28.10.07

ΟΔΟΣ: «Για την Παρασκευούλα»

Κι' αν μαίνεται η εσωκομματική κρίση στο ΠαΣοΚ με τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των "προεδρικών και των εκσυγχρονιστών" να κορυφώνεται, φθάνοντας στα όρια της μετωπικής σύγκρουσης με φόντο τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο της 11ης Νοεμβρίου, στο απέναντι στρατόπεδο, στην Νέα Δημοκρατία και πιο ειδικά στην Καστοριά, προκαλείται αμηχανία από την δημόσια παρέμβαση στην οποία προέβη την περασμένη εβδομάδα παλιός δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καστοριάς που εκλέχτηκε με συνδυασμό υποστηριζόμενο από την Νέα Δημοκρατία.

Με ολοσέλιδη καταχώρισή του σε τοπική εφημερίδα (Σέντρα) ο κ. Ηλίας Μυροφορίδης χρησιμοποιώντας το κομματικό έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας -τον αναμμένο πυρσό- προέβη σε "πανηγυρική" δημόσια διακήρυξη των απόψεών του. Με την φωτογραφία του που έχει ληφθεί μπροστά από ακέφαλο άγαλμα κόρης, ντυμένος με ένδυμα που παραπέμπει σε χλαμύδα, με ανατεταμένο το δεξί χέρι και σχετικό αρχαϊζον κόσμημα στον καρπό, πέτυχε αναμφίβολα ένα εικαστικό και αισθητικό σύνολο ανεπίδεκτο παρερμηνείας και συγκεκριμένης στόχευσης.

Πρόκειται για διαφημιστικό προϊόν πολιτικής κουλτούρας, που αυτή την φορά δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Νέα Δημοκρατία. Αλλά αντίθετα πρέπει να προβληματίσει το κόμμα για την άνευ όρων υποστήριξη που παρέχει σε αμφιλεγόμενες πρακτικές και απόψεις.

Επικαλούμενος τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και άλλους αρχαίους προγόνους, και στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκε κατά του τέως βουλευτή Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή κατηγορώντας τον με δηκτικά σχόλια για την προεκλογική αλλά και μετεκλογική του στάση.

Χωρίς περιττές σεμνότητες αυτοπροσδιορίζεται ως ένας από τους "βαρώνους" της Καστοριάς, ενάντια στους οποίους τοποθετήθηκε τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές, και μάλιστα κατ' επανάληψη ο τέως βουλευτής. Επικύρωσε έτσι με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι το κόμμα αυτό, είναι "δεξιό" και ελέγχεται από τους "βαρώνους" και "πλούσιους" του τόπου.

Είτε ως Ρωμαίος Συγκλητικός, είτε ως "ανηψιός του Πυθαγόρα" ο συμπολίτης στα θέματα της Νέας Δημοκρατίας, δεν μάσησε τα λόγια του. Μετά την εκλογή της κ. Βίβιαν Μπουζάλη ως νέας βουλευτή Καστοριάς, με ένα super "φεμινιστικό" μανιφέστο, διαδήλωσε την μετεκλογική αφοσίωσή του στο νέο πέταλο του τριανταφύλλου, "την Παρασκευούλα", και συστρατεύτηκε ως φρουρός της. Ζήτησε μάλιστα από τον Αχιλλέα (συμπτωματική άραγε η αρχαιοπρέπεια;) εννοώντας προφανώς τον κ. Αχιλλέα Ευαγγέλου, να διαγράψει από το κόμμα την "μαύρη κηλίδα" (εννοεί τον κ. Αγγελή;), αλλιώς όπως απειλεί, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί ο ίδιος.

Ενώπιον αυτών των ιστορικών ευθυνών, και των τρομερών διλημμάτων, απομένει να αποδειχθεί αν η Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον "Αχιλλέα", θα δώσει την μάχη για μια νέα Τροία. Όπου τον ρόλο της Ωραίας Ελένης, θα ενσαρκώσει ως φαίνεται η "Παρασκευούλα".



Υ.Γ.
Η ΟΔΟΣ κατανοεί τα ειλικρινή αισθήματα που λογικά θα πρέπει να προκλήθηκαν στην νέα βουλευτή του νομού Καστοριάς από την απερίφραστη αυτή και πολλαπλώς πανηγυρική διακήρυξη. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία καταγραφής του πολιτικού περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξηγεί και τους λόγους μεγαλουργίας των σκεπτόμενων στελεχών της. Άλλωστε τι να τους κάνεις τους εχθρούς, όταν έχεις βαρώνους και πλουσίους;


...


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ



  • "[...]Αδέλφια μου, αυτή την στιγμή σας μιλάει το εγγόνι του Πλάτωνα και του Σωκράτη, ο ανιψιός του Πυθαγόρα... Πρώτη φορά ντρέπομαι για την πορεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και των υποψηφίων της. Υπάρχουν άνθρωποι δίχως μόρφωση και ήθος, που είναι ανίκανοι και ανάξιοι να σταθούν δίπλα σε βασιλείς. Στην προεκλογική του ομιλία ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι "θα πολεμήσει τους βαρώνους και τους πλουσίους". Τόσος λίγος ήταν, που δεν κατανόησε καν ότι προχώρησε ξυπόλητος στα αγκάθια. Δεν γνώριζε ο Ανέστης ότι το κόμμα της Ν.Δ. είναι κόμμα πλούτου και κεφαλαίου; Κόμμα μόρφωσης και ιδεολογίας; Αγγελή, τους βαρώνους της Καστοριάς αποτελούν 10 ονόματα γουναράδων... αυτούς θα πολεμήσεις; Κάναμε το γαϊδούρι ίππο για να μας... κι από πάνω; Το να παλέψεις μία γυναίκα είναι ντροπή, το να χάσεις από μία γυναίκα είναι ρεζίλεμα! Οι γυναίκες δεν υπάρχουν για να τις πολεμάμε, παρά μόνο για να τις αγαπάμε και να τις προσέχουμε. Οι γυναίκες είναι μητέρες, αδερφές, είναι σαν τα πέταλα του τριαντάφυλλου. Τόσο ευαίσθητες. Κι αν εδώ δεν υπάρχουν άλλοι άντρες, εγώ θα γίνω "τα αγκάθια" για να προστατέψω αυτό το μπουμπούκι, την Παρασκευούλα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το ποντιακό στοιχείο του νομού που πάντα μου συμπαραστέκεται. Μαζί "ενωμένοι και αγαπημένοι" θα πάμε τον τόπο μας μπροστά. Εσείς είστε οι πλάτες μου. Σας ευχαριστώ θερμά από την καρδιά μου. "Υγεία και ευλογία" στο ποντιακό στοιχείο".



...
Σχετικά κείμενα:
.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/11

    Τα συγχαρητήρια στην τοπική, και όχι μόνο, Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/11

    Α! Ξέχασα να σημειώσω στο προηγούμενο σχόλιο: "Υγεία και ευλογία στο Ποντιακό στοιχείο. Σας ευχαριστώ θερμά από την καρδιά μου". Υγεία και ευλογία και στην Παρασκευούλα.
    Αλήθεια πού χάθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ