2.10.23

ΟΔΟΣ: «Σάρκα και οστά»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Στην συγκεκριμένη περίπτωση των παράξενων παρεμβάσεων που συντελούνται τους τελευταίους μήνες έχουν προϋπολογισμό το ιλιγγιώδες ποσό των 2.200.000,00 €


Σε δελτίο τύπου του δήμου Καστοριάς που διανεμήθηκε την 18 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε, σε πανηγυρικό τόνο, που προφανώς σχετίζεται και με την προεκλογική χρονιά των δημοτικών εκλογών αλλά, με κάπως... μακάβριες εκφράσεις αφού θυμίζουν... μακελλάρηδες ότι (και) το έργο του «εξωραϊσμού» του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου, από την περιοχή «Πετσιά» έως τον... «ΝΟΚ του Δήμου Καστοριάς», παίρνει… «Σάρκα και οστά». Διότι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ξεκίνησαν «από εχθές» οι εργασίες, με «σημείο έναρξης» την περιοχή της Μαυριώτισσας. 

Η ΟΔΟΣ σημειώνει το προφανές πρόβλημα της κακής "προτεραιοποίησης" στην κατασκευή των έργων, δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες κατεπείγουσες ανάγκες στο εσωτερικό της πόλης, και δεν επείγουν έργα βιτρίνας, όπως η... παιδική χαρά στην παραλιακή περιοχή των Αγίων Θεολόγων που έχει κολλήσει για τα καλά. Ωστόσο ανεξάρτητα απ' αυτό ασφαλώς και κάθε έργο που εκτελείται είναι κατ’ αρχήν καλοδεχούμενο. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση των παράξενων παρεμβάσεων που συντελούνται τους τελευταίους μήνες από την παραλίμνια οδό Μαυριωτίσσης ως τις διασταυρώσεις για Νοσοκομείο και στην συνέχεια ως την Μαυριώτισσα κ.ο.κ., τα δημοτικά έργα της ασφαλτόστρωσης και «εξωραϊσμού» στα οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου ότι έχουν προϋπολογισμό το ιλιγγιώδες ποσό των 2.200.000,00 ευρώ (!), ενδέχεται σε ορισμένα σημεία να έχουν χαρακτηριστικά πασαλείμματος και μεγάλης προχειρότητας. Να πρόκειται για έργο με... «σάρκα και οστά» δηλαδή κυριολεκτικά, Έργο που δεν κατασκευάζεται, αλλά... εκτελείται. 

Χαρακτηριστικό και ενδεικτικό παράδειγμα η φωτογραφία. Με τον κάδο που μετά την... ασφαλτόστρωση ενσωματώθηκε στην πίσσα. Οι ιθύνοντες, εργολάβος, αλλά και οι αρμόδιοι του δήμου Καστοριάς που εποπτεύουν δεν είχαν καν την πρόνοια να μετακινήσουν απλά και προσωρινά τον κάδο, και το... καγκελάκι του. Στην συνέχεια να ασφαλτοστρώσουν (και) το σημείο και ακολούθως, έτσι για φινίρισμα να τα τοποθετήσουν ξανά στην θέση τους. 

Κι αν αυτή η λεπτομέρεια με «σάρκα και οστά» φαίνεται διότι προδίδεται. Εύλογα αναρωτιέται ο καθένας τι μπορεί άλλο να παραβλέπεται. 

Εκτός πια κι αν δεν φθάνουν τα 2.200.000,00 ευρώ για να μετακινηθεί ο κάδος προσωρινά πιο πίσω μέχρι να πέσει η άσφαλτος· έτσι φύτρωσε.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουλίου 2023, αρ. φύλλου 1184.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ