13.5.23

ΟΔΟΣ: Τοπικά Δεκεμβριανά

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 8.12.2022 | 1152


Οι αψιμαχίες με φραστικές κορώνες, σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του βουλευτή Καστοριάς και του δημάρχου Άργους Ορεστικού «ζέσταναν» το κλίμα. Δηλαδή δεν το θέρμαναν απλά, καθώς αποδείχθηκαν εμπρηστικές καταστάσεις  που προκάλεσαν τα τοπικά Δεκεμβριανά.  


Οι αψιμαχίες με φραστικές κορώνες, σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του βουλευτή Καστοριάς (με την Νέα Δημοκρατία) κ. Ζήση Τζηκαλάγια και του δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Πάνου Κεπαπτσόγλου «ζέσταναν» το κλίμα. Δηλαδή δεν το θέρμαναν απλά, καθώς αποδείχθηκαν εμπρηστικές καταστάσεις που προκάλεσαν τα τοπικά Δεκεμβριανά. Με τον βουλευτή Καστοριάς να αντιπαρατίθεται στην συνέχεια προς όλο το δημοτικό συμβούλιο του Άργους Ορεστικού, αλλά και το τελευταίο να αναγορεύει κατά πλειοψηφία μια προσωπική κόντρα του δημάρχου του, για ζητήματα ύφους περισσότερο, σε πάνδημη υπόθεση. 

Αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε όταν έλαβε πανελλήνια διάσταση η μη σύνδεση των φωτοβολταϊκών του δήμου Άργους Ορεστικού αλλά και του υδροστροβίλου της Ενεργειακής του Κοινότητας με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να κατηγορήσει ο δήμαρχος από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον κίνδυνο αναγκαστικής επιστροφής στην ΕΕ των χρημάτων κατασκευής φωτοβολταϊκών στεγών σε 18 κτήρια του δήμου, λόγω αδυναμίας απορρόφησης της παραγόμενης ενέργειας από τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Αυτό, φαίνεται πως έθιξε πολύ τον βουλευτή, που ερμήνευσε τις αιτιάσεις του δημάρχου ως έγκλημα καθοσιώσεως. Αν είναι δυνατό να υπάρχουν παράπονα, θα σκέφτηκε.

Σε ανακοίνωσή του αρχικά ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού, υπογράμμισε ότι δηκτικά «ο βουλευτής νομίζει πως είναι δεσπότης και μπορεί να ευλογεί». Σαφής ο υπαινιγμός. Καθόλου τυχαία η αναφορά στον δεσπότη. 

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, αφοσιωμένος ΝεοΔημοκράτης, είτε πράγματι θίχτηκε «θεσμικά» είτε άδραξε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την κυβέρνηση με το κόμμα της οποίας εκλέχτηκε, είτε τέλος τον ίδιο τον «δεσπότη», σήκωσε το γάντι. Και από εκεί που ήταν εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά στην υγεία, full time απασχολημένος στην υψηλή του αποστολή, άρχισε να εξαπολύει μύδρους. 

Δεν είναι σαφές αν η έκρηξη του βουλευτή σχετίζεται με τα φουσκωμένα με υπερηφάνεια πολιτικά του στήθη από το ότι ήταν εισηγητής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο και αντιλήφθηκε τις αρμοδιότητες με τα δικαιώματά του και την εντός κόμματος απήχησή του, αναβαθμισμένα. Όπως και τις ευθύνες του απέναντι στο κόμμα. Αλλά σίγουρα με τις αντιδράσεις του προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα κοιμισμένα πολιτικά ήθη. 

Αρχικά με την πρώτη του ανακοίνωση την 1η Δεκεμβρίου, ανάμειξε και ο ίδιος, τον ίδιο τον μητροπολίτη Καστοριάς. Κάπως άσχετα υπογράμμισε στην πολιτική του ανακοίνωση ότι «δεσπότη έχουμε και είναι εξαίρετος», επιτρέποντας στον καθένα να υποθέσει ότι ούτε και ο υπαινιγμός του δημάρχου Άργους Ορεστικού ήταν ακριβώς άσχετος με το πόσο «εξαίρετος» είναι. Ακόμη, τόνισε «σεμνά» ότι ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού του φέρθηκε ανάρμοστα στην διάρκεια της πρώτης υποδοχής του μητροπολίτη Καστοριάς στην Αγία Παρασκευή του Άργους Ορεστικού. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 8.12.2022 | 1152 | σ.3


Ο κ. Τζηκαλάγιας λάβρος κατά του αντιπάλου του, κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού «αποδεικνύεται τελευταία πως ακολουθεί ολισθηρό και επικίνδυνο για τα συμφέροντα των δημοτών του δρόμο». Δηλαδή τον δρόμο των παραπόνων. Ενώ εάν υποκλινόταν θα είχε την μεταχείριση που ο ίδιος επιφυλάσσει στον δήμαρχο Καστοριάς, τον οποίο άλλωστε επισκέπτεται και βοηθεί στο τεράστιο έργο που παραδίδει η δημοτική του αρχή. Ίσο και ακόμη περισσότερο με το έργο της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 και μετά.


* * *

Οι σχετικές αναφορές του κ. Τζηκαλάγια επιβεβαιώνουν την αίσθηση που υπάρχει ότι ο μητροπολίτης έχει αδυναμίες σε πολιτικά πρόσωπα και τις δείχνει. Όπως δείχνει βέβαια χωρίς εξαιρέσεις και ότι τιμά αδιάκριτα τους πιστούς και τις πιστές, τους φορολογούμενους, συμμετέχοντας σε υψηλές πνευματικές εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς με σύμπασα την πολιτική «ηγεσία» της περιοχής — η κουλτούρα δεν κρύβεται και δεν είναι ντροπή. Εννοείται ότι ο πνευματώδης και μεστός λόγος τους δεν κρύβεται.

Όπως δεν κρύβεται από τις ανακοινώσεις του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, το ότι έξω πάμε καλά και ειδικά στις…  ελληνομερικανικές σχέσεις, αφού ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας με ύφος γραπτού λόγου Ντόναλντ Τραμπ, με επανειλημμένη χρήση συμβόλων του λατινικού και όχι του ελληνικού αλφαβήτου, παρέδωσε μαθήματα νηφαλιότητας και ορθού λόγου. Απέναντι σε πολιτικές τραμπάλες και φραστικούς τραμπουκισμούς. Και ότι δεν δέχεται ούτε τρίχα στο σπαθί του. Άμα παλεύει για τα ιδανικά και την συνέπειά του. 

Έτσι ο κ. Τζηκαλάγιας, τις επόμενες ημέρες, καθόλου δεν νέρωσε το κρασί του. Λάβρος κατά του αντιπάλου του, κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου «αποδεικνύεται τελευταία όλο και περισσότερο, πως ακολουθεί ολισθηρό και επικίνδυνο... για τα συμφέροντα των δημοτών του δρόμο». Δηλαδή τον δρόμο των παραπόνων. Ενώ εάν υποκλινόταν θα είχε την μεταχείριση που ο ίδιος επιφυλάσσει στον δήμαρχο Καστοριάς, τον οποίο άλλωστε επισκέπτεται και βοηθεί στο τεράστιο έργο που παραδίδει η δημοτική του αρχή στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Καστοριάς. Ίσο και ακόμη περισσότερο με το έργο της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 και μετά. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 8.12.2022 | 1152 | σ. 4-5


Οι σχετικές αναφορές του κ. Τζηκαλάγια επιβεβαιώνουν την αίσθηση που υπάρχει ότι ο μητροπολίτης έχει αδυναμίες σε πολιτικά πρόσωπα και τις δείχνει. Όπως δείχνει βέβαια χωρίς εξαιρέσεις και ότι τιμά αδιάκριτα τους πιστούς και τις πιστές, τους φορολογούμενους, συμμετέχοντας σε υψηλές πνευματικές εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς με σύμπασα την πολιτική «ηγεσία» της περιοχής – η κουλτούρα δεν κρύβεται και δεν είναι ντροπή. Εννοείται ότι ο πνευματώδης και μεστός λόγος τους δεν κρύβεται.


* * *

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με αιχμές του στυλ, πως «ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού 9 ή 10 (!) φορές σε 3,5 χρόνια για συνεργασία και προχώρησαν θέματα, ενώ ο Δήμαρχος τον Βουλευτή ΚΑΜΜΙΑ» και ότι διακρίνεται για τον «υπέρμετρο εγωισμό του, τον εγωκεντρισμό του, την εγωπάθεια, τον υπερσυγκεντρωτισμό του. Τα πολλά χρόνια όμως εξουσίας "μωραίνουν τον άνδρα" κατά τον αρχαίο ποιητή και οδηγούν στην αλαζονεία. Η οποία όμως αλαζονεία μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση των κανόνων της Δημοκρατίας, στον όλεθρο και την καταστροφή του Δήμου (πάντα κατά τον αρχαίο ποιητή)».

Αυτά τόνισε με νόημα ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, που αν και ο ίδιος υπηρετεί τις δημόσιες υποθέσεις της περιοχής για πολύ περισσότερα χρόνια, έχει φαίνεται την αρετή και την ευλογία να μην υποφέρει από υπέρμετρο εγωϊσμό και υπερσυγκεντρωτισμό. Άλλωστε αυτό που του συμβαίνει, εξηγεί για το ότι επιμένει να υπηρετεί τον λαό της Καστοριάς και είναι μάλλον θεόσταλτο. 

«Ο  κ. Δήμαρχος» συνέχισε ακάθεκτος ο βουλευτής, στην... «ποδηγετημένη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχασε την ψυχραιμία του, βρισκόταν εκτός εαυτού, σε έξαλλη κατάσταση. Προέβη σε δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς. Χρησιμοποίησε ψεύδη και συκοφαντίες. Έθιξε πρόσωπα και συνειδήσεις». Έτσι ο βουλευτής Καστοριάς έκανε σαφείς υπαινιγμούς ότι μπορεί και να οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ακόμη και εάν ο δήμαρχος είχε χάσει την ψυχραιμία του και εάν βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και εκτός εαυτού, εύλογα προκαλεί ερωτήματα το ύφος των ανακοινώσεων του κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Και το συμφραζόμενο συμπέρασμα ότι προφανώς για τον ίδιο, η κυβέρνηση παίρνει άριστα σε όλα, όχι μόνο στα ανύπαρκτα έργα στην Καστοριά αλλά και στον Δήμο Καστοριάς που κανείς δεν τον ενοχλεί. 

Αλλά και σε ένα Δήμο όπως στο Άργος Ορεστικό που γίνονται έργα και διατρέχουν προβλήματα. Για τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια, η κυβέρνηση αυτή τα έχει κάνει όλα τέλεια και κανείς δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Και ότι αν τολμήσει κάποιος εκλεγμένος να ασκήσει κριτική θα τα βρει μπαστούνια μπροστά του. Εξήγγειλε έτσι το αξιόμαχο της Καστοριάς, στην περίπτωση επανεκλογής του. Οπότε μια απορία που μπορεί κάποιος να εγείρει είναι ποιος ο λόγος να διεκδικεί κάποιος εκλογή όταν δεν επιτρέπει στους άλλους να έχουν αιτιάσεις και απαιτήσεις.



Φωτογραφίες:

-Εξώφυλλο: Γουίλιαμ Κέντριζ (1955) «Σημειώσεις για μία πρότυπη Όπερα» (2015) με μικρή τροποποίηση από την διεύθυνση της εφημερίδας. Στιγμιότυπο («Κλουβί και ραβδί στον χάρτη») ταινίας HD τριών καναλιών διάρκειας 11’ 14’’.

-Σελίδες 4 & 5:  Πριν έναν μήνα ακριβώς: 8 Νοεμβρίου 2022 στον ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος θεωρείται προστάτης του Άργους Ορεστικού μαζί με την Αγία Παρασκευή. Δίπλα-δίπλα στον πολυαρχιερατικό εσπερινό ο δήμαρχος κ. Π. Κεπαπτσόγλου και ο βουλευτής κ. Ζ. Τζηκαλάγιας.


* * *



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Τοπικά Δεκεμβριανά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο, χωρίς καμία επέμβαση της εφημερίδας.

Απαντήσεις Ζήση Τζηκαλάγια σε απρόκλητη επίθεση. 
Με γνώμονα την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος.

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας ευρισκόμενος τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Αθήνα σχεδόν συνεχώς, ως εισηγητής της πλειοψηφίας για το σημαντικό Νομοσχέδιο Υγείας αλλά και άλλες κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις,πληροφορήθηκε τα δημοσιεύματα και του πανελλήνιου τύπου για την αγωνία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου μήπως χαθούν τα χρήματα λόγω μη αξιοποίησης της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ(φωτοβολταϊκά στεγών)που εγκατέστησε σε κτίρια του Δήμου.Σήμερα κλήθηκε ο Βουλευτής από το ραδιόφωνο Antènnes FM 93.6 και τον δημοσιογράφο κ.Χρήστο Νατσούλη να σχολιάσει τις ανησυχίες του Δημάρχου που πήραν διάσταση.

Ο Βουλευτής καλεί τους πολίτες κυρίως τους Δημότες του Άργους αλλά και όλου του Νομού, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την συνέντευξη του Βουλευτή και αμέσως μετά του Δημάρχου.Έτσι ήρεμα και ψύχραιμα μπορούν να βγάλουν ανεπηρέαστατα δικά τους συμπεράσματα.Μετά όμως την ανεκδιήγητη γραπτή δήλωση του Δημάρχου- Δήμου και την πρόσκληση για έκτακτο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώνεται και διευκρινίζεται:

1)Δεσπότη έχουμε και είναι εξαίρετος,

2)Ο Βουλευτής αγωνίζεται και επιλύει προβλήματα,ΔΕΝ ευλογεί,

3)ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού 9 ή 10! φορές σε 3,5 χρόνια για συνεργασία και προχώρησαν θέματα ,ενώ ο Δήμαρχος τον Βουλευτή ΚΑΜΜΙΑ!,ούτε καν τήρησε το εθιμικό πρωτόκολλο να του ζητήσει να προσφωνήσει τον νέο μας Μητροπολίτη στην εγκατάστασή του στον Ιερό Ναό της πόλης,
4)ο Δήμαρχος πιστεύει πως για όσα γίνονται είναι δικά του έργα, ενώ για όσα χωλαίνουν φταίει η κυβέρνηση και ο Βουλευτής που την εκπροσωπεί?Είναι αυτά λογικές επαγωγές?

5)θυμάται ο κ.Δήμαρχος πως πριν το φετινό Rally 4×4 ,κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης?την αγωνία με την οποία απευθύνθηκε στον Βουλευτή για παρέμβαση …έστω στο παρά πέντε?Και πως ο Βουλευτής προβαίνοντας συντονισμένα στις αναγκαίες ενέργειες διασφάλισε τα χρήματα από την κυβέρνηση και γλυτώσαμε τον διεθνή αθλητικό διασυρμό?

6)γιατί ο κ.Δήμαρχος αποκρύβει από την κοινή γνώμη πως ΠΟΤΕ δεν ενημέρωσε τον Βουλευτή και πως ΠΟΤΕ δεν ζήτησε την συνδρομή του για τις ενεργειακές κοινότητες?Ας του υπενθυμίσουμε πως η Κυβέρνηση με έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο από καιρό,ΣΥΝΤΟΜΑ προχωρεί και υλοποιεί εμπράκτως σε επέκταση και διεύρυνση της χωρητικότητας των υποσταθμών για τους μικρούς ενεργειακούς επενδυτές,

7)είναι γεγονός πως ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει, εξαγγείλει ή δημιουργήσει προσδοκίες για αρκετά έργα,οι Αργίτες όμως γνωρίζουν πως και πριν 12 χρόνια και τώρα οι δρόμοι είναι <όργωμα> και τα αστικά λύματα συνεχίζουν να χύνονται και να ρυπαίνουν τον Αλιάκμονα.Μήπως τελευταία οι επιθέσεις προς τον ΔΕΔΔΑ και τα δίκτυα φυσικού αερίου που κατασκευάζει, είναι η αιτία της άσχημης κατάστασης των δρόμων , ή αποτελούν ΚΑΙ αναζήτηση άλλοθι και δικαιολογιών?

8)οι κάτοικοι του Άργους ίσως θυμούνται αχνά(ο άνθρωπος λένε εύκολα ξεχνά)την εκτεταμένη γαστρεντερίτιδα του 2/2019,ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ την αποποίηση ευθυνών.

Γιατί ο παντοδύναμος του 80% όπως λέει κ.Δήμαρχος,νιώθει ανασφάλεια και αναζητεί προστατευμένο περιβάλλον στο Δημοτικό του Συμβούλιο?

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως τους φίλους μας τους διαλέγουμε,ενώ τους συγγενείς μας τους κληρονομούμε.Διασταλτικά ο Βουλευτής προσθέτει πως όπως με τους συναδέλφους μας στην εργασία είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε,ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να συνεργαζόμαστε στενά με τους αιρετούς που ο λαός κυρίαρχα μας όρισε.Εάν ο Δήμαρχος επιλέξει τις σκιαμαχίες σε μαρμαρένια αλώνια με λεκτικές ακροβασίες και νοηματικές παραποιήσεις ΟΛΟΙ θα ζημιωθούμε,περισσότερο όμως ο ίδιος.

Ο Βουλευτής Ν.Δ Ν.Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας καλεί τον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου σε συνεργασία και συνύπαρξη.Σε αυτό μας καλούν το δημοκρατικό μας καθήκον,ο ρόλος που μας όρισαν οι πολίτες και εν γένει η θεσμική μας αποστολή για το καλό του τόπου.

Από το Γραφείο Τύπου Ζήση Τζηκαλάγια Βουλευτή Ν.Δ Ν.Καστοριάς.



* * *


Δήμος Άργους Ορεστικού: 
«Το μέλλον του Άργους Ορεστικού
δεν εκβιάζεται από κανέναν»

Με μεγάλη θλίψη γίναμε κοινωνοί των όσων ανήκουστων είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας σε συνέντευξή του στον Antennes 93.6 και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νατσούλη για το ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου. Με θλίψη, αλλά όχι όμως με έκπληξη. Πως αλλιώς άλλωστε. Αν είναι δυνατόν έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, να… πέφτουμε από τα σύννεφα με τα όσα ανά καιρούς δηλώνει ο κ. Τζηκαλάγιας.

Θεωρούμε, όμως, ότι αυτή τη φορά εκτροχιάστηκε, προσβάλλοντας τους 11.000 δημότες που επιμένουν να κρατούν τον τόπο μας ζωντανό. Βρισκόμαστε έτσι στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Όπως -για παράδειγμα- ότι οι βουλευτές και δη οι κυβερνητικοί οφείλουν να μοχθούν για τον τόπο τους, να γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου τους, να καταναλώνουν την ενέργειά τους για τον τόπο τους. Και σίγουρα να μην ξεκινούν «βεντέτες» που τραυματίζουν τη δημοκρατία μας.

Ο κ. Τζηκαλάγιας, αντί να δραστηριοποιηθεί λοιπόν για ένα θέμα μείζονος σημασίας, προτίμησε να δώσει μέσω της συνέντευξής του… μαθήματα λειτουργίας των Θεσμών θέτοντας στον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού ένα πρωτοφανές εκβιαστικό δίλλημα: Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το ζήτημα εάν πρώτα ο δήμαρχος τους Άργους Ορεστικού δεν τον επισκεφτεί στο πολιτικό του γραφείο!!!

Είναι εμφανές ότι έχει μπερδευτεί, πολλαπλώς. Μάλλον θεωρεί ότι τα σχολεία μας, τα γυμναστήρια και το κολυμβητήριο που κατασκευάζεται, είναι ιδιοκτησία του κ. Κεπαπτσόγλου και όχι περιουσία των δημοτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων. Επίσης, μάλλον θεωρεί ότι η απένταξή τους από το ΕΣΠΑ θα ζημιώσει το πορτοφόλι του δημάρχου και όχι το ελληνικό κράτος. 

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ο εκλεγμένος κυβερνητικός βουλευτής να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να χαθούν κονδύλια άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ επειδή, όπως λέει, δεν τον επισκέπτεται τακτικά στο πολιτικό του γραφείο ο δήμαρχος.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Τζηκαλάγια ότι ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού ουδέποτε επισκέφτηκε πολιτικά γραφεία και δεν σκοπεύει να το κάνει αυτό για να ικανοποιήσει κανενός τον υπέρμετρο εγωισμό. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν παρακαλεί, δεν ζητάει χάρες ή ρουσφέτια, αλλά διεκδικεί για τους δημότες που τον τίμησαν ξανά και ξανά με την ψήφο τους. 

Για το συγκεκριμένο θέμα -όπως άλλωστε κάνει για όλα τα θέματα του Δήμου- ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν επισκεφτεί το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΡΑΕ, την ΚΕΔΕ, αμέτρητες φορές, λειτουργώντας θεσμικά, για να μην χαθούν αυτά τα έργα, έργα παρακαταθήκη για τον Δήμο και τα παιδιά μας. 

Το ότι το θέμα που έχει προκύψει το γνωρίζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΚΕΔΕ, το γνωρίζουν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο ΣΚΑΪ, το MEGA, το ΕΘΝΟΣ, το ΒΗΜΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο REAL FM, ο METROPOLIS, ο AEGEAN VOICE, όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά όχι ο κυβερνητικός βουλευτής, αυτό πρέπει να προβληματίζει εκείνον και όχι εμάς.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο Δήμαρχος και οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι δημότες και οι οικογένειές τους, δεν εκβιάζονται από κανέναν, δεν γίνονται όχημα εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών και φυσικά δεν φοβούνται κανέναν. Δημοκρατικά λειτουργούμε, θεσμικά διεκδικούμε και ακόμη και εάν «στεναχωρούμε» κάποιους στο τέλος κερδίζουμε.

Με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια για τη λειτουργία των Θεσμών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για δηλώσεις του κ. βουλευτή.


* * *

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού 
για τις δηλώσεις του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού κατά τη έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Το ψήφισμα αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ζήση Τζηκαλάγια ο οποίος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, με αφορμή την πανελλήνια διάσταση που έλαβε το θέμα της μη σύνδεσης των φωτοβολταϊκών του δήμου αλλά και του υδροστροβίλου της Ενεργειακής του Κοινότητας με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ:

1. Δήλωσε πως οι αιρετοί που δεν προστρέχουν στο πολιτικό του γραφείο δεν τηρούν τη θεσμικότητα και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, 

2. Έθεσε τον εαυτό του ιεραρχικά προϊστάμενο των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης,

3. Συνέδεσε τη λύση του προβλήματος με την αποκλειστική προϋπόθεση της επίσκεψής του δημάρχου στο πολιτικό του γραφείο για να ανοίξουν, όπως δήλωσε, «δίαυλοι επικοινωνίας με άλλους είδους παρεμβάσεις»,

4. Δήλωσε απρόθυμος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού αν δεν ικανοποιηθεί η προϋπόθεση της επίσκεψης του δημάρχου στο πολιτικό του γραφείο.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση και ο δήμος, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι όμηροι των νοοτροπιών αυτών. Θέλουμε η αυτοδιοίκηση να λειτουργεί θεσμικά και μακριά από κλειστές πόρτες πολιτικών γραφείων και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για αυτό.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να εκλείψουν οι ανωτέρω συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί σήμερα είμαστε εμείς, αύριο στη θέση μας θα είναι κάποιος άλλος και πάντα θα είναι οι πολίτες.

Καλούμε τον βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια να ανακαλέσει άμεσα τις επίμαχες δηλώσεις του.
Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, να προστατεύσουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ζητούμε από τη ΔΕΕΠ Καστοριάς και τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, να λάβουν επίσημη θέση εάν υιοθετούν και ενστερνίζονται τις απόψεις του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς».


* * *

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο, χωρίς καμία επέμβαση της εφημερίδας.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: 
«Οι Δημότες του Άργους Ορεστικού αλλά και 
του Νομού Καστοριάς πρέπει να γνωρίζουν»


Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου αποδεικνύεται τελευταία όλο και περισσότερο,πως ακολουθεί ολισθηρό και επικίνδυνο για τα συμφέροντα των δημοτών του δρόμο.Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορώντας από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ την κυβέρνηση για τον κίνδυνο αναγκαστικής επιστροφής στην ΕΕ των χρημάτων κατασκευής φωτοβολταϊκών στεγών σε 18 κτίρια του Δήμου, λόγω αδυναμίας απορρόφησης της παραγόμενης ενέργειας από τον υποσταθμό της ΔΕΗ.Στη συνέχεια απάντησε με ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο,με δηλώσεις και γραπτό κείμενο,στην συνέντευξη του Βουλευτή χωρίς να έχει την υπομονή να την ακούσει,επηρεασμένος από τον τίτλο που της έδωσε ατυχώς τοπικός ιστότοπος,ΠΟΥ ΔΕΝ ανταποκρίνεται στο πνεύμα του περιεχομένου της,όπως διαπιστώνει εύκολα κάθε καλόπιστος που την ακούει.

Επειδή ο Δήμαρχος συγκάλεσε ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο,προσφεύγοντας στην ασφάλεια της ελεγχόμενης και πλειοψηφίκής γιαυτόν σύνθεσής του και στην ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,

Επειδή γρήγορα εγκατέλειψε τα Θεϊκά <ο Βουλευτής νομίζει πως είναι Δεσπότης και μπορεί να ευλογεί> και ζήτησε αυτήν την φορά την <προστασία των πληττόμενων θεσμών>, απευθυνόμενος τώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών,ΚΕΔΕκαι ΠΕΔ Δ.Μακεδονίας,

Επειδή κάλεσε < να πάρουν επίσημη θέση εάν ενστερνίζονται τις Θέσεις του τοπικού Βουλευτή> την ΔΕΕΠ και την Πολιτική! Επιτροπή! της Ν.Δ!,

Με ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,χωρίς φόβο,αλλά με γενναιότητα που δυστυχώς απουσιάζει αλλού,επισημαίνεται και διευκρινίζεται:

1)ο Δήμαρχος όταν προγραμμάτιζε τα έργα,ΕΠΡΕΠΕ να έχει διασφαλίσει την απορρόφηση της ενέργειας ΠΡΙΝ προχωρήσει,ας αφήσει την συνήθειά του στα δύσκολα να αποποιείται των ευθυνών του και να τις μεταθέτει ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,

2)ποτέ ΔΕΝ ενημέρωσε και ποτέ ΔΕΝ ζήτησε την βοήθεια του Βουλευτή,

3)ο Βουλευτής όταν δημοσίως υπενθυμίζει πως επισκέφθηκε το Δημαρχείο 9-10 φορές,ενώ αντίστροφα το πολιτικό του γραφείο ο Δήμαρχος ΚΑΜΜΙΑ,με αυτό δεν συνομολογεί την αγωνία και την επιθυμία του ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και εάν θέλετε και το παράπονό του?Υπάρχει λογικός συνειρμός εξαυτού που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως < απαιτεί ο Βουλευτής να περάσει ο Δήμαρχος από το πολιτικό γραφείο>?,

4)ο Βουλευτής καθημερινά αγωνίζεται,προσπαθεί και παράγει έργο και για τους Δημότες του Άργους όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν.Και στο συγκεκριμένο έχει προχωρήσει με πολλές του πράξεις(κοινοβουλευτικούς ελέγχους,παραστάσεις σε Υπουργούς και ψήφιση σχετικού Νόμου που δυστυχώς αγνοεί ο κ.Δήμαρχος)

5)ο Δήμαρχος συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σε ώρα που γνώριζε πως ήταν αδύνατο να προλάβει να παρευρεθεί ο Βουλευτής όπως επιθυμούσε,προφανώς για να αποφύγει την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ φορά.Οι 4 συνεργάτες του Βουλευτή που παρευρέθηκαν τον ενημέρωσαν, αλλά κυρίως οι εικόνες που μεταδόθηκαν ΜΙΛΟΥΝ από μόνες τους,

6)ο κ.Π.Κεπαπτσόγλου διοικεί τον Δήμο,όπως λέει ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ με 80% για 12 ΧΡΟΝΙΑ.Τον ψήφισαν πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.Κυρίως όμως τον εμπιστεύθηκαν οι περισσότεροι δημότες που ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που πλειοψηφεί,γιατί οι φιλελεύθεροι και δεξιοί πολίτες ψηφίζουν ελεϋθερα και κατά συνείδηση στις Δημοτικές Εκλογές.Παρά το γεγονός πως γνώριζαν την πολιτική του καταγωγή.Την επί χρόνια ταύτισή του με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.Την επί χρόνια συμπόρευσή του,ίσως και αναγκαστική,με τους επικεφαλής της προηγούμενης Περιφερειακής και Αποκεντρωμενης Διοίκησης Αρχής.Όχι και τόσον αμέμπτου της τελευταίας.Γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες τον πολιτικό του αλλοιθωρισμό αριστερότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελεταία δϋο χρόνια?Μήπως πρέπει να το πληροφορηθούν?Για να αποφασίσουν ελεύθερα αλλα πλήρως ενημερωμένοι εάν θα συνεχίσουν να τον εμπιστεύονται.Ο ίδιος όμως τιμά ή και εκτιμά την εμπιστοσύνη τους? Ή επιβεβαιώνει το < ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος>?Αναφαίρετο δικαίωμα στη Δημοκρατία μας, του Δημάρχου,όπως και κάθε πολίτη να ανήκει,υποστηρίζει ή ψηφίζει ότι θέλει.

Αναγνωρίζεται πως ο Δήμαρχος του Άργους έχει ικανότητες, αλλά διακρίνεται για τον υπέρμετρο εγωισμό του,τον εγωκεντρισμό του,την εγωπάθεια,τον υπερσυγκεντρωτισμό του.Τα πολλά χρόνια όμως εξουσίας <μωραίνουν τον άνδρα> κατά τον αρχαίο ποιητή και οδηγούν στην αλαζονεία.Η οποία όμως αλαζονεία μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση των κανόνων της Δημοκρατίας,στον όλεθρο και την καταστροφή του Δήμου(πάντα κατά τον αρχαίο ποιητή).

Ο κ.Δήμαρχος στην ποδηγετημένη συνεδρίαση του Δ.Σ έχασε την ψυχραιμία του, βρισκόταν εκτός εαυτού,σε έξαλλη κατάσταση.Προέβη σε δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.Χρησιμοποίησε ψεύδη και συκοφαντίες.Έθιξε πρόσωπα και συνειδήσεις.
Πολύ σύντομα ,την Δευτέρα,έρχεται ηχηρή απάντηση για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του Δημάρχου.Ελπίζω να τον ταρακουνήσουν,να τον συνεφέρουν και να τον συνετίσουν.Για το καλό των πολιτών.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ Ν.Καστοριάς κ Ζήσης Τζηκαλάγιας είναι υποχρεωμένος όπως κυρίως του υπαγορεύει η συνείδησή του,αλλά και όπως του επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος,να τείνει για άλλη μια φορά χείρα συνεργασίας προς τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.Οι καιροί ου μαινετοί.


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 8 Δεκεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1152.



11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/5/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/23

    Ο Ζήσης μέχρι τώρα ήταν γνωστός για το [....]. Τώρα έγινε γνωστός και για το [....] του ήθους του.
    Καλά θα κάνει να μην συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κεπά γιατί ο Αργίτης παράγει έργο και έχει κάνει το Άργος πρωτεύουσα του νομού. Ο Ζήσης τι έχει να επιδείξει...??!!!

    Έρρωσθε οι Αργείοι..

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/5/23

      Παρουσία σε λειτουργίες, πίτες και πανηγύρια. Και φωτογραφίες στο Facebook που τύφλα νάχει ο Zuckerberg.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/23

      Τον κουμπάρο του νοσοκομείου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/23

    Το γεγονός ότι ο κ. Τζηκαλάγιας ήταν εισηγητής της ΝΔ για το νομοσχέδιο υγείας είναι ένδειξη της σοβαρότητας αυτής της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/23

      Εγώ θυμάμαι κάτι για Θεία κοινωνία και κορονοϊό.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/5/23

      Κόψε το δούλεμα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/23

    Τελικά ο πιο σοβαρός από τους μέχρι τώρα πολιτευτές της ΝΔ είναι ο Τσιφλικιώτης. Ίσως και για αυτό τον έκοψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/5/23

      Είναι διαφορετικός από τους τρεις υποψήφιους της ΝΔ και υπήρχε περίπτωση να βγει πρώτος για τον λόγο ότι θεωρείται σοβαρότερος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/23

      Από πότε ρε παιδί ψηφίζουμε στην Καστοριά σοβαρούς ανθρώπους;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/5/23

    Πιστό και ευγνώμον κομματόσκυλο ο κουμπάρος. Γεμιζει με την κορμάρα του τα καθίσματα της πρώτης σειράς σε όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ