10.4.23

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Στιγμιότυπο από την ΔΕΘ
(άλλο στιγμιότυπο "εδώ")


Όπως ήταν αναμενόμενο, από το συγκεκριμένο πολιτικό πανηγύρι δεν θα μπορούσε να λείψει κανένας από τους τοπικούς κομματικούς εμπλεκόμενους. 


Μετά και το τέλος της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περασμένη Κυριακή, έκλεισε ο κύκλος της πολιτικής μήτρας που εντελώς παραδόξως συνοδεύει μια διεθνή εμπορική έκθεση όπως αυτή της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν εξάλλου κατά χρονική σειρά τόσο η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και εκείνη του επικεφαλής του Πα.Σο.Κ. - Κιν.Αλ με τις αντίστοιχες πολιτικές τοποθετήσεις των δύο προαναφερθέντων. 

Κοινό χαρακτηριστικό της εμφάνισης και των τριών κομματικών οργανισμών ήταν ο πολυάριθμος σωληνοκομματικός στρατός που συνόδευε τους αρχηγούς του. Και αν η περίπτωση της παρουσίας του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να θεωρηθεί ως θεσμική λόγω του αξιώματος του, η παρουσία εκατοντάδων μελών του γαλάζιου κομματικού μητρώου από το σύνολο της επικράτειας φρόντισε να την απεμπολήσει. Την μετέτρεψε καθαρά σε κομματική και αυτομάτως σε ακραία κυβερνητική ή φιλοκυβερνητική. Ή και τις δύο μαζί. Εξάλλου η μία έννοια δεν αναιρεί την άλλη.

Όχι πως όλες τις προηγούμενες δεκαετίες η Δ.Ε.Θ. είχε διαφορετική εικόνα ως προς τον ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτήρα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων του παρελθόντος. Αλλά το γεγονός πως από τα περισσότερα μέλη της συμπολίτευσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τιτλοφορείται ως ο πλέον θεσμικός της τρέχουσας πολιτικής ζωής της χώρας, θα περίμενε κανείς να φροντίσει να αποδείξει την πρέπουσα θεσμικότητα ακόμη και στα εγκαίνια μιας εμπορικής έκθεσης.

Ξεπερνώντας πολιτικά στερεότυπα περασμένων εποχών, εγκαινιάζοντας έναν νέο τρόπο προσέγγισης της πολιτικής με τους επιχειρηματίες. Μετατρέποντας την παρουσία των πολιτικών αρχηγών από ακραία πολιτική σε μια πανεθνική προσπάθεια ανάδειξης της επιχειρηματικότητας. Αλλά αυτά ενδεχομένως να συμβαίνουν σε άλλες χώρες που έχουν ξεπεράσει τέτοιου είδους κομματικά συμπλέγματα.

Το γεγονός πως –και– η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τον κ. Μητσοτάκη αντιμετώπισε με τον συγκεκριμένο τρόπο τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δεν έθεσε άμοιρους ευθυνών τούς κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη για την εικόνα που παρουσίασε η έκθεση κατά την δική τους παρουσία εκεί. Κινήθηκαν με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία και αναλογικά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης. Της δεύτερης και τρίτης τη τάξει αντίστοιχα.

Όπου εκατοντάδες πολιτικά αδύναμοι πήγαν να πάρουν λίγη γεύση από τους πολιτικά και κομματικά ισχυρότερους, ελπίζοντας κάποια στιγμή να τους πλησιάσουν ή και να τους μοιάσουν. Κάποιοι έκαναν λόγο για «πολιτικά κουτάβια που τρέχουν πίσω από τον αρχηγό και τους παρατρεχάμενους της αγέλης», άποψη από την οποία σαφώς και διαχωρίζω την θέση μου. Αλλά αν επιχειρήσει κανείς να δει την μεγάλη εικόνα με κυνικό τρόπο, η παραπάνω άποψη δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από το συγκεκριμένο πολιτικό πανηγύρι δεν θα μπορούσε να λείψει κανένας από τους τοπικούς κομματικούς εμπλεκόμενους ενώ την παρουσία τους στην Δ.Ε.Θ. φρόντισαν να κάνουν αισθητή μέσω πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης αρκετά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και οι δύο νόμιμοι κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι του νομού. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει επ’  ουδενί η πανταχού παρούσα μετακλητή κυβερνητική επικεφαλής του "άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης" κ. Αντωνίου.

«Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις την κ. Μαρία Αντωνίου» λένε πολλοί από τους οποίους δυσκολεύονται ακόμη περισσότεροι να διαχωρίσουν την θέση τους. Και ενδεχομένως να μην απέχει αρκετά από την πραγματικότητα ένας τέτοιος ισχυρισμός. Κυρίως όμως επιβεβαιώνεται εδώ και τρία χρόνια από όσους έχουν γνώση των τοπικών κομματικών μηχανισμών του κόμματος της Ν.Δ. και τις όποιες προσπάθειες της να ανακαταλάβει την έδρα που έχασε στις εκλογές του 2019 από τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Αυτά όμως αφορούν κατά κάποιον τρόπο ενδοοικογενειακά καυγαδάκια που καλούνται να τα λύσουν οι εμπλεκόμενοι μεταξύ τους. Χωρίς αυτό να αφήνει περιθώρια για έλλειψη κριτικής, ειδικά όταν υπάρχουν εσωκομματικά χτυπήματα κάτω της μέσης και τα αποτελέσματά τους έχουν άμεση σχέση με την εμπόδιση επίλυσης τοπικών προβλημάτων. Ή έστω την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της τοπικής προοπτικής όταν αυτή επιχειρείται. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι –υποψιασμένοι και γνώστες– που μιλούν πλέον ανοικτά και δεικτικά με ονοματεπώνυμα, καταδικάζοντας τέτοιου είδους πρακτικές. Και φαίνεται να γνωρίζουν καλά από πού και από ποιον προέρχονται.

Φάνταζε σχεδόν σίγουρο πως μιας τέτοιας πρωθυπουργικής –και κομματικής– εμφάνισης στην Θεσσαλονίκη, τα τοπικά δημοσιογραφικά σαΐνια θα έβρισκαν την ευκαιρία να ενημερώσουν –αν μη τι άλλο– την τοπική κοινωνία. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να το πράξουν ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή κ. Τζηκαλάγια στα τοπικά ερτζιανά. Ο οποίος μιλώντας σε ένα από αυτά τα δημοσιογραφικά μετερίζια, ούτε λίγο ούτε πολύ αρκέστηκε να τοποθετηθεί με ύφος σχεδόν απολογητικό προς τους ακροατές που ενδεχομένως να ζητούσαν περισσότερα επιδοματικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Τόσο για τις κυβερνητικές επιλογές κατά την διάρκεια της κρίσης (πανδημικής, ενεργειακής και πληθωριστικής) όσο και διαφημίζοντας ταυτόχρονα το βουλευτικό του έργο, όποιο και αν είναι αυτό. Αναπαράγοντας συγχρόνως και τις όποιες κυβερνητικές προθέσεις επιπλέον ενίσχυσης των πολιτών για τον χειμώνα που αναμένεται πιο δύσκολος από τους προηγούμενους. Στο τέλος της τοποθέτησης του, ο ακροατής δεν ενημερώθηκε για τίποτα περισσότερο από όσα ήδη προφανώς γνώριζε από την πρωθυπουργική τοποθέτηση κατά την συνέντευξη τύπου παραχώρησε. Απλά τα άκουσε διπλά, αυτή την φορά και από τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και ενδεχομένως αυτό να αποτέλεσε για το ραδιοφωνικό σαΐνι κάποιου είδους επιβεβαίωσης και επισφράγισης προς το τοπικό κοινό.

Η τοποθέτηση που ενδεχομένως να έβγαλε κάποιες πολιτικές ειδήσεις ήταν εκείνη του πρώην αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σαββόπουλου. Ο οποίος κατά την φιλοξενία του σε τηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Μακεδονίας έκανε σαφές γιατί κάποιος που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών φαντάζει με το πέρασμα των χρόνων ως ο πλέον κατάλληλος να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα σε κάποια από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τουλάχιστον όσο αφορά την διοικητική του συμβολή στο πολυσυζυτημένο έργο της σήραγγας Κλεισούρας, το οποίο από ότι φαίνεται θα πιστωθεί στον κυβερνητικό βουλευτή κ. Τζηκαλάγια ο οποίος έχει δώσει αρκετή πολιτική βαρύτητα στην έναρξη του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Σαββόπουλος, ήδη από την πρώτη του θητεία ως αντιπεριφερειάρχης το μακρινό 2012 είχαν ξεκινήσει οι προεργασίες για την ωρίμανση ενός τέτοιου μεγάλου έργου υποδομής και σχεδόν παρουσιάστηκε από τον ίδιο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο και λίγο πριν την αντικατάσταση του από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη.

Και αν το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ενδεχομένως το πιο τρανταχτό παράδειγμα πολιτικής γνώσης και εξέλιξης ενός αιρετού στα τρέχοντα ζητήματα του τόπου του, συζητήσεις θα προκαλέσει η διπλωματική του απάντηση στο ερώτημα του υποψιασμένου δημοσιογράφου, για το αν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Καθώς απέφυγε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα αποφεύγοντας ταυτόχρονα την απόρριψη μιας τέτοιας προοπτικής.

αι με βάση την πολιτική σκοπιά των παραπάνω, ενδεχομένως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο και ανήκει να οφείλει να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών σε βουλευτικό επίπεδο. Προκαλώντας ουσιαστικά ανατροπή και διάψευση των όποιων διαρροών αφήνονται δεξιά και αριστερά –από τους ίδιους και τους ίδιους– για προειλημμένη σύσταση του τοπικού ψηφοδελτίου της Ν.Δ. Και εδώ που τα λέμε, καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1141.
Σχετικά:

70 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/4/23

    Ψηφίστε ΝΔ βόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/23

      Δεν υπάρχει λόγος να προσβάλλεις τα βόδια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/23

      Ο ξάδερφος ο συνονόματος έχει καλύτερα γούστα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/4/23

      Ναί γνωστό κοσμηματοπώλη στην συμπρωτεύουσα.....

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/4/23

      Εσείς κ. Αγιασοφίτη είστε πάντα καλά ενημερωμένος.

      Διαγραφή
  2. Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα Τέμπτη10/4/23

    https://www.youtube.com/watch?v=dF9M-Cgykvs&ab_channel=xLYBLICx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/4/23

    Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/23

      Μετά τα Τέμπη κάποιος άλλος θα είναι ο "τυχερός" ή άτυχος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/23

      Ο μεγάλος έρωτας τελείωσε στα Τέμπη. Τώρα πρέπει να βρεθεί κανένας άλλος.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/4/23

    Καλά τι στάση είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/4/23

      Άσε φίλε, εσύ δεν καταλαβαίνεις από κομματικούς έρωτες. Κοίταξε που έφτασε η Καϊλή με τα σούξου μούξου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/4/23

      Αν αυτό το έκανε άνδρας υποψήφιος θα τον παρεξηγούσαμε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/4/23

      Γιατί να παρεξηγήσουμε έναν άντρα που θα έκανε το ίδιο; Μπορεί ο άνθρωπος να ενδιαφερόταν για άντρες.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/23

    Αφιερωμένο στο ευτυχισμένο ζευγάρι της φωτογραφίας:
    https://www.protothema.gr/greece/article/1358939/larisa-thrinos-sta-tebi-sto-mnimosuno-gia-ta-thumata-tou-sidirodromikou-dustuhimatos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/4/23

    Επιτέλους. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καστοριάς ο κ. Balenciaga. Αυτός είναι δήμαρχος παιδιά, του κουτιού από τα Harrods, όχι απλός σταματωτάς. Κουστουμάκι Valentino, παπουτσάκι Manolo Blahnik, ρολογάκι Rolex, άρωμα Stink of Stunk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/23

      Μα είναι δυνατόν να μην έχει το Κόμο των Δυτικών Βαλκανίων ένα μαγαζάκι Balenciaga, Valentino, Prada, Dior, Gucci, Missoni ...; Ποιοι θα προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο αν το Κόμο δεν έχει ένα μαγαζί της προκοπής; Και που θα αγοράζουν τα εκλεκτά προϊόντα οι βόρειοι γείτονες, όπως τους αποκαλεί και ο βουλευτής, λες και το κράτος αυτό δεν έχει όνομα;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/4/23

      Φίλε έχεις μείνει πίσω. Τις μάρκες που αναφέρεις τις βρίσκεις στο ετήσιο νυφοπάζαρο. Που νομίζεις είναι αγορασμένα όλα αυτά που βλέπεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/4/23

      Αα, διαπιστωνω ότι ανέβηκε το επίπεδο του νυφοπάζαρου. Αν προσφέρει και Balenciaga, και ας είναι και μαϊμού, δεν λέω τίποτα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/4/23

      Δεν ξέρεις τα ρολεξάκια Made in China:

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/4/23

      Αμάν ρε ΟΔΟΣ το παράκανες με το κλάδεμα. Αν έλεγα ότι ο γελαδάρης γείτονας μου μετά την δουλειά μυρίζει βουνιά αγελάδας θα διέγραφες το σχόλιο; Εγώ φταίω που το skunk έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος17/4/23

      Θες να πείς ότι το ρολεξάκι που φοράμε είναι κινέζικο; Τόσο κάτω πέσαμε; Ο παππούς μας φορούσε Original.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος12/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/4/23

      Καλά ρε ΟΔΟΣ, πώς είναι δυνατό να γράφει κάποιος ένα σχόλιο για σχόλιο που αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου; Εδώ κάτι δεν ταιριάζει.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος12/4/23

    Αναμένω και μια φωτογραφία του βουλευτή Καστοριάς στην ίδια στάση με αυτή της κ. Αντωνίου. Και μην ακούσω τίποτα φήμες για τον βουλευτή, απλά κάνει αυτά που κάνουν οι συνυποψήφιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/4/23

      Ο βουλευτής Καστοριάς είχε δημοσιεύσει την ίδια περίοδο φωτογραφία με τον Κώστα Καραμανλή τον ξάδερφο.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος12/4/23

    Ο καινούριος υποψήφιος δήμαρχος υπόσχεται μια πόλη κατάλληλη και για τους επιστήμονες. Μήπως θα πρέπει να εκλέξουμε για δήμαρχο κάποιον επιστήμονα που μπορεί να το κρίνει καλύτερα; Γουναράδες είχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/23

      Είδες κανένα επιστήμονα να κάνει διαφήμιση για την Balenciaga;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος13/4/23

    Ο κύριος της φωτογραφίας δείχνει να βρίσκεται σε αμηχανία, η κυρία έχει στάση ερωτευμένης μετά από χυλόπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/4/23

      Δεν νομίζω να φοβάται την αντίδραση της Μιράντας.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/4/23

      Ο άνθρωπος κατελήφθη εξ απίνης και δεν ήξερε πως να αντιδράσει. Ίσως να του συνέβη και για πρώτη φορά.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13/4/23

    Να δούμε πόσες φωτογραφίες ερωτευμένων θα δημοσιευθούν από το νυφοπάζαρο της Καστοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/23

      Άλλες φωτογραφίες βγάζουμε με υπουργούς και άλλες με το πόπολο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/4/23

      Χθες στο νυφοπάζαρο είδα να πουλάνε χαλβάδες. Δεν είδα κανέναν χαλβά να κυκλοφορεί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/4/23

      Χαλβάδες δεν είδα, αλλά πολλά φρούτα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/4/23

      Το νυφοπάζαρο είχε και χαλβάδες και φρούτα. Δεν εννοώ αυτά που τρώγονται.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/4/23

      ούτε εγώ εννοούσα αυτά που τρώγονται

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος15/4/23

    Εμένα αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει ένα προεδρικό ζεύγος ευρωπαϊκής χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/23

      Μάλλον μπέρδεψες τις ηπείρους. Ταιριάζει στην Αφρική και στην Νότια Αμερική

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/4/23

      Έχεις δίκιο. Η φωτογραφία μου θυμίζει την Brigitte. Λες ο Καραμανλής να προορίζεται για πρόεδρος;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/4/23

      Εμένα μου θυμίζει την κάτωθι:
      https://bestofyou.gr/sites/default/files/styles/article_generic_small/public/2022-07/touni_alexandou_trapezaria.jpg?itok=Adzdt-MU

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος15/4/23

    Τι ταλαιπωρία τρως αν έχεις διάσημο επώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/4/23

    Κοίταξε γιατί πληρώνονται μερικοί άνθρωποι με τα χρήματα αυτών που δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/4/23

    Η κυρία ανήκει στον συντηρητικό κατά τα άλλα κύκλο του Καραμανλή, και το δείχνει πολιτικά δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/23

      Συντηρητικός πολιτικός σημαίνει "Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια"
      Θρησκεία: παρίστασαι σε όσους περισσότερους Επιτάφιους μπορείς και δημοσιεύεις φωτογραφίες.
      Πατρίδα: κληροδοτείς τη βουλευτική έδρα, τον υπουργικό θώκο κλπ. στα παιδιά σου, για να συνεχίσουν και αυτά να υπηρετούν την πατρίδα γυρνώντας από δοξολογία σε πανηγύρι για το κοινό καλό.
      Οικογένεια: Βλέπε Πατρίδα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/4/23

      Συντηρητικός σημαίνει "αγαπάς τον πλησίον σου" και του το δείχνεις.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/4/23

      Όσο συντηρητικό και να βάλεις φίλε η Βιολογία δεν συγχωρεί. Το φρούτο ζαρώνει.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/4/23

      Με μπότοξ, υαλουρονικό και βοήθεια του Φουστάνου όλο και κάτι επιβραδύνεται.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/4/23

      Εκτός του γεγονότος της τερατοποίησης φυσιογνωμικά....

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος19/4/23

    Στην επόμενη έκθεση μπορούν να ξαναβγούν φωτογραφία. Και οι δύο θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/4/23

      Ένας ωραίος συνδυασμός θα ήταν! Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού γίνεται διοικητής νοσοκομείου, ο βουλευτής εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στα Δυτικά Βαλκάνια και η βουλευτής της Καστοριάς αναλαμβάνει υπουργός πολιτισμού και προωθεί τη δημιουργία στούντιο τατουάζ στην Καστοριά.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος19/4/23

    Εννοείς ότι το άχρηστο γραφείο θα συνεχίσει να υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/4/23

    Παιδιά ούτε η Καρντάσιαν δεν έχει τόσους ακολούθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/4/23

    Η πιο δημοφιλής ανάρτηση. Τύφλα να έχει η Τούνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος23/4/23

    Η φωτογραφία αυτή οφελεί ή βλάπτει τον Καραμανλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/4/23

      Αν κρίνω από το ύφος του δεν φαίνεται ενθουσιασμένος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/4/23

      χαζογελάει από αμηχανία.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος26/4/23

    Η Τούνη είναι πιο φωτογενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος28/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος28/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ