24.10.21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Κασσάνδρα
ΟΔΟΣ 21.10.2021 | 1100


Κασσάνδρα


Ποιος άραγε θα μπορούσε να διανοηθεί, μόλις στις αρχές Μαρτίου 2020 ότι αρκεί και μόνο ένας ιός για να προκαλέσει μια τόσο μεγάλη δυστυχία; Άλλο τόσο όμως συγκλονιστική είναι η συλλογική απάθεια γύρω απ’ αυτό το γεγονός. Ποτέ δεν θα δοθεί η ευκαιρία να ακούσουμε από κανένα αθώο θύμα (όπως ήταν και ο μακαριστός μητροπολίτης Καστοριάς), τι θα παρέλειπε απ’ όσα έπραξε. Κι όμως, η αιτία του θανάτου των νεκρών, έχει αποκλειστεί από την δημόσια συζήτηση στην Καστοριά.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
Α.Λ.:
"Περί πολιτικής"
[Με αφορμή την ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Καστοριάς"]
Είναι τόσο ταμπού να  αναφερθείς στο κακό παρελθόν του ΚΚΕ, όσο κακή η ιδέα να υπάρχει πλαζ γυμνιστών στις ζεστές ακτές του Ιράν.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Ακόμα περισσότερο χιουμοριστικό μοιάζει το γεγονός πως υπάρχει η περίπτωση να τα λένε μεταξύ τους, αρχικά να τα πιστεύουν και μετά να ξεκαρδίζονται και εκείνοι στα γέλια.

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Ο νερόμυλος
Ο μύλος, αρκετά έξω από την πόλη· αν δεν διέθετε κάποιος δικό του γαϊδουράκι ή μουλάρι, μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τον καραγωγέα, ο οποίος φόρτωνε τα σακιά περνώντας από όλες τις γειτονιές...

ΟΔΟΣ:
Kίτρινη κάρτα
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι (ζώντες) επισκέπτες του Κοιμητηρίου της Καστοριάς βρίσκονται απέναντι στο ασυνήθιστο, μακάβριο αλλά και προκλητικό θέαμα...

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ-ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:
Ο Βασiλειος Δoϊκος και η συμμετοχή του 
στα μουσικά πράγματα της Καστοριάς [ΙΙΙ]
Ο Δόϊκος δεν ήταν μόνος, αλλά η δική του παρουσία ήταν απαραίτητη –αυτός απετέλεσε τον καταλύτη προκειμένου να υπάρξει η μουσική διαδρομή της δεκαετίας 1934-43 στη Καστοριά. 

ΟΔΟΣ:
Ακράτητη ταπείνωση
Είναι λέει ο... Άγιος Γρεβενών, υπέρ των εμβολιασμών.

Βιβλίο:
- Δύο νουβέλες
- Ο Κρεμμυδάς

-Σ. Μπουρινάρης για θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

- Ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα

- Μινκ και covid-19

- Ελληνισμός χωρίς ταυτότητα

- Επίδομα θέρμανσης

...κι άλλα.

Πέμπτη 21.10.2021 | 1100

9 σχόλια:


  1. #Είναι λέει ο... Άγιος Γρεβενών, υπέρ των εμβολιασμών.#

    Γράφει στις επιστολές αναγνωστών της "Καθημερινής" ο κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Επίτιμος Αρεοπαγίτης, Καστόρειον Λακωνίας
    26.10.2021 • 22:57

    Κύριε διευθυντά,

    Οι θρησκευόμενοι χριστιανοί που είναι κατά των εμβολιασμών είναι αντίθετοι προς την αλήθεια του Ευαγγελίου γιατί δεν έχουν αγάπη και ταπεινοφροσύνη. Δεν έχουν αγάπη γιατί με την άρνηση του εμβολιασμού βάζουν τους άλλους ανθρώπους στον κίνδυνο να αρρωστήσουν, αλλά και να πεθάνουν. Δεν έχουν ταπεινοφροσύνη γιατί έχουν τόσο εγωισμό και τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, ώστε βάζουν τη δική τους άποψη, στο θέμα της πανδημίας, όχι μόνο πάνω από την επιστήμη, αλλά και πάνω από την Ιερά Σύνοδο, υπερηφανεύονται ότι ξέρουν περισσότερα από τα εκατομμύρια των γιατρών όλου του κόσμου, που αγωνίζονται καθημερινά να προστατεύσουν την υγεία και να σώσουν τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και από τους ιεράρχες που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον άνθρωπο.

    Δυστυχώς, στην κατηγορία αυτή των θρησκευόμενων αντιεμβολιαστών περιλαμβάνονται και ελάχιστοι ιεράρχες και σημαντικός αριθμός μοναχών και ιερέων, οι οποίοι παροτρύνουν τους πιστούς να αρνούνται τον εμβολιασμό, όπως φαίνεται από περιστατικά γνωστών χριστιανών οι οποίοι, ενώ είναι πιστά, συνειδητά και ενάρετα μέλη της Εκκλησίας και ζουν τη λειτουργική ζωή της, κινούνται από τον ζήλον τον «ου κατ’ επίγνωσιν» και αρνούνται να εμβολιασθούν, δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης και κυκλοφορούν χωρίς μάσκα ακόμη και μέσα στην εκκλησία, νομίζοντας ότι αυτό τους επιβάλλει η πίστη. Αυτοί παραβλέπουν τη διακήρυξη του Αποστόλου Παύλου «και αν έχω πάσαν την πίστιν ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί» (Α΄ προς Κορινθίους κεφάλαιον ΙΓ΄2) και την αυστηρή προειδοποίηση του Θεού προς τον άγγελον της Εκκλησίας της Εφέσου που, ενώ τον επαινεί για τους αγώνες του για την πίστη, τον επικρίνει γιατί δεν έχει την πρώτη αγάπη: «Αλλά έχω κατά σου ότι την αγάπη σου την πρώτην αφήκας» (Αποκάλυψη του Ιωάννου κεφάλαιον Β΄ 4) και ξεχνούν ότι, ως «λόγον αποδόσοντες», θα κληθούν να δικαιολογήσουν τους θανάτους ανθρώπων που προκάλεσαν με τη στάση τους κατά των εμβολιασμών.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!
    Με τιμή
    ΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/21

    Και ποιος δεν θα συμφωνούσε; Εκτός φυσικά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Άγιο Γρεβενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/21

    Το θέμα δεν είναι τι σκέφτονται μερικοί απομονωμένοι κληρικοί αλλά η θέση της επίσημης εκκλησίας. Εγώ βλέπω παντού αμασκωτους παπάδες να ραντίζουν το ποίμνιο με νερό και αμασκωτους πολιτικούς να φυλάνε σωρηδόν σταυρούς και τα χέρια των ρασοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/21

    Εγώ πάλι βλέπω νερουλάδες να αναρτούν πανώ με την κυρά Δέσποινα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/10/21

      Η κυρά Δέσποινα με μάσκα ή χωρίς;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/10/21

      Εε που να ξέρω, πάρε στο τελεφούνγκεν να ρωτήσεις τον νερουλά. Αυτός τα βάζει κάτι τέτοια. Αα και που'σαί πρόσεχε κακομοίρη μου γιατί θα σε πάρει χαμπάρι ο νέος Άγιος Καστορίας και θα στα χώσει για ασέβεια....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/10/21

      Και εγώ ξέρεις σκοτίστηκα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/10/21

      Μα εσύ ευλογημένε έχεις δαιμόνια. Γρήγορα στην Μαυριώτισσα για 30 μετάνοιες, ένα ευχέλαιο,ένα διάβασμα ευχής παρακλητικής και δύο ολονυκτίες απνευστί. Ασφαλώς να μην ξεχάσεις να αφήσεις και τον οβολόν σου τέκνον μου. Η εκκλησία μας έχει έξοδα. Παραγγέλνουμε συνεχώς προσωπίδες για τους πιστούς....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ