23.4.23

Μήδεια | Médée



Η "Μήδεια" του Λουίτζι Κερουμπίνι, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο σε απ’ ευθείας σύνδεση από την Νέα Υόρκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας [σχετικά "εδώ"], ανεβαίνει στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, ως αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, στις 25, 27, 30 Απριλίου και 2, 4, 9 Μαΐου 2023 σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν με την Άννα Πιρότσι να ντεμπουτάρει στον ομώνυμο ρόλο. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει την συνεργασία της με τρία κορυφαία λυρικά θέατρα της Αμερικής: την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και την Λυρική Όπερα του Σικάγου, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Η παραγωγή ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου άνοιξε τη σεζόν 2022/23 της Μετροπόλιταν και την απήλαυσαν ζωντανά οι μουσικόφιλοι της Πρέβεζας, ενώ μετά την αθηναϊκή της παρουσίαση θα ταξιδέψει σε Μόντρεαλ και Σικάγο. 

Για την πρώτη συνεργασία μεταξύ της ΕΛΣ και της Μετροπόλιταν, ο γενικός διευθυντής της ΜΕΤ Πήτερ Γκελμπ σημειώνει: «Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην παραγωγή της "Μήδειας" του Κερουμπίνι σε μια συγκλονιστική και εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ, που έκανε την πρεμιέρα της στη Μετροπόλιταν Όπερα το περασμένο φθινόπωρο. Εκ μέρους όλων μας εδώ στη Νέα Υόρκη, σας εύχομαι τα καλύτερα για αυτό που ξέρω ότι θα είναι μια φαντασμαγορική πρεμιέρα στην Αθήνα, στις 25 Απριλίου».


6 Αυγούστου του 1961 στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου η Μαρία Κάλλας αποθεώνεται από τους 17.000 θεατές της βραδιάς. Ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υπουργός Προεδρίας Κωνσταντίνος Τσάτσος, η κοσμικογράφος Έλσα Μάξγουελ, ο πρίγκιπας Πέτρος του Μονακό και άλλοι.



Ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης επισημαίνει: «Η πρώτη μας συμπαραγωγή με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η "Μήδεια" του Κερουμπίνι, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη, έχει σφραγιστεί από την εμβληματική ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στην ιστορική παραγωγή της ΕΛΣ το 1961, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η Μήδεια ξεκινά στις 25 Απριλίου και εγκαινιάζει το αφιέρωμά μας στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας».

25, 27, 30 Απριλίου & 2, 4, 9 Μαΐου 2023, ώρα 19.30. 
Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €35, €55, €60, €70, €80, €120 | φοιτητικό, παιδικό: €15 | Περιορισμένης ορατότητας: €10. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ