5.9.23

Πνευματικά και άλλα


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


[...] Βέβαια εδώ στην Καστοριά δεν έχουμε τέτοιες ανάγκες. Έχουμε πολιτικούς στην Νέα Δημοκρατία που μας σερβίρει εναλλάξ, των οποίων ομιλούν τα έργα και όχι τα λόγια. Κι αν δεν έχουμε πνευματικό, ούτε Πνευματικό, έχουμε –σε επίπεδο μάλιστα Δυτικής Μακεδονίας– θωρακιστεί από την ίδια την παντάνασσα. Διότι διάβαζα την δήλωση του κ. Γ. Κασαπίδη που δημοσίευσες αγαπητή ΟΔΟΣ, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ότι «Η Δυτική Μακεδονία είναι θωρακισμένη με Αγίους σε όλη την επικράτειά της».

Πνευματικά και άλλα

ΟΔΟΣ 15.6.2023 | 1179


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/9/23

    "Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών", είπε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης.

    Διαλεύκανση;;;; Ποιες είναι οι «απαραίτητες» ενέργειες για την διαλεύκανση της «υπόθεσης»;;;;
    Τι δεν είναι ξεκάθαρο από το βίντεο κύριε Βαρβιτσιώτη, που ευτυχώς υπάρχει, που πρέπει να γίνει έρευνα για να βρεθεί;
    Δ ο λ ο φ ο ν ί α λέγεται κύριε Βαρβιτσιώτη και η θλίψη σου δεν αρκεί…
    Απίστευτοι είστε εκεί στο επιτελικό κράτος!!!!

    ΥΓ Οταν βλέπει διερχόμενο πλοίο άνθρωπο στη θάλασσα, είναι νόμος να τον περισυλλέξει, και εμείς εδώ στην Ναυτική Ελλάδα τους πετάμε στη Θάλασσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/23

      Το μεταφέρω από το διαδίκτυο: ·
      Με βάση όσα γνωρίζουμε ως τώρα.
      Δυο άνθρωποι (απο το πλήρωμα, ο ένας μάλιστα αξιωματικός) σπρώχνουν δυο τρείς φορές κάποιον που προσπαθεί να μπει στο πλοίο, αυτός πέφτει στη θάλασσα, πνίγεται στα απόνερα που προκαλούν οι προπέλες. Σαν μην συμβαίνει τίποτα οι δυο αναφέρουν στον καπετάνιο ότι όλα ειναι καλά και το πλοίο φεύγει για τον προορισμό του..
      Πολλοί άλλοι άνθρωποι (το υπόλοιπο πλήρωμα) δεν αντιδρούν, δεν μιλάνε, δεν κάνουν τίποτα, δεν ρίχνουν καν ενα σωσίβιο, δεν ειδοποιούν το λιμεναρχείο μήπως εξαντληθούν οι πιθανότητες να σωθεί ο άνθρωπος που έπεσε στη θάλασσα. Η δουλίτσα τους, η μικρή συντεχνία τους, οι φιλίες τους με τους δυο πρώτους, η λογική ''που να μπλέκομαι εγω τώρα'', αρκούν για να μη κάνουν απολύτως τίποτα.
      Αρκετοί άνθρωποι (επιβάτες) διαμαρτύρονται, ειδοποιούν το λιμεναρχείο, στέλνουν βίντεο στα ΜΜΕ, συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι με εσυναίσθηση που αντιδρούν όταν έχουν γίνει μάρτυρες μιας εγκληματικής ενέργειας.
      Αν αντιδρούσαν έτσι ολοι ή σχεδόν όλοι οι επιβάτες, αν τα έκαναν ανω κάτω γι αυτό που είχε συμβεί, το πλοίο θα αναγκαζόταν να γυρίσει στον Πειραιά, δεν θα χρειάζοταν η παρέμβαση μετά απο μια ώρα του λιμεναρχείου που είχε ειδοποιηθεί απο αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν. Αρκετοί απο τους επιβάτες που γνώριζαν τι είχε συμβεί, απλά ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.
      Θέλω να πω οτι αν έτσι έχουν τα πράγματα, είναι κοντόφθαλμο να πιστεύουμε οτι το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στα δυο μέλη του πληρώματος και τον καπετάνιο που ανακοίνωσε απο τα μεγάφωνα οτι δεν εχει ευθύνη αυτός και η εταιρεία, το πρόβλημα μας είναι πολύ πιο μεγάλο. Η βαρβαρότητα, η αδιαφορία για μια ανθρώπινη ζωή και ο ωχαδελφισμός, στοιχεία κοινωνίων σε απόλυτη παρακμή, δεν αφορούν μόνο σε ένα μικρό μόνο κομμάτι της κοινωνίας, ας μη βαυκαλιζόμαστε...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ