29.12.08

ΕΣΕΙΣ οι αναγνώστες

Κύριε διευθυντά,

Είναι σε όλους γνωστό και αντιληπτό ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες για πολλούς Έλληνες και μερικοί απ’ αυτούς δεν θα έχουν ακόμη και να θρέψουν την οικογένειά τους.

Προτείνω να θεσμοθετηθεί να δώσουν οι έχοντες (μισθωτοί και συνταξιούχοι) σύνολο αποδοχών (βασικός μισθός, επικουρικό και μετοχικό ταμείο κτλ) άνω των 3.000 ευρώ, το 5% στο πάνω από 2000 για να ανακουφισθούν οι συμπατριώτες μας. Έτσι π.χ. ένας που έχει 3000 ευρώ σύνταξη να δώσει 1000Χ5%= 50 ευρώ.

Εμείς οι καθηγητές των ΑΕΙ έχουμε συντάξεις άνω των 3000 ευρώ και δεν νομίζω ότι θα μας κάνει την ζωή δύσκολη αν δώσουμε 50-100 ευρώ στον άνεργο, πτωχό και αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας. Το επιβάλλει η ανθρωπιά μας.

Υπάρχουν βέβαια αυτοί που δεν πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε στους φτωχούς αλλά σε άλλα χέρια και κανάλια. Σε αυτό φταίει το κράτος που με τις ενέργειές του έδωσε αυτήν την εικόνα στους πολίτες του.

Αν βρεθούν λοιπόν 5-6 βουλευτές μας να κάνουν την πρόταση, διότι σε λίγο θα έχουμε κοινωνική αναταραχή, και τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Ξέρετε τι θα πει να ζητάει το παιδί από τον πατέρα του λίγο ψωμί και αυτός να μην έχει λεφτά να το αγοράσει; Θα επαναστατήσει και θα κλέψει ή θα σπάσει την τράπεζα. Ακούστε κύριοι υπεύθυνοι μια φορά μια πρόταση του κοσμάκι.

Με τιμή και εκτίμηση
Αν. Β. Κοβάτσης
καθηγητής ΑΠΘ (συνταξιούχος)

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4.12.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ