1.12.23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 30.11.2023 | 1201


Περίμενε βέβαια να περάσει και ο Οκτώβριος


Περίμενε βέβαια –η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη– να περάσει και ο Οκτώβριος. Ώστε να ολοκληρωθούν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έως τότε μάλιστα κανένα από τους άσσους που είχε στο μανίκι της δεν έβγαζε. Μήπως και ενοχλήσει το εκλογικό σώμα, και ανατρέψει την θετική δυναμική που (νόμιζε ότι) παρουσίαζε.

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
- Αγαπητή ΟΔΟΣ    
Τα στελέχη της δημοτικής αρχής (κι όχι μόνο) ενδεχομένως να έχουν «πάθει Κικίλια». Δεν μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά όσα διατυπώνονται κατά τις επίσημες τοποθετήσεις τους.

Είπαν:
- Ιωάννης Κορεντσίδης

ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
- Η απαξίωση του κυκλαδικού χώρου
Εξαγορασμένοι πολεοδόμοι, λαδωματίες αστυνομικοί, βαρήκοοι δήμαρχοι, ατάλαντοι μηχανικοί, μεσίτες κάθε είδους, βουλευτές και υπουργοί επίσημοι συνεργάτες real estate επιχειρηματιών...

Είπαν:
- Παναγιώτης Τσακλόγλου
- Στέφανος Κασσελάκης

Λόγος & Αντίλογος:
- Δήμος Νεστορίου
- Στέλιος Κ.
- Δημήτρης Ρήτας

Βιβλίο:
- Η. Παπαμόσχου
- Μ. Σέκιου
- Γ. Παπαγιαννάκη
- Α. Μήλιου

Είπαν:
- Ιερωνυμάκης | Σιάκος | Βοργιάς | Δαμούσης | Ελένη | Μαρία Αντωνίου

ΟΔΟΣ:
- Εθνικοί στόχοι
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικούς στόχους. Και ένας εθνικός στόχος, θα ήταν η σωτηρία περιοχών της περιφέρειας όπως η Καστοριά. 

- Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στα εξαγγελθέντα φορολογικά μέτρα

- Μουσείο Ακροπόλεως | Μουσείο Λούβρου

- Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

- «Ένα νομοσχέδιο που καταδιώκει τη μεσαία τάξη»

- Η λεηλασία του Παρθενώνα από τον Ελγίνο

- «Ως εδώ με τις σμπαραλιασμένες Δημόσιες Δομές Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας»

- Ή συνήγορος, συνήγορος...

...κι άλλα.

Πέμπτη 30.11.2023 | 1201


22 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/12/23

  Από την μια έχουμε τον δήμαρχο και αντιδημάρχους που θεωρούν ότι έχουν κάνει τα μέγιστα και βγάζουν φωτογραφίες τα λεωφορεία και καμαρώνουν (Τις μέρες που είναι ερημιά και δεν υπάρχει ψυχή δεν τις μετράμε, εννοείται) και από την άλλη έχουμε τον κύριο Σμαρόπουλο και τους ξενοδόχους που πλέκουν κι αυτοί εγκώμια και πιστοποιούν ότι όλα κυλούν θαυμάσια κάνοντας πάντα πλάτες στον δήμαρχο. Γιατί αυτό, δεν θα καταλάβουμε ποτέ.
  Και ας πούμε ότι έτσι είναι και δεν είναι επίπλαστα τα νούμερα και η χαρά των ξενοδόχων, γιατί όλο αυτό δεν το βλέπει ο κόσμος της Καστοριάς, τα μαγαζιά, οι άνεργοι, η οικονομία γενικά;
  Γιατί οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να γίνουν τσιράκια της αυτοδιοίκησης;
  Είναι εκνευριστικό αυτό το σιγοντάρισμα και κουραστήκαμε να βλέπουμε τα ίδια παραμύθια της επιτυχίας του τουρισμού με τους ίδιους πρωταγωνιστές σε οθόνες και ράδια, ενώ η πόλη μαραζώνει οικονομικά. Φτάνει το ψέμα παιδιά, πάμε λίγο και προς την αλήθεια και τους πραγματικούς αριθμούς της οικονομίας. Αν εσείς είστε ικανοποιημένοι και γεμίζετε τα ξενοδοχεία σας, μπράβο, αλλά ως εκεί. Τουρισμός δεν είναι μόνο τα 10 ξενοδοχεία, τουρισμός είναι όλη η τοπική οικονομία, η οποία δεν μοιάζει να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα όταν βγαίνετε και κάνετε δηλώσεις. Όλοι μόνο για το σόου και τις εντυπώσεις;
  Πολύ κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/12/23

   Οι ξενοδόχοι είναι υπεύθυνοι για τα ξενοδοχεία τους. Για τα φαγάδικα, τα ρουχάδικα, τα γουναράδικα, τα βενζινάδικα και ό,τι άλλο υπάρχει, πρέπει να κάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες τους. Αν οι ανωτέρω δεν έχουν κάποιο όφελος από τους πελάτες των ξενοδοχείων δεν προσφέρουν το κατάλληλο προϊόν.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/23

   Όταν το οικονομικό μοντέλο είναι στα μέτρα των ξενοδόχων κερδίζουν οι ξενοδόχοι. Αν το μοντέλο είχε γίνει για τζόγο και σεξουαλικο τουρισμό θα κέρδιζαν τα καζινα και οι οίκοι ανοχής. Και με το θρησκευτικό μοντέλο θα γεμίσει η Μητρόπολη και τα ουρητηρια του κ. Αγιασοφιτη στο Κουρσουμ Τζαμί . Διαλέξτε ή προτείνετε άλλο είδος τουρισμού.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/23

   Χαίρομαι ότι σας αποτυπώθηκε εντόνως η προτροπή μου…..!!!!

   Έρρωσθε

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/23

   Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα!
   Το ότι σε κάποιον εντυπώθηκε (και όχι αποτυπώθηκε) η προτροπή σου, δεν σημαίνει φυσικά ότι είναι και σωστή και συμφωνούμε όλοι.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/12/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/12/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/12/23

   Μην χάνετε την ψυχραιμία σας καλέ,αρκεί που σας ενόχλησε ….

   Έρρωσθε και οι γραικύλοι

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/12/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος6/12/23

   "... αρκεί που σας ενόχλησε …."
   Δηλαδή, παραδέχεσαι κι από μόνος σου ότι μας κάνεις μπούλινγκ ;;;

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος6/12/23

   Εάν αισθάνεσθε όπως αισθάνεσθε φταίει μάλλον η ιδιοσυγκρασία σας κι όχι τα σχόλια μου που η ΟΔΟΣ ευγενώς φιλοξενεί. Τόσο απλά.

   Έρρωσθε

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος6/12/23

   Το Μήτσος είναι άκρως τιμητικό γιατί και είμαι. Αυτό που είναι προσβλητικό είναι να γίνω σαν κι εσάς ανθέλληνας γραικύλος……!!!!

   Έρρωσθε δέκα μικροί Μήτσοι

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Διαγραφή
  12. Ανώνυμος7/12/23

   Το Ταλιμπάν είναι για μένα άκρως τιμητικό. Αυτό που είναι προσβλητικό να είμαι σαν τους Αφγανύλους που ήθελαν να σώσουν τα ανάγλυφα του Βούδα.

   Ανακοίνωση των Ταλιμπάν

   Διαγραφή
  13. Ανώνυμος7/12/23

   Κύριε Αγιασοφίτη εμπεδώστε το λατινικό ρητό που έγραψε κάποιος πιο πάνω.

   Διαγραφή
  14. Ανώνυμος7/12/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  15. Ανώνυμος7/12/23

   Επίσης, άκρως τιμητική για σένα, Δημήτριε, βρίσκω και τη συχνή επανάληψη εκ μέρους σου της λέξης “γραικύλος”. Μας θυμίζεις το αθάνατο του Παπαδιαμάντη :

   “Ἄγγλος ἢ Γερμανὸς ἢ Γάλλος δύναται νὰ εἶναι κοσμοπολίτης ἢ ἀναρχικὸς ἢ ἄθεος ἢ ὅ,τιδήποτε. Ἔκαμε τὸ πατριωτικὸν χρέος του, ἔκτισε μεγάλην πατρίδα. Τώρα εἶναι ἐλεύθερος νὰ ἐπαγγέλλεται, χάριν πολυτελείας, τὴν ἀπιστίαν καὶ τὴν ἀπαισιοδοξίαν. Ἀλλὰ Γραικύλος τῆς σήμερον, ὅστις θέλει νὰ κάμῃ δημοσίᾳ τὸν ἄθεον ἢ τὸν κοσμοπολίτην, ὁμοιάζει μὲ νᾶνον ἀνορθούμενον ἐπ᾽ ἄκρων ὀνύχων καὶ τανυόμενον νὰ φθάσῃ εἰς ὕψος καὶ φανῇ καὶ αὐτὸς γίγας. Τὸ ἑλληνικὸν ἔθνος, τὸ δοῦλον, ἀλλ᾽ οὐδὲν ἧττον καὶ τὸ ἐλεύθερον, ἔχει καὶ θὰ ἔχῃ διὰ παντὸς ἀνάγκην τῆς θρησκείας του.”

   Άιντε, μέρες που είναι ...

   Διαγραφή
  16. Ανώνυμος8/12/23

   Αγαπητή ΟΔΟΣ ο κ. Αγιασοφίτης θεωρεί την προσφώνηση Μήτσος άκρως τιμητική γι' αυτόν. Εσείς γιατί διαγράψατε το σχόλιο; Ή μήπως βρήκατε κάτι μεμπτό στο λατινικό ρητό;

   Διαγραφή
  17. Ανώνυμος8/12/23

   Σβήνοντας τα σχόλια δεν βγάζουν νόημα τα εναπομείναντα. Είναι σαν κάποιος να παραληρεί.

   Διαγραφή
  18. Ανώνυμος11/12/23

   Αγαπητή ΟΔΟΣ, αν το να θέλεις να μετατρέψεις το κουρσουμ τζάμι σε ουρητηρια δεν είναι καφρίλα (λόγος για την διαγραφή ) τότε μου λείπει λεξιλόγιο για να χαρακτηρίσω παρόμοια βαρβαρότητα.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος5/12/23

  Ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες. Τα στοιχεία αποδεικνύουν η μεσαία τάξη, έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία... Αλλά ο Μητσοτάκης, δε τα βάζει με τους πραγματικά εκατομμυριούχους φοροφυγάδες πλούσιους φίλους του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/12/23

   Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη λάθη δεν αναγνωρίζονται.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/12/23

   Το 41% του εκλογικού σώματος μάλλον είναι πλούσιο. Ούτε στο Μονακό να ήμασταν.

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ