18.12.08

ΟΔΟΣ: Ιδιοτέλειες

Σαν να μην φθάνουν οι ταλαιπωρίες και η εγκατάλειψη της περιοχής του «Τσαρσί» (το τμήμα της Μητροπόλεως από το παλιό δημαρχείο ως την πλατεία Ομονοίας) και να που ορισμένοι, ελάχιστοι ευτυχώς, περιφέροντας τον δίσκο των υπογραφών, θέτουν στα καλά καθούμενα, αίτημα επαναφοράς του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή αυτή. Αναγορεύονται σε εκφραστές της περιοχής και μονοπωλούν τις απόψεις των κατοίκων, μονίμων και επαγγελματιών.

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατά λάθος υποκινούμενη που δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως παρά μόνο τα ταμεία του Δήμου.

Την στιγμή που με την λειτουργία ελάχιστων καφενείων και άλλων παρόμοιων καταστημάτων συντηρούνται τα προσχήματα κοινωνικής ζωής και δραστηριότητας στην ερημωμένη «άνω» πόλη, έρχονται τώρα ορισμένοι περίοικοι και παραπονούνται για τις συνθήκες στάθμευσης. Δηλαδή παραπονούνται επειδή δεν βρίσκουν πάρκινγκ οι ίδιοι, διότι όπως ισχυρίζονται καταλαμβάνουν τις θέσεις, οι θαμώνες των καφενείων! Σπουδαίο και σπάνιο πρόβλημα! Λες και υπάρχουν κεντρικές περιοχές της Καστοριάς, με ή χωρίς ΣΕΣ, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης.

Και αντί να απαιτήσουν από τον Δήμο Καστοριάς με την δημοτική αστυνομία, ή από την Τροχαία, αποτελεσματικότερο έλεγχο των τυχόν παραβάσεων για να λύσουν το «πρόβλημα», επιζητούν την επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης επικρίνοντας μάλιστα με υπαινιγμούς την δημοτική αρχή Δ. Παπουλίδη. Η οποία έστω και καθυστερημένα αποφάσισε (και πολύ ορθά) την κατάργηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με σκοπό να καταστήσει δελεαστική την άνοδο στις ψηλές ζώνες της πόλης.

Και να που τώρα σαν να είναι «βαλτοί» επιχειρούν να ξανακάνουν εφιαλτική υπόθεση την στάθμευση στην πιο υποβαθμισμένη (και έρημη) περιοχή της πόλης. Προτείνουν για τους εαυτούς τους «πράσινες» κάρτες, δηλαδή δωρεάν στάθμευση και απαιτούν να πληρώνουν χαράτσι όλοι οι υπόλοιποι. Σαν να είναι φέουδό τους οι δρόμοι, ή σαν να έχουν προνόμια, και αδιαφορούν για το αν οι «ενοχλητικοί» «άλλοι» έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν εκτός από τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας, και ένα ακόμη και μάλιστα αμφιλεγόμενο τέλος για την στάθμευση, που κατακρίνεται ως παράνομο.

Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να τους ρωτήσει, σε τι θα χρησιμεύει η επαναφορά του τέλους στάθμευσης στην περιοχή, με δεδομένο ότι οι θαμώνες πηγαίνουν στα λιγοστά καφενεία και τα άλλα παρόμοια καταστήματα κυρίως το βράδυ, όταν δεν ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση;

Πάντως για την δηκτική απορία τους σε σχέση με την κατάργηση του ΣΕΣ επί δημαρχίας του κ. Δ. Παπουλίδη, αν δεν μπορούν να λύσουν τις απορίες τους αλλιώς, ας ρωτήσουν καλλίτερα ορισμένους που έτρεχαν από πίσω και ζητοκραύγαζαν την «Καστοριανή Ενότητα», και τώρα πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, υποκρίνονται ότι την ξέχασαν. Τι περιττή και καθυστερημένη αντιπολίτευση και μάλιστα για μια σωστή και δικαιωμένη απόφαση που συνέβαλε στην συγκράτηση της εκκένωσης του πάνω τμήματος της Μητροπόλεως;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20.11.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ