6.5.21

Ολ.Τελιγιορίδου: «Άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις της Καστοριάς»

Άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει τις επιχειρήσεις της ΠΕ Καστοριάς με την ενίσχυση των 3.000 ευρώ.

Αρνητική απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 5-3-2021 με θέμα «Εκτός η Π.Ε. Καστοριάς από το πρόγραμμα ρευστότητας επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για Κοζάνη και Δυτική Αττική».

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση έθεσα το θέμα για τον άδικο αποκλεισμό των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καστοριάς από την ενίσχυση με 3.000 ευρώ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αποφασίστηκε να δοθεί από το πρόγραμμα ρευστότητας ΕΣΠΑ.

Παρόλο που οι επιχειρήσεις σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο και Μεσοποταμία έχουν πληγεί από τα πιο σκληρά lock down από το πρώτο κύμα της πανδημίας ο υφυπουργός κ. Τσακίρης απάντησε: «η δράση περιορίζεται στις εν λόγω επιχειρήσεις (δηλαδή σε Κοζάνη, Δυτική Αττική, δήμο Καλυμνίων, τοπική κοινότητα Κέλλης Φλώρινας και τοπική κοινότητα Θεσπιέων Βοιωτίας) και δεν καταλαμβάνει τομείς δραστηριότητας για τους οποίους δεν υπήρξε, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διαφοροποίηση όρων λειτουργίας, στις συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια».

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους 7 μήνες lockdown και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή μας και δεν την στηρίζει όπως στηρίζει άλλες περιοχές.

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς


Σχετικά: 

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/5/21

  Χρόνια Πολλά στην πρώτη κυρία της Καστοριάς για την ονομαστική της εορτή!!! Χρόνια Πολλά Ε[....]!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/5/21

   πρώτη κυρία της Καστοριάς; Αμάν ρε παιδιά ούτε η Grace Kelly να ήτανε.
   Μην τη ειρωνεύεστε τόσο πολύ.

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ