20.12.21

ΟΔΟΣ: Τα παλικαρίσια όχι του πρωθυπουργού


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 4.3.2021 | 1070


Mπράβο λοιπόν και εύγε στην πυγμή του πρωθυπουργού της χώρας, που μεταλαμπάδευσε στην Καστοριά ο βουλευτής κ. Ζ. Τζηκαλάγιας. Όμως θα ανέμενε να αναρωτηθεί κάποιος, εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ., που είναι τόσο αποφασιστικός και με πυγμή στα «όχι» και τα «ξεχάστε» και τα «εύγε» όπου κρίνει, είναι ταυτόχρονα θετικός σε κάτι για την Καστοριά. Αν είναι και εμπνευστής. Κι’ αν έχει επίγνωση ότι με τα παλικαρίσια ΟΧΙ του, δεν χορταίνει ο κόσμος της Καστοριάς.


* * *

ΔΕΝ ΧΩΡEΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ότι το πείσμα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου της και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τουλάχιστον στην περίπτωση του Δημητρίου Κουφοντίνα, εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, της παρανοϊκής τρομοκρατικής οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που επί δεκαετίες πλήγωσε την Ελλάδα, είχε όμηρό της την πολιτική ζωή και αμαύρωνε την εικόνα της χώρας στις διεθνείς της σχέσεις, είναι ένα σημαντικό δεδομένο. Και αυτό κυμαίνεται, κάπου μεταξύ της προσωπικής συνέπειας και της πολιτικής εμμονής. Και εξηγείται αφού ένα από τα ένδεκα αθώα ανθρώπινα θύματα που έχασαν την ζωή τους από τα χέρια του, ήταν το 1990 ο επ’ αδελφή (Ντόρας Μπακογιάννη) γαμπρός του πρωθυπουργού, Παύλος Μπακογιάννης, πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων. 

Με βεβαιότητα, κανείς δεν μπορεί να υποθέσει, πόσο πεισματική θα ήταν η άρνηση τού πρωθυπουργού να υποκύψει στον ωμό εκβιασμό, όπως η άρνηση παρουσιάζεται με βάση τα επίσημα στοιχεία (καθώς τις τελευταίες ημέρες φημολογείται μεθόδευση για την εκτόνωση της κατάστασης), εάν στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα δεν υπήρχε ακριβώς και το στοιχείο της προσωπικής εμπλοκής. Μπορεί λοιπόν η κρητική βεντέτα να έχει προσλάβει και άλλες μορφές έκφρασης, πιο σύγχρονες ή θεσμικές σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τους τρόπο. Ωστόσο κανείς και ποτέ δεν θα έχει την ευκαιρία να είναι σίγουρος, εάν ο ίδιος πρωθυπουργός, θα ενεργούσε ανάλογα στην πρώτη στην Ελλάδα ανοικτή εκβιαστική σύγκρουση του είδους, που ίσως στοιχίσει την ζωή του κατάδικου, εάν δεν επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. 

Πάντως ορθόκοφτα έγινε ξεκάθαρο τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορείας ότι σ’ αυτό το θέμα, κατά τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται από κανένα αιμοσταγή τρομοκράτη. Ακόμη κι αν αυτός απείχε μόνο μερικούς μήνες από την απόλυσή του από τις φυλακές, αφού συμπληρώνει το ελάχιστο όριο έκτισης της ποινής του. Και ως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αποφυλακιστεί. 

Από την άλλη πλευρά δεν είναι σαφές αν τα κόμματα της αριστεράς και κεντροαριστεράς, θα στοιχίζονταν υποθετικά τόσο αυθόρμητα πίσω από τον ωμό εκβιασμό ενός άλλου, για παράδειγμα του «σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι», σε περίπτωση που είχε το καπρίτσιο να κρατείται στην φυλακή της επιλογής του. Έστω κι αν αυτός είχε δολοφονήσει ψυχρά, λιγότερους αθώους απ’ όσους αποδείχθηκε ότι εκτέλεσε ο δήμιος του εξτρεμιστικού αριστερού φασισμού. 
 
Στο ίδιο μοτίβο, του ορθού και κοφτού λόγου, τις ίδιες ημέρες, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στον βουλευτή Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στην συνάντησή τους που είχαν πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου «Ξεχάστε την Αρχιτεκτονική στην Καστοριά» [σχετικά "εδώ"]. Λόγια σταράτα και ορθόκοφτα. Ο πρωθυπουργός δείχνει να είναι κυρίαρχος στο πολιτικό παιγνίδι. Και πώς να μην είναι όταν έχει απέναντί του τους Τσίπρα–Γεννηματά. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 4.3.2021 | 1070 | σ.3


Την άρνηση του πρωθυπουργού την εισέπραξε ο κ. Ζ. Τζηκαλάγιας και όχι ο κ. Ι. Κορεντσίδης, που φέρεται να συντόνιζε επιτακτικό αίτημα για μαζική συνάντηση «κορυφής» στο Μαξίμου. Μια προσπάθεια-πυροτέχνημα που δημοσίως είχε επαινέσει ο μακαριστός μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, λίγο πριν νοσήσει. Διότι ο κ. Κορεντσίδης ούτε μόνος, ούτε με παρέα τελικά δεν έγινε δεκτός ή δεν ζητήθηκε (;) να γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό.


* * *

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την εθιμοτυπικού μάλλον και λιγότερο ουσιαστικού χαρακτήρα επίσκεψη του γαλάζιου βουλευτή της Καστοριάς στο Μαξίμου, αποκαλύφθηκε ότι, η απόφαση του δήμαρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη και του δημοτικού συμβουλίου να βάλουν την ταφόπλακα της προσπάθειας (προωθώντας την επαναλειτουργία σχολικής δομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κτήριο της πλατείας Κουμπελίδικης, που είχε προετοιμαστεί να γίνει η έδρα του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή της Μαρίας Αντωνίου, τέως βουλευτή Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία και υπεύθυνης του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, μόνο συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι [σχετικά "εδώ" και "εδώ"]

Προκάλεσαν —με αυτή την απόφαση μεταστέγασης στο κτήριο της Κουμπελίδικης— τετελεσμένα, αιφνιδιάζοντας την κοινή γνώμη και διευκολύνοντας με ένα ακόμη επιχείρημα (την ανυπαρξία κτηριακής υποδομής) τους κυβερνητικούς αρνητές της Σχολής. Η δημοτική αρχή του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη δεν προσπάθησε. Όπως φυσικά δεν είχαν προσπαθήσει και οι προηγούμενες. 

Βέβαια, την άρνηση του πρωθυπουργού την εισέπραξε ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και όχι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, που φέρεται να συντόνιζε επιτακτικό αίτημα για μαζική συνάντηση «κορυφής» στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μια προσπάθεια - πυροτέχνημα που δημοσίως είχε επαινέσει ο μακαριστός μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, λίγο πριν νοσήσει. Διότι ο κ. Κορεντσίδης ούτε μόνος, ούτε με παρέα τελικά δεν έγινε δεκτός ή δεν ζητήθηκε (;) να γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Και έτσι, κομιστής και αγγελιαφόρος της αποστροφής του πρωθυπουργού, έγινε ο ίδιος ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας. Ο οποίος με την διστακτική δήλωσή του στον πρωθυπουργό ότι ο λαός της Καστοριάς «αισθάνεται» προβληματισμένος και «πονεμένος» από την «πολιτική που ασκήσαμε» σίγουρα και ο ίδιος δεν θα περίμενε θαύματα.

Επ’ αυτών των θεμάτων τοπικής επικαιρότητας κανείς δεν γνωρίζει την άποψη του κορυφαίου παρουσιαστή της Καστοριάς, του άλλου Κυριάκου, του κ. Βελόπουλου δηλαδή, προέδρου του ultra δεξιού κόμματος "Ελληνική Λύση". Ο οποίος στην καθημερινή κα-τα-πλη-κτι-κή εκπομπή προπαγάνδας "Κόντρα και ρήξη" κάθε βράδυ και κάθε ημέρα εισβάλλει στα σπίτια της Καστοριάς από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Από τον οποίο άντλησε σύμβουλο ο δήμαρχος. 

Ούτε δεν γνωρίζει εάν αντίθετα ο πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζει τις προνομιακές σχέσεις της «ελίτ» της Καστοριάς με την "Κόντρα και ρήξη" και αντιμετωπίζει την πόλη με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Βέβαια η άποψη του προέδρου κ. Κυριάκου Βελόπουλου για την Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά δεν έχει γίνει γνωστή, επειδή ίσως δεν διαθέτει αρκετό χρόνο μεταξύ των προϊόντων «ξεπονέξ» που προωθεί, των κηρυγμάτων του μακαριστού Χριστόδουλου που επαναλαμβάνει και τους άθλους του αρχηγού του Ξανθού Γένους Βλαδίμηρου Πούτιν. 

Άλλωστε μόλις που προλαβαίνει να αποκαλύψει τις θέσεις του ίδιου που αξιώνει και δηλώνει ότι του αρκεί μία (1) μόνο τετραετία στην διακυβέρνηση της χώρας. Όλα αυτά μέσα από την εκπομπή του «Κόντρα και Ρήξη» που θαυμάσια συνδυάζει με την πώληση προϊόντων, after το «Kόντρα ξύρισμα ή την Ρήξη μηνίσκου» και προσφέρουν ως χορηγοί του, οι σθεναροί και αυστηροί κριτές της δημοτικής πλειοψηφίας. Πώς να πάρει στα σοβαρά μια τέτοια πόλη ένας στοιχειωδώς σοβαρός πρωθυπουργός;



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 4.3.2021 | 1070 | σ.4


Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η απόφαση του δήμαρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη και του δημοτικού συμβουλίου να βάλουν την ταφόπλακα της προσπάθειας, προωθώντας την επαναλειτουργία σχολικής δομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κτήριο της πλατείας Κουμπελίδικης, που είχε προετοιμαστεί να γίνει η έδρα του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή της Μαρίας Αντωνίου, μόνο συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι.


* * *

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,  είναι ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας που είχε την κακή τύχη και βαριά ευθύνη να ανακοινώσει στον λαό της Καστοριάς, ο οποίος στηρίζει Νέα Δημοκρατία από το 1974 και αποτελεί κάστρο, πως ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε. Έστω κι’ αν ήταν ο ίδιος ο βουλευτής Καστοριάς που ελάχιστες εβδομάδες προηγουμένως, είχε αναφερθεί σε μια μικρή «αχτίδα» ελπίδας για την Αρχιτεκτονική. Με μια δήλωση-ριπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξανέμισε κάθε ελπίδα μεταμέλειας της κυβέρνησής του, για την Καστοριά που πνέει τα λοίσθια. 

Ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας διευκρίνισε πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν του είπε «ξεχάστε» στην υπόθεση του Φράγματος Νεστορίου, της πρόσληψης προσωπικού για την 24ωρη λειτουργία του ΚεΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού και της... ευχής να ιδρυθεί σχολή τουριστικής εκπαίδευσης στην Καστοριά, θέματα για τα οποία κανείς δεν έμαθε σε τι πρακτικό ωφέλησαν οι επαφές. Ή εάν πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια ακόμη τρύπα στο νερό λίμνης. Που δεν την άνοιξε βεβαίως ο κ. Τζηκαλάγιας. Αλλά η τρύπα υπάρχει και υπονομεύει το μέλλον της περιοχής. 

Βέβαια το πρόβλημα της Αρχιτεκτονικής Σχολής χρονολογείται από την περίοδο που μέσα στα πράγματα ήταν "χοντρά" η Άννα Διαμαντοπούλου, άλλοτε του βαθέως —όχι στο Βαθύ της Σάμου που πνίγεται από σχολές και φοιτητές, αλλά του βαθέως ΠαΣοΚ.

Όταν λοιπόν, ως υπουργός Παιδείας, έδενε και έλυνε, από νωρίς το 2009 κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί με την διασπορά (αποκέντρωση) των σχολών στην Επικράτεια και ότι είναι υπέρ των συγκεντρωτικών πανεπιστημίων στις μεγάλες πόλεις —με εξαίρεση την πατρίδα της Κοζάνη που βουλιάζει από κόσμο, μεταλιγνιτικά όνειρα και πανεπιστημιακές σχολές. 

Συμπτωματικά, αυτή την παλαίμαχο και μεγάλη (τουλάχιστον στην πολιτική ηλικία των 40 ετών έως σήμερα, από τότε που ξεφύτρωσε ως νομάρχις Καστοριάς) ελληνίδα πολιτικό, εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοάκης, τις ίδιες ημέρες του «ξεχάστε» της Καστοριάς. Διότι δεν παρέλειψε με ανάρτησή του στο tweet να της εκφράσει «Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια… για μια πραγματικά εμπνευσμένη εκστρατεία και πολλές ευχαριστίες στις χώρες-μέλη που υποστήριξαν» την βετεράνο πολιτικό για την υποψηφιότητά της στις εκλογές γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης. 

Θέση την οποία διεκδίκησε με την θερμή υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας η ολετήρας της Καστοριάς. Για να αποσύρει όμως σύντομα την υποψηφιότητά της, για δικούς της λόγους. Εκτός κι αν εξηγώντας τις απόψεις της για την οικονομική συνεργασία και... ανάπτυξη υποσχέθηκε ότι θα τους κάνει όλους… Καστοριά, το έβαλαν στα πόδια οι χώρες υποστηρικτές.

Τώρα, για ποια ακριβώς επιστημονική και επαγγελματική ιδιότητα και εμπειρία παγκόσμιου βεληνεκούς της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου που πολιτικά φύτρωσε στην ηλικία των 20+ στην Καστοριά ως παιδί του πολιτικού σωλήνα του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ από το 1981 έως σήμερα, κανείς —πλην ίσως της Κοζάνης— δεν έχει να θυμάται κάποιο έργο της (με εξαίρεση την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έβλαψε την Καστοριά) υποστήριξε με τέτοια θέρμη ο πρόεδρος και πρωθυπουργός την υποψηφιότητά της, δεν θα μάθουμε ποτέ. 

Πρόλαβε όμως με όλα αυτά που χρονικά συνέπεσαν, και είναι φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους να καταφανεί ως σφόδρα πιθανή η λειτουργία συγκοινωνούντων δοχείων, μεταξύ ενός υδροκέφαλου κοινωνικο- πολιτικού κατεστημένου χωρίς όρια, έρμα και φραγμούς από ιδεολογικά πολιτικά γνωρίσματα δήθεν κομματικών διαφορών, που συγκροτούν ένα διευθυντήριο. Αυτά βλέπει μετά ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος και πωλεί κάθε βράδυ με "Κόντρα και Ρήξη" το "Ξεπονέξ" στους πονεμένους της Καστοριάς. 


    


Πώς να πάρει στα σοβαρά μια τέτοια πόλη ένας στοιχειωδώς σοβαρός πρωθυπουργός;


* * *

ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ και εύγε στην πυγμή του πρωθυπουργού της χώρας, που μεταλαμπάδευσε στην Καστοριά ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας. Όμως θα ανέμενε να αναρωτηθεί κάποιος, εάν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που είναι τόσο αποφασιστικός και με πυγμή στα «όχι» και τα «ξεχάστε» και τα «εύγε» όπου κρίνει, είναι ταυτόχρονα θετικός σε κάτι για την Καστοριά. Αν είναι και εμπνευστής. 

Κι’ αν έχει επίγνωση ότι με τα παλικαρίσια ΟΧΙ του, δεν χορταίνει ο κόσμος της Καστοριάς, όπως και ότι είναι πολιτικό του καθήκον να φροντίσει για την διάσωση της Καστοριάς από την βέβαιη πια καταστροφή της. 

Που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν αποτρέπεται με τα θερμά του συγχαρητήρια για την Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία ας χαίρονται μόνοι τους. Για την Καστοριά, ας κάνουν κάτι με πράξεις και όχι λόγια.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1070. 


* * *

19 Φεβρουαρίου 2021
Ζήσης Τζηκαλάγιας: 
«Πρέπει να ξεχάσουμε την Αρχιτεκτονική»

Εδήλωσα στον πρωθυπουργό ότι ο νομός Καστοριάς αισθάνεται προβληματισμένος και πονεμένος από την πολιτική που ασκήσαμε τα τελευταία 10 χρόνια στην Ανωτάτη Παιδεία. Ενώ είχε βγει ΦΕΚ λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η Αρχιτεκτονική βρέθηκε στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα λειτουργούν Πολυτεχνικές Σχολές σαν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Μου το ξεκαθάρισε από την αρχή –το περίμενα βέβαια– αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε δεν μπορεί να γίνει Αρχιτεκτονική στην Καστοριά.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1070. 


* * *

25 Ιανουαρίου 2021
Ζήσης Τζηκαλάγιας: 
«Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική»

Πριν την συνάντηση με την υπουργό Παιδείας έκρινα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ. Άγγελο Συρίγο. Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα. Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1065.



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/12/21

    Άι ... Καλά τζικας.. ότι ήταν να κάνει το έκανε.,την έφαγε τη φόλα
    Το πυροβολημένο..το άλλο που θέλει να γίνει και βουλευτής...θεός να μας φυλάει...δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/21

    Σε περιμένω να ρθεις και πάλι
    μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
    να ρθεις σαν άνοιξη να διώξεις τα χιόνια
    να τραγουδούν στα δέντρα πάλι τα αηδόνια

    Ο ουρανός θα ναι γαλάζιος και πάλι
    απ'το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
    και στη ψυχή μας θα υπάρχει γαλήνη
    γιατί η καρδιά αγάπη μέσα της κλείνει

    Σε περιμένω να ρθεις και πάλι
    μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
    μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία
    ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία

    Εμείς το μίσος, την κακία ξεχνάμε
    για το συμφέρον όλων κοιτάμε
    για μας τα χρώματα δεν έχουν αξία
    γιατί πιστεύουμε πατρίδα, θρησκεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/12/21

    Τζηκαλάγιας, Αντωνίου, Κορεντσίδης, Σαββόπουλος... μόνο για προπαγανδιστικά γελοία δελτία τύπου είναι ικανοί και να φωτογραφίζονται συνέχεια σα νάναι μοντέλα ή ανάκτορες...
    Το μαρτυρά κι ο τόπος μας. Άδειασε και φεύγουν όλοι σαν Πακιστανοί να βρουν μοίρα αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/12/21

      Ρε αι χασου που μονο κριτικη εισαι,ολοι σε φταινε,δεν γινεται να μην ειναι κανενας ικανος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/12/21

      Είναι τόσο ικανοί όσο είναι κοι οι ψηφοφόροι τους....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/12/21

      μην κατηγορείς τον θεό, κοινώς αφεντικό, γιατί οι άγγελοί του, κοινώς πρωτοπαλλήκαρα, ενοχλούνται και θα σε δαγκώσουν.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/12/21

    Εσείς τους ψηφίζετε. Αυτοί σας αξίζουν. Και πολύ σας είναι. Ψηφοφόροι - πολιτικοί αρχόντισσας 0-6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ