29.3.23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 30.3.2023 | 1168


Σαν ολοκαύτωμα


Δεκάδες ψηλοί, υγιέστατοι κορμοί πεύκων, έχουν κοπεί, στο δρόμο για το δικό τους ολοκαύτωμα. Όλοι μπορούν να δουν την περιοχή να έχει γίνει ένα άλλο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης και οι κορμοί να κείτονται για να αναμένουν την διαδρομή στο δικό τους κρεματόριο, στον δικό τους φούρνο. Πόσο μάλλον που οι υπόνοιες για παράνομη εμπορία δεν μπορεί να ανήκουν απλά στο επίπεδο των υποθέσεων και της φαντασίωσης.

Διαβάστε επίσης:

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
- Το Τσαρσί, του τώρα και του κάποτε
Πόσο ακούγονται δημοσιογραφικές φωνές, λίγες αλλά δυνατές, που συνεχώς αρθρογραφούν για την ερήμωση του ιστορικού κέντρου; Είναι σαν να ηχούν σε έρημο και να χάνονται στους άμμους της απάθειας των εκλεγμένων.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
- Αγαπητή ΟΔΟΣ
Το κομματικό κριτήριο στην σκέψη της κ. Αντωνίου λειτουργεί σαν τα περίφημα dress codes σύμφωνα με τα οποία πρέπει να είναι κάποια ντυμένη ανάλογα την περίσταση και την δεξίωση. Έτσι κατάφερε να κομματικοποιήσει ακόμα και μια εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα.

ΣΟΦΙΑΣ ΚΛΕΙΟΥΣΗ:
- Θραυσμένοι Ανάπαιστοι
Και χωλαίνει ετούτος ο Μάρτης πάνω σε θραύσματα αναπαίστων

ΣΙΜΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΔΗ
- Για την παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια
Ο ΣυΡιζΑ τάχθηκε τελικά υπέρ και της παραμονής του βουλευτή Χανίων στο κόμμα, και υπέρ της παραμονής του στο ψηφοδέλτιο.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
- Το νέο μουσείο των Αιγών
Η επίσκεψη με γέμισε θλίψη. Οι πρόγονοί μας άφησαν τόσο λαμπρά δημιουργήματα ενώ εμείς είμαστε εντελώς ανίκανοι να τα προβάλουμε σωστά.

ΟΔΟΣ:
- Κ, το αρχοντικό
Στον αστερισμό του «Κομμένο» και όχι στην Καστοριά του Κόμο κινούνται καθώς φαίνεται οι συντριπτικά περισσότεροι από τους τοπικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
- Το κράτος της μεταπολίτευσης σκοτώνει τους πολίτες του
Το πρόσφατο εθνικό έγκλημα των τρένων με τους 57 νεκρούς, απέδειξε πως το κράτος της μεταπολίτευσης συνεχίζει και θα συνεχίζει να σκοτώνει τους πολίτες του.

- Η υποψηφιότητα των αποτυχημένων

- Οι μισθοί των αιρετών.

...κι άλλα.

Πέμπτη 30.3.2023 | 1168

29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/3/23

    Ο παλαιστής Αντιδήμαρχος τα έριξε όλα στον Στρατό και "Ένιψε τας χείρας του", λές και μιλούσε για οικόπεδο στην σελήνη. Ο κύριος δεν κατάλαβε ποιές είναι οι αρμοδιότητές του Αντιδημάρχου Πρασίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Σκάϊ29/3/23

    Κόπηκαν τα δένδρα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ άλσος/οικόπεδο. Ξαφνικά, μετά 3 μέρες σιωπής, εφευρέθηκε ο Στρατός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/23

    Σοκαριστική εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/23

    Έκοψαν τα δένδρα για λόγους ασφάλειας έγραψε ο Σβουραντώνης. Αν τα έκοψαν επειδή ήταν κεκλιμμένα έκαναν την μεγαλύτερη ηλιθιότητα που υπάρχει. Τα κεκλιμμένα δένδρα μάλλον δείχνουν φαινόμενα ερπυσμού (επιφανειακή ολίσθηση εδάφους) στο πρανές. Οι ρίζες των δένδρων συγκρατούν κατα κάποιον τρόπο το έδαφος και το προστατεύουν από τη διάβρωση. Με την απομάκρυνση των δένδρων ελάττωσαν την αντίσταση του εδάφους (αντί να την αυξήσουν) και άνοιξαν τον δρόμο για μία τοπική κατολίσθηση. Υποθέτω ότι μάλλον πήραν στα σοβαρά τις συμβουλές του γεωτεχνικού κ. Ρίζου όπως και στο πρανές της Ορεστείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/23

    Τριτοκοσμική πόλη........ Γι'αυτό φεύγουν οι νέοι....... Μελαγχολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/23

    Ξύλα για σόμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/23

      ο πεθερός πάλι θα ζεσταθεί !!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/23

      Αμάν ρε παιδί. Τόσο κρυουλιάρης είναι ο πεθερός; Βρείτε του μια γκόμενα να σώσουμε τα δένδρα.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/23

    Είναι ολοφάνερο. Τα δέντρα είναι επικίνδυνα, όπως και οι Εβραίοι. Δεν αλλάζουν οι Φασίστες στην Καστοριά. Ό,τι και να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/23

      Θέλεις να πεις ότι έκοψαν τα δένδρα για να προκαλέσουν την κατολίσθηση (κάτι που είναι πιθανό) με αποτέλεσμα την καταστροφή του μνημείου; Για πολύ έξυπνους τους παίρνεις.
      Για να καταδικάσεις την πολιτική του Ισραήλ δεν χρειάζεται να καταστρέψεις τα μνημεία. Αρκεί να αναφέρεις την γενοκτονία της Παλαστίνης.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος30/3/23

    Οι άνθρωποι είναι για να τρέχουν σε γιορτές, πανηγύρια, βασιλόπιτες, λειτουργίες, να δημοσιεύουν φωτογραφίες, να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις κλπ. Σε άλλες χώρες φυτεύουν δένδρα για να να μην έχουν κατολισθήσεις, εδώ αυτοί τα κόβουν. Έναν δευτεροετή φοιτητή Γεωλογίας αν ρωτούσαν θα τους το έλεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/23

      μα το ίδιο έκαναν και στην Ορεστείων, έκοψαν τα δένδρα και τους θάμνους για να τοποθετήσουν συρματόπλεγμα. Μάλλον κάποιος τα πήρε. Η ερώτηση είναι αν τα πήραν από τον ιταλό ή από τον ελβετό κατασκευαστή των συρμάτων.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/23

    Ίσως είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας που κόβουν συνεχώς δέντρα χωρίς να φυτεύουν. Μανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/3/23

    Τραγικό θέαμα. Και ακόμη κανένα Δελτίο Τύπου από κανέναν Αρμόδιο, καμία Υπηρεσία, κανέναν Δήμο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/3/23

    Οι ένστολοι Φασίστες [....] τα κατάφεραν τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/3/23

    Εγώ θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι απλά άσχετοι και δεν ήξεραν τι έκαναν, γιατί αν το έκαναν συνειδητά αυτό είναι έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/23

      Συνειδητά ούτε ο σταθμάρχης το έκανε στα Τέμπη, όμως μπήκε φυλακή. Εδώ όμως, παραμένει στη θέση του Αντιδημάρχου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/3/23

      Δεν είναι θέμα φασισμού, αλλά χωριατιάς και καφρίλας. Είναι επικίδυνος για το περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθεί από αυτήν την θέση. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν ψηφίζεις παλαιστές και ειδικούς της σταματούρας ή της πίτσας.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος1/4/23

    Δημοσίευσαν φωτο με το αυτοκίνητο στο συνεργείο για να δικαιολογήσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα. Με αυτήν την λογική παιδιά όταν πέφτει ένας βράχος στέλνουμε τις φαγάνες και ισοπεδώνουμε το βουνό.
    Κατα τα άλλα η πόλη είναι γεμάτη ετοιμόρροπα κτίρια (μεταξύ αυτών και το πατρικό του Χριστόπουλου) αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι.
    Απορώ πως το άγαλμά του, που είναι απέναντι από το οικοπεδο, δεν τους έριξε σφαλιάρες όταν έκοβαν τα δένδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/23

      Με το σπίτι του Χριστόπουλου θα ασχολούμαστε ρε φίλε; Άσε πρώτα να χτίσουμε κανένα ιουστινιανό ναό και μετά ασχολούμαστε με ποιητές.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος1/4/23

    Τέτοια βαρβαρότητα είχε η περιοχή να δει από τους Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/23

      Η χώρα που κατοικούν οι απόγονοι των ναζί αποτελείται από 30% δάσος και 30% αγροτικά εδάφη που καλλιεργούνται. Αν και έχει τριπλάσιο πληθυσμό ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος1/4/23

    Από σημερα δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τον κορονοϊό αν και η χώρα έχει πάνω από εβδομήντα νεκρούς εβδομαδιαίως από κορονοϊό. Τέτοια εποχή πέρυσι εξαναγκάσθηκαν μερικοί να εμβολιασθούν για να μη πληρώνουν τα 100 Ευρώ πρόστιμο μηνιαίως. Ελπίζω ότι αυτοί που εμβολιάσθηκαν χωρίς τη θέληση τους θα θυμηθούν ποια κόμματα ψήφισαν αυτό το νόμο που αφορούσε μόνο τους φτωχούς, αφού αυτοί που έχουν εισοδήματα βουλευτών δεν θα είχαν πρόβλημα να πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/4/23

    Σοκαριστική εικόνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/5/23

    Μην υπερβάλλετε. Για να λέγεται ολοκαύτωμα πρέπει να καούν ολοσχερώς. Προς το παρόν "φιλοξενούνται" στο υπόστεγου κάποιου κουμπάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ