10.6.23

Έγραψαν:


Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Παρακολουθούμε τα 4 μεγάλα έργα που εκτελούνται ή προχωρούν και προτεραιοποιούμε όσα μικρότερα είναι ώριμα»

«Πρόσφατα προσκλήθηκα και επισκέφθηκα τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ στην Μεσοποταμία. Πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη με τον πρόεδρο κ. Πέτρο Τόσκο και τα στελέχη της επιχείρησης. Το μεγάλο αγκάθι της επιχείρησης είναι οι οφειλές προς την Δ.Ε.Η από τα πανάκριβα τιμολόγια. Η ΔΕΥΑΚ έχει υποβάλλει σειρά μελετών και προτάσεων για αναβαθμίσεις, εκσυγχρονισμούς και έργα που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος. Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες, μου ζητήθηκε και συναποφασίσαμε να υποστηρίξω επισκεπτόμενος κυβερνητικούς παράγοντες τα εξής και γι’ αυτό επισκέφθηκα: α) Τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ. Σκρέκα (απουσίαζε και είδα τον δντή του γραφείου του κ. Δ. Βαχτσιαβάνο. Συζητήσαμε την αποχέτευση της Αυγής και την υδατοδεξαμενή του Μακροχωρίου, β)Τον Γ.Γ Πέτρο Βαρελίδη, αρμόδιο για την ανωτέρω υδατοδεξαμενή, γ) Τον γ.γ. Μανώλη Γραφάκο αρμόδιο για το αποχετευτικό, ο οποίος μου επεσήμανε πως μπορεί να προχωρήσει και θα γνωρίζουμε σύντομα, δ) Τον αν. υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα ο οποίος βλέπει θετικά το έργο της αντικατάστασης Η/ Μ εξοπλισμού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Επίσης με χαρά πληροφορήθηκα από τον ίδιο πως θα προχωρήσει η μελέτη του κωπηλατοδρομίου του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς».

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς


* * *

Χάρης Κάτανας: «Ο περιφερειάρχης σε ρόλο dealer αυτοκινήτου με υδρογόνο. Αποκριάτικο αστείο ή τραγική πραγματικότητα;»

«Το αυτοκίνητο υδρογόνου που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή μας στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας είναι γεγονός ότι προκάλεσε την περιέργεια και τράβηξε τα βλέμματα και μας προβλημάτισε ως προς το πόσο κοντά είμαστε τελικά ως περιοχή σε ένα τέτοιο τεχνολογικό εργαλείο. Τα βλέμματα επίσης τράβηξαν και οι βόλτες του περιφερειάρχη με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις τελευταίες μέρες μέσα στην πόλη της Κοζάνης όπου μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο θεμιτό είναι για έναν περιφερειάρχη να κυκλοφορεί με ένα τέτοιο όχημα ως Dealer αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα δεν ανήκει στην Περιφέρεια. Το να προσπαθείς να εντυπωσιάζεις μικρά παιδιά με ένα αυτοκίνητο που σίγουρα στο μυαλό τους φαντάζει ότι είναι το μέλλον τους σίγουρα δεν είναι κακό, όμως αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να εντυπωσιάσει ο κ. περιφερειάρχης τους συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους και σίγουρα το αυτοκίνητο υδρογόνου δεν είναι μέσα στα στα τωρινά αλλά ούτε στα μελλοντικά τους σχέδια»

Χάρης Κάτανας
π. βουλευτής Κοζάνης & π. περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 23 Φεβρουαρίου 2023, αρ. φύλλου 1163.
2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/23

    Σελφι του Ζήση με την γερουσία της Κλεισούρας. Ελπίζω να τους εξήγησε την μέθοδο του κ. Πνευματικού περί υποχρεωτικής ευθανασίας για να γλυτώσουμε τα έξοδα περίθαλψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/23

    Μεγαλη κατολισθηση στην Κλεισουρα, στο σημείο βρίσκονται, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, οι Αντιδημαρχοι Διονύσς Λίτσκας, Γιάννης Σαλβαρίνας και o Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Γκογκας. Εν αναμονή του πορίσματος του γεωτεχνικού πραγματογνώμονα και μελλοντικού αντιδημάρχου δημοσίων έργων Νίκου Ριζου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ