21.2.24

Ευχή όλων




«Έχει ιδιαίτερη σημασία η φωτογραφική συλλογή να περιέλθει σε ένα φορέα της χώρας, ο οποίος θα είναι ο θεματοφύλακας αυτών των σπανίων ιστορικών ντοκουμέντων. Μία σειρά από ατυχείς συγκυρίες, ενδεχομένως αδιαφορίας, δεν βοήθησε ώστε να καταλήξει στην Καστοριά, πατρίδα του φωτογράφου και του συλλέκτη. Ωστόσο ευχή όλων όσοι ασχοληθήκαμε με την ανάδειξη αυτής της συλλογής είναι το αρχείο Παπάζογλου να καταλήξει σε ένα φιλόξενο μουσειακό περιβάλλον ή ίδρυμα, που θα διαφυλάξει και θα προστατεύσει το υλικό, το οποίο έχει άμεση ανάγκη συντήρησης. Πάνω απ’ όλα θα του δώσει την προβολή που του αξίζει»
Καθημερινή 21.2.2024

6 σχόλια:

  1. Άπατρις21/2/24

    Σήμερα στην Καστοριά με αναμμένα λιανοκέρια έπρεπε να μείνουν δίπλα στις βουβές φωτογραφίες του Βεργουλάδικου. (ΟΛΟΙ!) Όπως ξενυχτάνε το νεκρό με σβησμένα φώτα και σεβαστική σιγή να προσευχηθούν σε ολονυχτία ζητώντας συγχώρεση. Διότι αύριο θα ακουστεί το "Εάλλω!" Κι ότι θρηνητικό ακολουθήσει θα είναι υποκριτικό και ανίερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/24

    Μα τι λέτε η προτεραιότητα των φορέων είναι ο χαλές το κουρσούν τζαμί…….

    Έρρωσο και μάχου

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/2/24

      Εγώ προτείνω να αγοραστεί η συλλογή από τον δήμο και να εκτεθεί στον ανακαινισμένο "χαλέ Κουρσούμ τζαμί". Έτσι θα παντρέψουμε την πολιτιστική παράδοση της πόλης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/2/24

      Βλακωδες...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/2/24

      Ο κουτος δεν κατάλαβε την ειρωνεια και μας είπε βλακες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/2/24

      Το "βλακωδες" που απευθύνεται? Αν θέλετε το διευκρινιζετε.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ