27.4.22

Ρίο


Αποσπάσματα

Κατά την χθεσινή πολύωρη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής καρναβαλιού, η Σχολή Σάμπας "Acadêmicos Do Grande Rio", εξελέγη για πρώτη φορά στην ιστορία της, η μεγάλη πρωταθλήτρια του Καρναβαλιού 2022 του Ρίο ντε Τζανέϊρο συγκεντρώνοντας 269,9 βαθμούς έναντι της δεύτερης Σχολής "Beija Flor de Nilopolis" που έλαβε 269,6 βαθμούς.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του καρναβαλιού το 2021, ενώ και φέτος υπήρχαν φόβοι ότι το καρναβάλι θα μπορούσε να ακυρωθεί και πάλι, υπό την απειλή της μετάλλαξης "Όμικρον", με τις αρχές να αποφασίζουν τελικώς να καθυστερήσουν κατά περίπου δύο μήνες τις ημερομηνίες διεξαγωγής του. 

Τελικά οι δύο μεγάλες παρελάσεις των "Ειδικών Σχολών Σάμπας" (α’ κατηγορίας) μεταφέρθηκαν από τις 27 και 28 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκαν στο περίφημο "Σαμπόδρομο" του Ρίο ντε Τζανέϊρο στις 22 και 23 Απριλίου (Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο στην Ελλάδα), και εχθές Τρίτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών.


Απόσπασμα (ερασιτεχνική λήψη)

Σε κάθε μία από τις 12 Σχολές Σάμπας της "Ειδικής Ομάδας" (α’ κατηγορίας), συμμετέχουν 4.000 περίπου καρναβαλιστές και έχουν στην διάθεσή τους 65 λεπτά να διασχίσουν τα 700 μέτρα του "Σαμπόδρομου" χωρητικότητας 70.000 θεατών. Κάθε παρέλαση ξεκινά στις 9:30 το βράδυ και ολοκληρώνεται περίπου στις 6:00 με 7:00 το πρωί.

Αν και περίπου το 75% του πληθυσμού της Βραζιλίας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, και πιστοποιητικά εμβολιασμού απαιτούνταν προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς τις παρελάσεις στο "Σαμπόδρομο», η χώρα έχει θρηνήσει περισσότερους από 660.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό με 30,3 εκατομμύρια προσβληθέντες.


Η στιγμή που ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (ερασιτεχνική λήψη)


Η πανδημία ανάγκασε το γραφείο του δημάρχου του Ρίο να ακυρώσει το καρναβάλι του 2021, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί από τότε που αυτή η πόλη της Βραζιλίας διοργάνωσε τον πρώτο επίσημο καρναβαλίστικο χορό της το 1840.

Σε δύο περιπτώσεις οι εκδηλώσεις απλώς αναβλήθηκαν, το 1892 και 1912, αλλά ποτέ δεν ακυρώθηκε όπως το 2021, ακόμη και όταν η χώρα αντιμετώπισε την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1919.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ