23.4.24

ΟΔΟΣ: «Και λοιπά»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 7.12.2023 | 1202


Μια άλλη «εξαιρετική» δήλωση, που έγινε viral το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καστοριά.


ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ και συνέχεια των τοπικών δηλώσεων, σημειώθηκε και μια άλλη «εξαιρετική» δήλωση, που έγινε viral το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καστοριά.

ΕΙΝΑΙ αυτή του δημάρχου Καστοριάς, (ίδετε φύλλο της π. εβδομάδας "εδώ"), που σίγουρα απαιτεί κάποιο μάντη και κάποιο αναλυτή. 

ΔΗΛΩΣΕ συγκεκριμένα ο κ. δήμαρχος Καστοριάς: «Τον τελευταίο καιρό έχω διαπιστώσει ότι έχει δημιουργηθεί ένας συνασπισμός. Συνασπίζονται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι με κάποιους νέους εθνοσωτήρες. Ξαφνικά, βλέπουμε όλους μαζί –μικρό είναι το ποσοστό αυτό είναι μία μικρή ομαδούλα, ένα μικρό παρεάκι– να ανησυχούν για τα προβλήματα της πόλης».

ΒΕΒΑΙΑ δήλωσε και είπε και άλλα ο κ. Κορεντσίδης, αλλά σίγουρα δεν προκαλείται η παραμικρή αλλοίωση από την απομόνωση της συγκεκριμένης φράσης και πρότασης που θυμίζει χρησμό.

ΔΙΟΤΙ με αυτή μοιάζει, σαν να υπάρχει περίπτωση, ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς όχι μόνο να αφιερώνει τον δημιουργικό και πολύτιμό του χρόνο στο «μικρό παρεάκι, την ομαδούλα», όπως υποτιμητικά χαρακτηρίζει κάποιους, που προφανώς δεν συμφωνούν μαζί του. 

ΑΛΛΑ και να αμφισβητεί τη δυνατότητα των άλλων, να διαφωνούν μαζί του.

ΕΙΤΕ είναι μια «ομαδούλα» όπως ειρωνικά αναφέρει.

ΕΙΤΕ είναι περισσότεροι από δύο, από τρεις.

ΙΣΩΣ να είναι και χίλιοι δεκατρείς.

ΑΥΤΟΙ που είναι αποφασισμένοι να ανησυχούν για τα προβλήματα της πόλης και του δήμου. 

ΜΕ διαφορετικό από το δικό του πρίσμα. 

ΚΑΙ οι οποίοι, στις πολύ πρόσφατες δημοτικές εκλογές, έχουν καταγράψει την απήχηση και το αποτύπωμά τους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό. 

ΠΟΥ ασφαλώς και δεν αναιρεί το αποτέλεσμα νίκης του ίδιου, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. 

ΚΑΙ ανησυχητικό για τον ίδιο. Αλλά όχι μόνο αυτόν. 

«ΛΟΙΠΟΝ, να μην ανησυχούν, να έχουν τις προσωπικές του ανησυχίες για τον εαυτό τους, για τους δικούς τους ανθρώπους και λοιπά» συνέχισε την ειρωνική δήλωσή του, ο δήμαρχος Καστοριάς.

ΚΑΙ όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.

ΜΕ το «και λοιπά» να είναι ακόμη πιο ακατανόητο, αόριστο και ασαφές. 

ΙΣΩΣ κάπως προειδοποιητικό. 

ΓΙΑ το τι θα μπορούσε φερ’ ειπείν να εννοεί ο ίδιος με τις πατρικές και αδελφικές παραινέσεις και τις «καθησυχασιές» του προς την ομαδούλα και το παρεάκι. Και (τα) λοιπά. 

ΤΟΥΣ οποίους προτρέπει να μην ανησυχούν. 

ΧΩΡΙΣ μάλιστα, να διευκρινίζει για ποιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να μην ανησυχούν.

ΚΑΘΩΣ και πάλι ο λόγος του είναι ασαφής και μη καταληπτός. 

ΘΑ θέλει ίσως να πει ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

ΚΑΙ πως η πόλη βρίσκεται στα καλά χέρια, τα δικά του.

ΤΩΝ συνεργατών του, των ειδικών συμβούλων και συγκεκριμένων ΜΜΕ. 

ΑΛΛΩΣΤΕ με το προεκλογικό «συνεχίζουμε» μπορεί και να τα είπε όλα. 

ΚΑΙ όμως έχουν όλοι τους, μια νέα θητεία.

ΝΑ υπερβούν ό,τι αρνητικό κατόρθωσαν στο παρελθόν.



* * *


Τζεφ Κουνς (1955) Κουνέλι (Rabbit 1986), ανοξείδωτος χάλυβας. Το 2019 το γλυπτό πωλήθηκε για 91,1 εκατομμύρια δολάρια. Είναι το πιο ακριβό έργο που πωλήθηκε από ζωντανό καλλιτέχνη σε δημοπρασία. 
Στην ιστοσελίδα του οίκου Κρίστις, ο οποίος έκανε την δημοπρασία, αναφέρεται: To γλυπτό έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης του 20ού αιώνα. Με ύψος περίπου ένα μέτρο, αυτό το γλυπτό από ανοξείδω-το ατσάλι είναι ταυτόχρονα χαριτωμένο και επιβλητικό, συνδυάζοντας μια μινιμαλιστική λάμψη με μια καρτουνίστικη αίσθηση παιχνιδιού. Είναι τραγανό και δροσερό στην εμφάνισή του, αλλά αξιοποιεί την οπτική γλώσσα της παιδικής ηλικίας. 
Η έλλειψη χαρακτηριστικών του προσώπου το καθιστά ανεξιχνίαστο, αλλά η μορφή του προκαλεί διασκέδαση και επιπολαιότητα. Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει τεμπέλικο αστείο, μια οπτική απάτη που δεν ήταν αυτό που φαινόταν. Μία μετατροπή του λαγού σε διαστημικό εισβολέα άγνωστης προέλευσης. 
Λάμποντας σαν ένα πολυτελές φουτουριστικό είδωλο, είναι ένας καθρέφτης όχι για πρίγκιπες, αλλά για το κοινό, αντανακλώντάς μας, ενσωματώνοντάς μας μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο δράμα που διαδραματίζεται στην επιφάνειά του. 
Είμαστε όλοι αγκαλιασμένοι από αυτό το τοτέμ. Έχει μια σεληνιακή όψη, επειδή αντανακλά. Δεν ενδιαφέρεται για σένα, παρόλο που την ίδια στιγμή ενδιαφέρεται. 
«Κοιτάξτε το κουνέλι», είπε ο Κουνς «έχει ένα καρότο στο στόμα του. Τι είναι αυτό; Είναι αυνανιστής; Είναι ένας πολιτικός που κάνει μια διακήρυξη; Είναι το κουνελάκι του Playboy; Είναι όλα αυτά. Βουβό με το στόμα του, αλλά με τα αυτιά του σταθερά στραμμένα προς εμάς, είναι ένας παθητικός, ανταποκρινόμενος δικτάτορας. Το γλυπτό είναι σύμβολο του να είσαι ηγέτης, ρήτορας, το καρότο στο στόμα είναι σύμβολο του αυνανισμού». 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Δεκεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1202.




3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/4/24

    Ο δήμαρχος δεν θέλει ούτε να γνωρίζουν οι δημότες ούτε να ενδιαφέρονται και φυσικά ούτε να ασχολούνται με τα μικρά και μεγάλα της ζωής τους στην Καστοριά, έχει αναλάβει την ευτυχία μας και μας φροντίζει σαν στοργικός πατέρας όλους, γι αυτό να κοιμάστε ήσυχοι και να είστε σίγουροι ότι όλα θα παν κατά διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/24

    Εε ρεε σύντροφος Κίμ που χρειάζεται,γιάνιιιι…..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/4/24

      Αυτά συμβαίνουν όταν ψηφίζεις Κιμ γιαν κορ

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ