25.6.24

ΟΔΟΣ: "Piece of cake" | δεύτερη φορά

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 8.2.2024 | 1211

Σαν πέρασμα από την Κασσάνδρα αποδείχθηκε η διέλευση του προέδρου του ΣυΡιζΑ-ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη από την Καστοριά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 3 του Φλεβάρη –που θα λέγανε παλιά οι της πρώτης φοράς Αριστερά. 

Εντάξει, σίγουρα δεν θα περίμενε κάποιος ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι άρτια ενημερωμένος για τα ζητήματα της Καστοριάς, αφού έχει ελάχιστους μόνο μήνες που ανέλαβε καθήκοντα. Και οι πρόσφατες εξορμήσεις του έχουν προφανή στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των στελεχών, την ενημέρωσή του, αλλά και το marketing, δηλαδή την πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, κοινώς «γράφει» και κατορθώνει, όταν δεν υποπίπτει σε γκάφες απειρίας, να ασκεί θετική επιρροή. 

Επίσης η Καστοριά φάνηκε να προσφέρει ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο, στον ίδιο και όσους τον ακολουθούσαν κοντά στην γραφική πόλη με την ακόμη πιο γραφική λίμνη σε ειδυλλιακές λήψεις όλα από απόσταση και κάπως νυκτερινά, να μη διακρίνεται και πολύ εύκολα η κατάρρευση. Καθώς προηγήθηκε η διέλευσή του από την Agrotica στην Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη της Κοζάνης την επόμενη ημέρα. 

Αλλά σίγουρα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι φάνηκε να μη γνωρίζει οτιδήποτε για την Καστοριά –εκτός από τις εφηβικές του αναμνήσεις από ένα ταξίδι με την πατρική του οικογένεια 25 τουλάχιστον χρόνια προηγουμένως, όπως ο ίδιος δήλωσε. Παρατηρώντας πάντως ότι σε σύγκριση με τότε, η Καστοριά του σήμερα είναι σε παρακμή. 

Έτσι αρκέστηκε λίγο ή πολύ στην κοπή της πίτας, της βασιλόπιτας μεταξύ φίλων και στελεχών σε μια κάπως αμφιλεγόμενη για Αριστερά, και προοδευτισμό, εθιμοτυπία, που χαρακτηρίζει την εσωστρέφεια της Καστοριάς. 

Όπως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε για σοβαρά ζητήματα της Καστοριάς μόνο, αλλά ο ίδιος τοποθετήθηκε με καθόλου πειστικές επιχειρηματολογίες κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πόσο μάλλον που ο ίδιος είναι σπουδαγμένος σε ένα τέτοιο, και μάλιστα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Αλλά και το ότι η τέως βουλευτής ευχαρίστησε (ή κάτι τέτοιο) όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τον σύζυγό του για την άφιξή τους στην Καστοριά, καθώς είναι κάπως παράξενο να εκφράζονται ευαρέσκειες σε συζύγους που συνοδεύουν πολιτικούς, σε ανάλογες περιπτώσεις. 

Με την πιο αρνητική εντύπωση να προκαλείται αναμφισβήτητα από το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος αυθόρμητα, όσο (και προφανώς κάπως αμήχανα) η τέως βουλευτής Καστοριάς κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου που παραμένει υψηλόβαθμη κομματική αξιωματούχος, μαζί με την βουλευτή Κοζάνης κυρία Καλλιόπη Βέττα,  "piece of cake" ανέβηκαν και μάλιστα με τα υποδήματά τους πάνω σε καθίσματα. Ευτυχώς όχι όμως σε τραπέζια. Σε μια σκηνή που ελπίζεται να μην αφορά στην «δεύτερη φορά Αριστερά», πόσο μάλλον που θα είχε και κάποιο συμβολικό νόημα, αν έλεγαν και κάτι ουσιαστικό. Από του άμβωνος της καρέκλας.


Piece of cake: α) κομμάτι κέϊκ (βασιλόπιτας) β) εύκολο, πανεύκολο, απλό, παιχνιδάκι.

Φωτογραφία κάτω: μία μαρμότα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Φεβρουαρίου 2024, αρ. φύλλου 1211.



* * *


Στέφανος Κασσελάκης:
«H Δυτική Μακεδονία είναι η περιφέρεια 
που έχει υποστεί την μεγαλύτερη αδικία»

«Η Δυτική Μακεδονία είναι αδικημένη, είναι η υποτιμημένη και προφανώς, για κάποιο λόγο, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος και δεσμεύτηκε πως ο ΣυΡιζΑ θα χτίσει εκεί που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γκρεμίζει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. 

Επισήμανε ότι ο ΣυΡιζΑ-ΠΣ δεν επέλεξε τυχαία να κάνει το πρώτο περιφερειακό συνέδριό του στη Δυτική Μακεδονία, αλλά το έκανε συνειδητά γιατί είναι η περιφέρεια που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη, τη μεγαλύτερη αδικία, είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα. 

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στην κριτική που δέχτηκε από την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανέβηκε πάνω σε τρακτέρ, κατά την επίσκεψή του στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας, λέγοντας: «Η Ν.Δ. δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της και το πάθος της για τη φωτογραφία μου πάνω σε τρακτέρ, μετά από πρόσκληση αγρότη, στο πρώτο από τα τρία μπλόκα το οποίο επισκέφτηκα και το οποίο θα είναι το πρώτο από πάρα πολλά μπλόκα τα οποία θα επισκεφτώ. Εγώ δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες. Μέσα στην κοινωνία και το κόμμα μας το βλέπετε εδώ πέρα. Στο πεδίο γίνεται η δουλειά. Οι ελίτ ποτέ δεν έχουν καταφέρει να αντισταθούν σε ένα κίνημα. Ποτέ». 

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ-ΠΣ παρότρυνε τους αγρότες της χώρας να ακούσουν τις προτάσεις και τις λύσεις του κόμματος τις οποίες, όπως είπε, η προπαγάνδα της Ν.Δ τις κρύβει. «Μην το βάζετε κάτω, συνεχίστε τις κινητοποιήσεις σας, η δικαιοσύνη μόνο με αγώνες θα μπορέσει να υπάρξει στο τέλος της ημέρας. Κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας», είπε απευθυνόμενος στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη χώρα, για να μπορέσει η κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας να μείνει στον τόπο του και να διαπρέψει», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρουν όλες και όλοι ότι οι ελίτ και οι μηχανοραφίες, ανεξάρτητα από το πού αρχίζουν και το που θέλουν να καταλήξουν, δεν θα κερδίσουν. Δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο, δεν θα προδώσω ποτέ τα μέλη του ΣυΡιζΑ. Και όποιος τολμήσει να αντισταθεί σε μία πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία θα βρει πολύ κόσμο απέναντι του. Πάρα πολύ κόσμο. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας».

■ Στην συνάντησή του με τους αγρότες της Καστοριάς, του  μίλησαν για τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα για τα μήλα και τα φασόλια Καστοριάς από τις ελληνοποιήσεις και την ανάγκη αλλαγών στο σχεδιασμό της ΚΑΠ. 

Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος όπως είναι ο ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο που πρέπει να καταργηθεί, ο φπα  να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%, να μπει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7σεντς η κιλοβατώρα, να υπάρξει επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί κ.ά. 

Τέλος  κ. Κασσελάκης  παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣυΡιζΑ-ΠΣ Καστοριάς, στον Προφήτη Ηλία (σχετικό σχόλιο στο οπισθόφυλλο).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Φεβρουαρίου 2024, αρ. φύλλου 1211.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ