21.7.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Μπαϊρακτάρη

Κατοικώ στην πόλη της Καστοριάς και γράφω στην ΟΔΟ με αφορμή το σχόλιο της εφημερίδας στο τελευταίο φύλλο για τον κίνδυνο ματαίωσης της πανεπιστημιακής έδρας στην Καστοριά. Πιο πολύ στέκομαι στην στάση και τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων.
Μεταξύ αυτών δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται και η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αντωνίου. Που δεν θυμάμαι ξεκάθαρα την στάση της, αλλά εκ των υστέρων, σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την ανησυχία της για το θέμα.

Ξέρω όμως, ότι η πολιτευτής, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατία υποστήριζε τουλάχιστον μια υποψήφια, την κ. Ρέτζιου. Η οποία στα χρόνια που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία, αντί να υποστηρίξει τις ενέργειες του νεοδημοκράτη Νομάρχη Καστοριάς για την Αρχιτεκτονική Σχολή, μετατράπηκε σε ακτιβίστρια κατά της λειτουργίας της Σχολής στο 1ο Γυμνάσιο. Για να μην ταλαιπωρηθούν προφανώς τα δικά της παιδιά.

Ωραίοι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά και διεκδικούν την ψήφο μας! Απέναντι στο κοινό καλό, προτάσσουν το πρόσκαιρο συμφέρον των δικών τους, και πολεμούν για να μη ξεβολευτούν. Μ’ αυτούς θα δει προκοπή ο τόπος;

Αλλά η συγκεκριμένη πολιτευτής δεν είναι η μόνη. Ήδη, ακούω ότι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Καστοριάς θα είναι και άλλοι που έβαλαν τρικλοποδιές στο θέμα της Σχολής.
Φυσικά θα ψηφίσω στις εκλογές του φθινοπώρου για την επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Καστοριάς, στον οποίο θα περιλαμβάνονται και άλλοι μέχρι τώρα Καποδιστριακοί Δήμοι που καταργούνται. Όπως ο δήμος στον οποίο ήταν σύμβουλος η γαλάζια ακτιβίστρια.

Έχω περιέργεια να δω με «τι πρόσωπο» θα ζητήσουν τον σταυρό μου, υποψήφιοι που έβλαψαν το συμφέρον της πόλης μας. Θα είμαι εδώ για να θυμίζω σε σένα και στους αναγνώστες σου αυτούς, τις πράξεις των οποίων δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Να δώσουμε το μάθημα στους καιροσκόπους, και τους υποψήφιους, που υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ