7.6.23

ΟΔΟΣ: Απότομη προσγείωση


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Η πόλη βαδίζει στα έξι χρόνια μετά με το ίδιο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς κανείς υπεύθυνος να λογοδοτεί ή να εξηγεί


Στην πόλη, την Καστοριά, για την οποία πολλοί είναι αυτοί που μηρυκάζουν και παπαγαλίζουν την προπαγάνδα της Πραιτωριανής Φρουράς των εκλεγμένων, που χρυσοπληρώνουν ή απλά χαρτζιλικώνουν την... «αδέσμευτη και αδέκαστη ενημέρωση» των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που είναι βραχίονες θετικής προβολής του... project και δουλικός υπηρέτης του συστήματος, μόλις δύο ημέρες μετά την Πατερίτσα και την λήξη της εορταστικής περιόδου, στην διάρκεια της οποίας υποτίθεται ότι η Καστοριά έφθασε στο ζενίθ, και συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, από τις πρώτες πρωϊνές κι’ όλας ώρες, σημειώθηκε αιφνίδια διακοπή της υδροδότησης, κυρίως στην υψηλή ζώνη, αλλά και ευρύτερα. 

Το συμβάν προκάλεσε δυσφορία, δυσλειτουργίες, και απότομη προσγείωση. Και εύλογη απορία για το ποιοι και πόσοι είναι σε ανάστημα, αυτοί που χειρίζονται τις τύχες της περιοχής και την καταστροφική της πορεία. 

Πριν περίπου τρία χρόνια, στις 14 Ιουλίου 2020, ανακοινώθηκε θριαμβευτικά «Το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης από ΔΕΥΑΚ 9.757.419,36 ευρώ» ως κάτι που θα ξεκινούσε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή το αργότερο ως το τέλος Ιουλίου του 2020. 

«Μετά από 40 χρόνια αντικαθιστάται το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και θα έχουμε ένα σύγχρονο δίκτυο», δήλωνε τότε ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, αμελώντας ο δημοσιογράφος κόσμος να του θυμίσει ότι το έργο αυτό δεν είναι δικό του. 

Αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Διότι, το ίδιο έργο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017, επί Ανέστη Αγγελή, είχε ανακοινωθεί ως εξέχουσας σημασίας με προϋπολογισμό 9.757.419,36 ευρώ, καθώς επίσημα είχε λάβει την απόφαση ένταξής του για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Με Δικαιούχο του έργου να είναι ο Δήμος Καστοριάς, και φορέας λειτουργίας να είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς. 

Τότε, αναφερόταν ότι πρόκειται για την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα της πόλης. Και ότι η αντικατάσταση αποτελεί χρόνια απαίτηση των κατοίκων. Η πόλη βαδίζει στα έξι χρόνια μετά με το ίδιο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς κανείς υπεύθυνος να λογοδοτεί ή να εξηγεί. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Με λιτή και... σεμνή ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, έγινε λόγος για δήθεν «έκτακτη διακοπή της υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης της Καστοριάς από της 9:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ. (θα μπορούσε φαίνεται κατά την ΔΕΥΑΚ να υπάρχει και 13:00 π.μ.) λόγω βλάβης κεντρικού αγωγού επί της Οδού Μητροπόλεως». Και ότι τα δραστήρια «συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς εργάζονται για την αποκατάστασή της». 

Κανείς δεν έμαθε αν με την ευκαιρία πότισαν και τις ευλογημένες γλάστρες-τενεκέδες της Μητροπόλεως, αφού ανέλαβε η ΔΕΥΑΚ το μεγάλο αυτό έργο [σχετικά "εδώ"].

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Ιανουαρίου 2023, αρ. φύλλου 1157.




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/6/23

    Άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα ποντίκια από τις φωλιές τους και γλύφουν για να μπουν στην λίστα των υποψηφίων. O τελευταίος ένας κύριος με καταγωγή μάλλον από την Λαγκα ζήτησε ο δημος να κόψει τα δένδρα για να γίνουν τα πάρκα τραπεζοδρομια. Επιπλέον το παίζει και προοδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ