23.5.22

Tο δις εξαμαρτείν


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Covid


Η αρχική εικόνα με τα ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού, προκαλεί αισιοδοξία και εφησυχασμό, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να επαναπαύονται.


Η αρχική εικόνα της Π.Ε. Καστοριάς με τα ελάχιστα σε ημερήσια βάση αναφερόμενα κρούσματα κορωνοϊού, σε σύγκριση πάντοτε με όσα καταγράφονται στους γειτονικούς νομούς, προκαλεί αισιοδοξία και εφησυχασμό. Με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να επαναπαύονται. Τουλάχιστον οι πολιτικές αρχές της περιοχής καθ’ όσον ελπίζεται πώς οι υγειονομικές αρχές έχουν τεταμένη την προσοχή τους. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ανοδική τάση παρατηρείται στην Καστοριά που την π. Τρίτη κατέγραψε 5 κρούσματα (έναντι των ελάχιστων έως και μηδενικών των προηγούμενων ημερών), ενώ ήδη εμφανίστηκε ένα κρούσμα με την μετάλλαξη "δέλτα", ενώ εχθές Τετάρτη, σε μόλις 84 ελέγχους αναφέρθηκαν δύο (2,38%) κρούσματα. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Κι’ όλα αυτά σε μια Καστοριά που έχει αδειάσει, αφού ήδη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού παραθερίζει σε ακτές χώρας, ενώ όσοι παραμένουν στις επάλξεις, ασφαλώς και δεν έχουν στις προτεραιότητές τους να μεταβούν στην Λεωφόρο Κύκνων, υπ’ αυτές τις πολύ ζεστές καιρικές συνθήκες κάτω από τον καυτό ήλιο προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο. 

Παράλληλα η παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών τις προηγούμενες ημέρες (αθλητές, συνοδοί κοκ), στην διάρκεια των κωπηλατικών αγώνων ενδέχεται να αφήσει το αρνητικό αποτύπωμά της στον τοπικό πληθυσμό λόγω του συγχρωτισμού που επικράτησε και της συνεχούς παραβίασης των υγειονομικών κανόνων κάτι που θα φανεί αν τελικά συνέβη στο πολύ προσεχές χρονικό διάστημα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1089.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ