28.5.22

Λόγος & Αντίλογος


Η ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής είναι ένα θέμα που ταλανίζει την Καστοριά με τον ανταγωνισμό των κομμάτων για την πραγματοποίησή της. Όμως η ίδρυση μιας μεμονωμένης σχολής, οποιασδήποτε Σχολής εκτός Πανεπιστημιακού συγκροτήματος αποτελεί οπισθοδρομική επαρχιακή νοοτροπία “να έχουμε μια σχολή και ένα τμήμα στρατού ” για την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, που καταδικάζει τους φοιτητές αυτών των σχολών σε ημιτμήματα στη σχολή που διαλέγουν διότι δεν θα εμπλουτίζεται από τις γνώσεις που έχουν άλλες σχολές που συνυπάρχουν π.χ. σχολή ξένων γλωσσών, σχολή στατιστικής, σχολή μαθηματικών, σχολή πληροφορικής και άλλες. Αν μάλιστα το Πανεπιστημιακό συγκρότημα παίρνει τη μορφή μικρής πολιτείας, με φοιτητικές εστίες, εστιατόριο, γήπεδα, τράπεζα και θέατρο η φοιτητική ζωή θα είναι άνετη ευχάριστη και ενδιαφέρουσα και το πτυχίο ανταγωνιστικό σε μια σύγχρονη κοινωνία. Τα πανεπιστήμια αυτά πρέπει να ιδρύονται στις κεντρικές πόλεις κάθε περιοχής όπως είναι η Κοζάνη στη Δυτική Μακεδονία.

Μενέλαος Μπατρίνος
Ομ. Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
Ιατρικής Σχολής Αθηνών


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Αυγούστου 2021, αρ. φύλλου 1091.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/22

    Λεωνιδας Παπαδημητριου
    Εχει απολυτο δικιο ο κ. Καθηγητης. Γνωριζει πολυ καλα πως λειτουργουν (πως πρεπει να λειτουργουν) τα πανεπιστημιακα τμηματα. Αλλωστε μετα τοσα χρονια το
    θεμα της αρχιτεκτονικης πρεπει να ξεχαστει. Εκεινο που προεχει ειναι να διασωθουν τα υπαρχοντα τμηματα στην Καστορια. Πιθανον καποια να κυνδινευσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/22

    Κι εσείς έχετε απόλυτο δίκιο, κύριε Παπαδημητρίου, γιατί σχετικά με αυτό το θέμα μιλάει η πολύχρονη σας πείρα ως Πανεπιστημιακού Δασκάλου.
    Από τις λίγες καθαρές και στιβαρές φωνές που πέρασαν από τον Δήμο Καστοριάς.
    Κρίμα που δεν εισακούστηκε η γνώση και η γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/22

      Ο Λεωνίδας είναι πραγματικός καθηγητής.... Όχι σαν τους γιαλαντζι κολλητούς της Κατερίνας...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ