20.12.21

Είπαν:

 

Εδήλωσα στον πρωθυπουργό ότι ο νομός Καστοριάς αισθάνεται προβληματισμένος και πονεμένος από την πολιτική που ασκήσαμε τα τελευταία 10 χρόνια στην Ανωτάτη Παιδεία. Ενώ είχε βγει ΦΕΚ λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η Αρχιτεκτονική βρέθηκε στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα λειτουργούν Πολυτεχνικές Σχολές σαν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Μου το ξεκαθάρισε από την αρχή –το περίμενα βέβαια– αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε δεν μπορεί να γίνει Αρχιτεκτονική στην Καστοριά.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1070. 


* * *

Ζήσης Τζηκαλάγιας: 
«Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 
αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική»

Πριν την συνάντηση με την υπουργό Παιδείας έκρινα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ. Άγγελο Συρίγο. Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα. Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1065.Σχετικά: 

16 σχόλια:

 1. Saraferas Apostolis [fb]20/12/21


  Αφού πρωθυπουργός και βουλευτής ζητούν από τους υπηκόους του προπύργιου της ΝΔ να ξεχάσουν την Αρχιτεκτονική Σχολή (φάντασμα), σωστό και λογικό δεν θα ήταν και οι πολίτες δεύτερης κατηγορίας αυτού του τόπου να ξεχάσουν και την ΝΔ στις επερχόμενες τουλάχιστον εκλογές; Ο λαός με την μίνιμουμ αξιοπρέπεια ξέρει και να τιμωρεί αυτούς που μονίμως τον δουλεύουν. Εμείς ως τοπική κοινωνία άραγε διαθέτουμε την ελάχιστη αξιοπρέπεια; ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/12/21

   "Ο λαός με την μίνιμουμ αξιοπρέπεια ξέρει και να τιμωρεί αυτούς που μονίμως τον δουλεύουν..."
   -Απεναντίας, εδώ, στην Καστοριά, οι Νεοδημοκράτες δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια. Είναι yesman στη Ν.Δ., εδώ και χρόνια... και το ΖΟΥΜΕ! Όσοι μείναμε κλαίμε που δε φύγαμε (ακόμη).

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/21

   Εμείς αντίθετα, τους κάνουμε και επίτιμους δόκτορες.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/12/21

   Δυο πράγματα θέλει η Καστοριά για να ξεβρωμίσει πολιτικά και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής. Έναν δήμαρχο σαν τον Πελετίδη της Πάτρας (ναι ΚΚΕ είναι, βγάλτε σπυράκια τώρα εθνίκια) και να μην ξαναδεί βουλευτική καρέκλα η Ν.Δ. για τουλάχιστον μια δεκαετία, ανεξάρτητα ποια κόμματα θα βγουν στην θέση της. Όσο ο τόπος θεωρείται δεδομένος πολιτικά σε κεντρικό επίπεδο και όσο ο Δήμος χρησιμοποιείται για τον βιοπορισμό και το μασούλημα κονδυλίων δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/12/21

   Πολύ σωστά τα γράφει ο κ. Σαραφέρας. Αλλά δυστυχώς, εδώ είναι Βαλκάνια.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/12/21

   Ναι ανώνυμε 3, εχεις απόλυτο δίκιο. Να εκλέξει ο λαός χρυσαυγίτες και κονσερβοσφάχτες να αναβιώσουμε τον εμφύλιο από την αρχή. πραγματικά τώρα, ορισμένοι έχετε τίποτα μέσα στο κρανίο σας ή απλά το κουβαλάτε άδειο;

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος21/12/21

   γιατί αυτοί που έχουμε τώρα είναι διαφορετικοί από την Χρυσή Αυγή;

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/12/21

   Για ποιο εμφύλιο μιλάς; Να μπει τάξη σε ορισμένους τομείς είπα, έχεις μήπως καμιά καλύτερη πρόταση και ειδικότερα για τον Δήμο; Αν ναι πες την μας.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος22/12/21

   Έχεις δίκιο. Ότι να'ναι.
   Τελικά ο ελληνόφωνος υπήκοος έχει χαμηλή αντιληπτική ικανότητα και κριτική σκέψη.
   Αδυνατεί να συζητήσει χωρίς αφορισμούς, προσωπική εμπάθεια και επιθέσεις.
   Ραγιάς τελείως...

   Πρεσβύτης Μέτοικος

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος20/12/21

  Τουτέστιν φεύγετε να φεύγουμε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος21/12/21

  Αα ρεε σύντροφο Κιμ Ούν Γιούνγκ που θέλετε ορισμένοι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/21

   μόνο που αυτός θα σε φάει εσένα, γιατί τρώει δεξιούς.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/21

   Και τι σημαίνει δεξιός....;;!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/21

   Ρώτα τον καθρέφτη σου

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/12/21

   Δεν έχω. Μου τον πήραν οι καλλικλαντζαροι....

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος28/12/21

  Τόλμη και γοητεία στον δήμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ