9.3.24

Πώς (άραγε)


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
7 Ιανουαρίου 2024 | 17:14 | δεύτερη ημέρα καρναβαλιών.

[...] Η δημοτική αρχή που οφείλει να γνωρίζει και να αποκαταστήσει την αλήθεια για τα καρναβάλια της Καστοριάς, καλά θα είναι να απαλλάξει το έθιμο της πόλης από αυτή την εξωφρενική ονομασία – ρετσινιά. Και να επανέλθει η αλήθεια, ότι ούτε καλικάτζαρους, ούτε ζητιάνευαν, ούτε κακά στοιχειά και πνεύματα έδιωχναν στο παρελθόν οι Καστοριανοί των Καρναβαλιών. Και θα έχουν βοηθήσει την πόλη να απαλλαγεί από τον εκσλαβισμό της μουσικής της την περίοδο των Καρναβαλιών, που κατά βάθος αφήνει κατάπληκτους (και κάποιους σοκαρισμένους) και στην πλειοψηφία απορημένους τους επισκέπτες για τους οποίους κόπτονται. Καθώς στο τέλος μπερδεύονται και δεν είναι καθόλου σίγουροι αν βρίσκονται μέσα ή έξω από τα σύνορα.

    
γλεντούν οι Καστοριανοί;

ΟΔΟΣ 18.1.2024 | 1208


3 σχόλια:

  1. Sultana Zorpidu [fb]12/3/24

    Η δημοτική αρχή και οι φίλοι της κάνουν προσπάθεια να ενισχύσουν οτιδήποτε έχει να κάνει με πτώση, τους τραβάει στο μέσα τους ο δρόμος προς το χαμηλότερο και ποτέ προς το ψηλότερο. Επενδύουν με επιτυχία στον κατήφορο, γι' αυτό και νιώθουν τόσο ικανοποιημένοι με το έργο τους. Είναι τρελό και όμως αληθινό, δυστυχώς, και το βλέπουμε παντού, σε ότι πιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Efkleidis Doumas [fb]12/3/24

    Η σωστή ονομασία είναι Καστοριανό Καρναβάλι!!! Έτσι τα έλεγαν οι παλιοί Καστοριανοί!!! Τα "ραγκουτσαρια" τα ακούσαμε πρώτη φορά την δεκαετία του1980 δεν ξέρω γιατί... και δεν ακούγεται καθόλου Ελληνικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Helen Konidari [fb]13/3/24

    Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί δεν αποκατέστησαν την ονομασία τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ