4.6.23

Tο Σκάκι

 
Ι. Κορενσίδης: «Επιτυχημένα τα πρώτα δείγματα γραφής του νεοσύστατου συλλόγου "Τα Καστοριανά Μπουλούκια", που μας …χόρεψε σε ρυθμούς ραγκουτσαριών! Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική...»

“Happyland 8-8”


Από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου είμαστε μία ευτυχισμένη πολιτεία! Έτσι θέλουν ή θα ήθελαν οι άρχοντες. Αυτοί είναι ευτυχισμένοι, σίγουρα, με τον μισθό τους και τα «έξτρα» τους, μια χαρά ευτυχισμένοι είναι όλο τον χρόνο.



■ Από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου είμαστε μία ευτυχισμένη πολιτεία! Έτσι θέλουν ή θα ήθελαν(;) οι άρχοντες. Αυτοί είναι ευτυχισμένοι, σίγουρα, με τον μισθό τους και τα «έξτρα» τους, μια χαρά ευτυχισμένοι είναι όλο τον χρόνο. Και για να μην γκρινιάζουμε εμείς και ζηλεύουμε τα σέλφι χαμόγελά τους σκέφτηκαν να ρίξουν λίγη χρυσόσκονη, μπας και γίνουμε κι εμείς χαρούμενοι. Όχι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι. Να χαμογελάμε, βλακωδώς μεν αλλά να χαμογελάμε δε. Για τους τουρίστες, συμπολίτες. Να βλέπουν οι τουρίστες, οι εγχώριοι, τα χαμόγελά μας και να πιστέψουν ότι ήρθαν σε μία ευτυχισμένη πόλη.

■ Και κάπως έτσι, θα ξεχνάμε όλοι μαζί, την ακρίβεια, τη φτώχεια, τις απευθείας αναθέσεις, τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, το «αρίστης ποιότητας νερό της ΔΕΥΑΚ» κατά τον κ. Τζηκαλάγια που ρέει στους σωλήνες αμιάντου, το λαμπρό μας πνευματικό κέντρο, τις λακκούβες στους σκοτεινούς δρόμους, τις προσλήψεις των πολλών ειδικών συμβούλων του κ. Κορεντσίδη...

■ Για να πετύχει όμως όλη αυτή η χάπυ εικόνα, θέλει χρυσόσκονη αρκετή δηλ. χρήμα για να φαντάζουν όλα χρυσά και γυαλιστερά. Κι ας βοά η χώρα από τα προβλήματα και να διασύρεται άλλη μία φορά από κάποιες ευρω-βουλευτίνες που νόμιζαν ότι δεν θα ελέγχονταν ποτέ. Ποτές όμως!

■ Πρώτα πρώτα είναι ο στολισμός, το περιτύλιγμα, φανταχτερό όσο το δυνατόν, πολύ. Έτσι διαθέσαμε για τον στολισμό των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου το ποσόν: 29.998,70 €.

■ Για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης μας το ποσόν: 29.996,84 €.

■ Απορία: ο εορταστικός στολισμός π.χ. του 2020 που ήταν : 19.999,64 €, τί έγινε;

■ Αφού στολίσαμε, συνεχίζουμε με «πολιτιστικές» εκδηλώσεις (δρώμενα sic) και διαθέτουμε για αυτές τα ποσά, σιγά μην ήταν ένα, καθίστε παρακαλώ, η παράσταση αρχίζει:

■ Για την πρώτη περίοδο (τις χώρισαν για να μην πάθουμε ίλιγγο) από 8-18 Δεκεμβρίου το ποσόν: 57.119,10 €. 


* * *


Το σύνολο λοιπόν της χρυσόσκονης «8με8» δηλ. από 8 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου είναι: 265.244,20 €. Ναι! Διακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες διακόσια σαράντα τέσσερα ευρώ και είκοσι λεπτά


* * *

■ Μέσα σε αυτό, η συναυλία της Δ. Βανδή στοίχισε 49.280,00 € δηλ. 33.840,00 € (αμοιβές καλλιτεχνών και μετακίνηση τους), 1.400 € για μία διανυκτέρευση και σίτιση των καλλιτεχνών, 400 € ενοικίαση μανιταριών θέρμανσης χώρου συναυλίας και 14.000,00 € για την ηχο-φωτιστική κάλυψη της συναυλίας σε γνωστή εταιρεία από το Δισπηλιό. Με δύο ακόμα εκδηλώσεις, η εν λόγω τοπική εταιρεία στην πρώτη εορταστική περίοδο θα λάβει, 16.300,00 €. Μία συμβουλή, δωρεάν (!), προς τους άνεργους ηλεκτρολόγους της πόλης μας, φτιάξτε εταιρεία ηχο-φωτιστικής κάλυψης εκδηλώσεων και απευθυνθείτε στο δήμο. 

■ Συνεχίζουμε στη δεύτερη γιορτινή περίοδο από 19/12 - 31/12, πληρώνουμε: 38.540,00 €. 

■ Και εδώ βλέπουμε το ποσόν, των, 13.000 € για ηχο-φωτιστική κάλυψη των δρώμενων αλλά δεν αναφέρεται, ποιός ή ποιοί τις αναλαμβάνουν. Οψόμεθα!

■ Έξτρα έξοδα, πυροτεχνήματα (αμέ!) 2.500 € και για την πρωτοχρονιά στο Ντολτσό 1.922 €. Άλλο ένα καλό τοπικό επάγγελμα.

■ Την τρίτη περίοδο από 1/1 - 8/1 δηλ. στα καρναβάλια, διαθέτουμε το ποσόν: 5.990,00 €.

■ Θα πληρώσουμε και σε ζωγράφο-αγιογράφο το ποσόν των 24.164,80 € για εορταστικές ζωγραφιές. 

■ Φυσικά ο κ. Κορεντσίδης δεν ξεχνά τους πολιτιστικούς συλλόγους (μεγάλη δεξαμενή ψήφων) και διαθέτει 7.500 €. για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τσιγαρίδα, γουρουνοχαρά και εκδηλώσεις πολιτιστικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς επειδή είναι πολλοί, στον εξωραϊστικό σύλλογο Μανιάκων 1.000 €, στον πολιτιστικό σύλλογο «Απόζαρι» 500 €, στον πολιτιστικό σύλλογο «Αθανάσιο Χριστόπουλο» 2.000 € κλπ.

■ Και εκεί που σκεφτήκαμε ότι τελειώσαμε με τους συλλόγους, βγήκε και νέα επιχορήγηση 3.990,00 €. Τα 2.990 € προς τον νεοσύστατο σύλλογο «Καστοριανά Μπουλούκια» (τα υπόλοιπα σε άλλους συλλόγους) για να διοργανώσουν προ ημερών τα επιδοτούμενα «παραδοσιακά» «προ-ραγκουτσάρια», για τα οποία ο κ. Κορεντσίδης που συμμετείχε φυσικά (φωτογραφία) τα χαρακτήρισε επιτυχημένα. Θα μπορούσε να αποτύχει ένα γλέντι με 2.990 ευρώ;

■ Βραβεία Ραγκουτσαριών, καρναβάλια τοπικών κοινοτήτων (Κλεισούρας, Μαυροχωρίου, Κορησού, Λιθιάς, Μεσοποταμίας, Τοιχιού) ποσόν: 37.198,76 €.

■ Ο κ. Κορεντσίδης δεν ξεχνά και το «κερασάκι της τούρτας» δηλ. τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ που για να τον προβάλλουν τα δρώμενα, τους πληρώνουμε 19.000 €.

■ Ούτε με αυτά ξεμπερδέψαμε. Αμ δε! Νέα επιχορήγηση για «τουριστική προβολή των ραγκουτσαρίων» 7.324,00 €. 

■ Το σύνολο λοιπόν της χρυσόσκονης «8με8» δηλ. από 8 Δεκεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023 είναι: 265.244,20 €. Ναι! Διακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες διακόσια σαράντα τέσσερα ευρώ και είκοσι λεπτά. 

■ Κι έτσι με 265.244,20 € οι δημοτικοί άρχοντες θα ξεχάσουν την απουσία δημοτικού έργου στην Καστοριά-Κόμο. 

■ Από 9 Ιανουαρίου όταν τα φώτα της δημοτικής παράστασης θα σβήσουν και όταν όλα αυτά γίνουν «τοπίο στην ομίχλη», θα ξυπνήσουμε χωρίς λαμπιόνια, στολίδια, γουρονοχαρές και επιδοτούμενους χορούς, αλλά με τη φτώχεια, το «αρίστης ποιότητας νερό», τις όμορφες λακκούβες των σκοτεινών δρόμων, εντός εκτός και επί ταυτά. Τέλος τα καρναβάλια.

■ Άλλη μία φορά, 265.244,20 ευρώ. 

Χρόνια πολλά στους μη επιδοτούμενους
Όπου κι αν είστε. 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Δεκεμβρίου 2022.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


8 σχόλια:

  1. Sultana Zorpidu [fb]4/6/23

    Όταν υπάρχει κόσμος που λέει, πρέπει να συνεχίσει το έργο του ο σημερινός δήμαρχος, αναρωτιέμαι ειλικρινά, τί ακριβώς εννοούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη Γεωργίου [fb]5/6/23

      Υποθέτω ότι θα πρέπει να ρέει η χρυσόσκονη, και εμείς άφωνοι ιχθείς να παρακολουθούμε.

      Διαγραφή
    2. Niki Galogavrou [fb]7/6/23

      Υπάρχει τέτοιος κόσμος; αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    3. Ντίνα Αγράμπελη [fb]7/6/23

      Ό,τι ακριβώς λέει και ο κόσμος που ψήφισε ΝΔ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/23

    Έτσι Οδέ ξεακισέ τους….

    Πρεσβύτης Μέτοικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/6/23

    Απίστευτοι είναι!!!
    Και αυτοί που χορεύουν τσάμπα, με δικά μας χρήματα, απαράδεκτοι!!!
    Δεν ντρέπονται;;;;
    Πώς κατάντησε έτσι η κοινωνία μας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/23

    Σήκωσαν τα μανίκια για να χορέψουν τσάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/6/23

    Άριστης ποιότητας νερό, Ζηση, το νερό της ΔΕΥΑΚ?
    Δεν πάμε καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ