1.10.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Η Ομοσπονδία των Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών καθιέρωσε από το 1994, να τελεί κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, εκδήλωση μνήμης των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνος, με θρησκευτικό-πολιτικό μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η εκδήλωση αυτή, η μόνη που γίνεται στην Αθήνα προς τιμή των Μακεδονομάχων, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο, και την επίσημη εκδήλωση της Πολιτείας, καθ’ όσον εκπροσωπούνται σ’ αυτήν και καταθέτουν στεφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
Η εφετινή εκδήλωση θα δίνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 και θα περιλαμβάνει θρησκευτικό αρχιερατικό μνημόσυνο στον καθεδρικό Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και αμέσως μετά, πολιτικό μνημόσυνο στην μεγάλη αίθουσα του Εθνικού, Ιστορικού Μουσείου, στην Παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου, με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νίκο Ψημμένο και θέμα: «Από την παραδοσιακή στην σύγχρονη Σκέψη. Η συμβολή των Δυτικομακεδόνων».
Η κοινοποίηση της εκδήλωσης αυτής στο ευρύτερο κοινό από την έγκριτο εφημερίδα σας θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού στην εκδήλωσή μας, ώστε να αποδοθεί η πρέπουσα και οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστάς που με τους αγώνες και τις θυσίες τους διετήρησαν Ελληνικότητα της Μακεδονίας.Θα χαρούμε πολύ εάν και εσείς τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Αναστάσιος Πηχιών - Ιωάννης Μήκας



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2.10.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ