30.12.08

ΟΔΟΣ: Στους Καστοριανούς




ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ εξαιρετικό ημερολόγιο του πολιτιστικού λαογραφικού και εξωραϊστικού συλλόγου Καστοριάς «Ομόνοια», που ήταν αφιερωμένο στις φωτογράφο Λεωνίδα Παπάζογλου, έρχεται και πάλι ο ίδιος σύλλογος με μία νέα πολυτελή έγχρωμη έκδοση, να παρουσιάσει στον τόπο έναν άλλον Καστοριανό, τον ζωγράφο Δούκα Σαχίνη, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό το καλλιτεχνικό έργο του καστοριανού καλλιτέχνη και συνεισφέροντας με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία στην δημιουργία αρχειακού υλικού γύρω από την προσφορά των σύγχρονων Καστοριανών στις τέχνες και τα γράμματα.

Το ημερολόγιο του 2009 λοιπόν της «Ομόνοιας» αφιερώνεται στην μνήμη του πρόσφαα εκλιπόντος ζωγράφου, που ήταν γέννημα-θρέμμα αυτής της πόλης και που δυστυχώς το έργο του δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό, λόγω της προσωπικής του επιλογής να αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση, πράγμα που οφειλόταν κατά ένα μέρος στον υπερβολικά σεμνό και ταπεινό του χαρακτήρα. Και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο, «επειδή η Καστοριά δεν πρόλαβε να τιμήσει τον σημαντικό αυτόν καλλιτέχνη εν ζωή, ο σύλλογος Ομόνοια του κάνει αυτό το αφιέρωμα, έστω και μετά θάνατον, σε μία προσπάθεια να αναγνωριστεί το μικρό μεν σε παραγωγή, αλλά μεγάλο σε αξία έργο που άφησε τόσο στην γενέτειρά σου, όσο και σε πολλές πόλεις, κυρίως της Ιταλίας, όπου έκανε τις σπουδές του και καθιερώθηκε μέσα από την εκθεσιακή του δραστηριότητα».

Τα κείμενα του ημερολογίου είναι της κας Αθηνάς Γιοβανοπούλου, ο σχεδιασμός της έκδοσης έγινε από τον κ. Αλέξανδρο Παπάζογλου και η επιμέλεια από τον κ. Γεώργιο Γκολομπία.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4.12.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ