10.5.23

ΟΔΟΣ: Περί ηλικίας

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.12.2022 | 1153


Πόσο πολιτικό και πόσο προοδευτικό  είναι όλο αυτό το συμβάν, σε ένα κόμμα της «προοδευτικής συμμαχίας»;


Πέρασαν ελάχιστα 24ωρα από την ημέρα (6 Δεκεμβρίου 2022) που ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, (που συγκυβέρνησε την χώρα με τους... "Ανεξάρτητους Έλληνες" της λαϊκής Δεξιάς) επισκέφθηκε την Καστοριά ["εδώ"]. Συνοδευόμενος από την βουλευτή Καστοριάς με το ΣυΡιζΑ και τέως υφυπουργό κυρία Ολυμπία Τελιγιoρίδου ["εδώ"], περιηγήθηκε σε κεντρικά σημεία της πόλης, προβαίνοντας σε γενικόλογες αόριστες αναφορές. Τα ίδια 24ωρα πέρασαν και από τα γεγονότα του σοβαρού φραστικού πολέμου μεταξύ του κ. Ζήση Τζηκαλάγια (βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία) και του δημάρχου κ. Πάνου Κεπαπτσόγλου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου Άργους Ορεστικού, που έκαναν με τον πιο αρνητικό τρόπο εκ νέου κεντρική είδηση την Καστοριά ["εδώ"]

Σε όλη αυτή την συγκυρία, ήλθε να προστεθεί και ένα  ακόμη επεισόδιο μέσα στο κοινοβούλιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, στο οποίο δυστυχώς, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η βουλευτής Καστοριάς. Που χτύπησε τον συναγερμό και εκτόξευσε στο κόκκινο την αρνητική φήμη της Καστοριάς, σε επίπεδα τοξίνης. Προκαλώντας χωρίς αμφιβολία αρνητική εντύπωση και αποκαλύπτοντας μια άλλη, όχι γνωστή εικόνα για την βουλευτή Καστοριάς. Μια εικόνα που δεν χρειαζόταν, από την στιγμή που ως τώρα η κοινή γνώμη της Καστοριάς την εκτιμούσε (και) για την  σχετικά μετριοπαθή πολιτική στάση της, απέχοντας από προκλήσεις και ξεσπάσματα. 

Έτσι, κι ενώ αρχικά μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε από το βήμα της Βουλής τη συμπεριφορά της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή, η οποία σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πλευρά των εδράνων του ΣυΡιζΑ, στο τέλος αντιλήφθηκε και ο ίδιος για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Διότι ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ προέβη στις αρχικές του δηλώσεις ενώ δεν είχε  ακριβή εικόνα του συμβάντος.  Καθώς η έκρηξη της παλαίμαχης βουλευτού της Ν.Δ.  δεν ήταν απρόκλητη, ούτε και αδικαιολόγητη. 

Δεν είχε βέβαια προηγηθεί κάτι ανάλογο με αυτό που της συνέβη μερικά χρόνια προηγουμένως, όταν σε βάρος της χειροδίκησε live ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Είχε  όμως προηγηθεί μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου κάτι, οπωσδήποτε αρνητικό και ανησυχητικό. Υπό μια έννοια μάλιστα συναφές με τον φυσικό τραμπουκισμό της από τον κάποτε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ύστερα από διπλή, ακόμη και χυδαία όπως χαρακτηρίσθηκε επίθεση που είχε δεχθεί η κυρία Φωτεινή Πιπιλή από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αβραμάκη και την «πληρεξούσια» της Καστοριάς κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου. Ο πρώτος είπε κάτι που δεν μπορεί να γραφτεί και έθιξε την τιμή της κ. Πιπιλή, ενώ η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε υποτιμητικά στην… ηλικία της βουλευτή και πρόσθεσε μία πασίγνωστη ελληνική βρισιά. Πόσο πολιτικό και πόσο προοδευτικό  είναι όλο αυτό το συμβάν, σε ένα κόμμα της «προοδευτικής συμμαχίας»; 

Και τελικά μόνο έτσι προκλήθηκε η έκρηξη Πιπιλή και η πορεία της προς τα έδρανα των πιο πάνω βουλευτών. Που βλέποντας την βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας να κινείται προς το μέρους τους, σηκώθηκαν με σημειολογία ανθρώπων (βουλευτών) έτοιμων να μετατρέψουν το ναό της Δημοκρατίας σε ριγκ αλά Τούρκα. 

Εύλογα επομένως εγείρονται ερωτηματικά εάν τα ιδανικά της Αριστεράς για τον άνθρωπο, εν προκειμένω την κυρία Φωτεινή Πιπιλή, την εκλεγμένη βουλευτή και τον σεβασμό της προσωπικότητάς της, την αντίληψή τους για στερεότυπα, ηλικία, φύλο, στάση ζωής, πολιτική ορθότητα και καθωσπρεπισμό, εκφράζονται μέσα από τα ξεσπάσματα των δύο  βουλευτών του ΣυΡιζΑ. Και εάν η βουλευτής Καστοριάς, την οποία και εκπροσωπεί, αισθάνεται ότι κολάκεψε την εμπιστοσύνη του λαού της εκλογικής της περιφέρειας και τον προοδευτισμό τον οποίο, προφανώς υπηρετεί.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Δεκεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1153.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ