21.3.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Καλά, τα απανωτά μετάλλια του προέδρου της Βουλής, εδώ που τα λέμε, ήταν άκρως αναμενόμενα.

Της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι πλέον καθιερωμένες. Και με τη βούλα των διευθύνσεων της α/θμιας και β/θμιας Εκπ/σεως, γιατί τώρα βραβεύονται αυτοί που προτείνονται από τις διευθύνσεις, άγνωστο με ποια κριτήρια.

Αλλά το 2010 ξεκίνησε με μία βράβευση έκπληξη: ο δήμος Σαλαμίνας βράβευσε κάποιους δημάρχους που βοηθούν τον πολιτισμό και την τέχνη. Πανελλήνια διάκριση περίμενε τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ι. Τσαμίση, ο οποίος ήταν ένας από τους βραβευμένους. Ως τη Σαλαμίνα έφτασε η προσφορά του στους δύο αυτούς τομείς που έχουν σχέση με το πνεύμα. Μόνο στην Καστοριά αναρωτιόμαστε ακόμα για ποια ακριβώς προσφορά του βραβεύτηκε.

Και πριν συνέλθουμε από αυτήν την κεραμίδα, μας ήρθε άλλη: ο δήμος Καστοριάς (προφανώς και ο βραβευμένος στην Σαλαμίνα δήμαρχος) σε συνεργασία με την δημοτική βιβλιοθήκη και το 3ο λύκειο της πόλης τιμά «διακεκριμένη ποιήτρια της πόλης μας». Αλλά η πόλη δεν γνωρίζει πολλά: ούτε πως διαθέτει μία διακεκριμένη ποιήτρια, ούτε πού και γιατί διακρίθηκε. Εκτός και αν μιλάμε για προκαταβολικά διακεκριμένη, αφού οσονούπω θα της απονείμουν διάκριση τόσοι έγκυροι φορείς μαζί. Αυτοί δε που απονέμουν τις τιμές και καθιερώνουν ας φροντίσουν τουλάχιστον να ενημερώσουν τον λαό της Καστοριάς για τις ιστορικές στιγμές που ζει. Και επίσης να τον πείσουν. Περήφανος για όλους τους διακεκριμένους της πόλης μας, η οποία παρόλα αυτά δεν διακρίνεται για την κατάστασή της στο συγκεκριμένο τομέα.

Με περηφάνεια
Χρήστος Κ.
istos90@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ