27.10.10

ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σκάφος σε υπήνεμο λιμάνι

Τα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας, στην κεντρική πολιτική σκηνή, θυμίζουν βαλκανική πλατεία. Εις μάτην, δεκαετίες τώρα, φιλοδοξούμε και προσπαθούμε να μετακινηθούμε ολίγον βορειότερα. Δυστυχώς, κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω.

Βυθισμένοι στα χρέη μέχρι το λαιμό, αντί να στοιχηθούμε σε ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, ενότητας και επανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, αναλισκόμαστε σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες αναλύσεις του ποιος έφτιαξε το περισσότερο χρέος. Το ΠαΣοΚ ή η ΝΔ;.
Με προσβολές της εθνικής αξιοπρέπειας, ακόμη και από τη Σλοβακία που αρνήθηκε να στοιχηθεί με τις άλλες χώρες της ΕΕ και τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου στη διεθνή αγορά να βρίσκονται 9,03% πάνω από το επιτόκιο δανεισμού της Γερμανίας, τι άλλο καμπανάκι περιμένουμε για να ξυπνήσουμε;
Αυτές τις μέρες μάλιστα ακούσαμε από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει το μνημόνιο και την κυβέρνηση η οποία με τα μέτρα της και τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 5,5% έφερε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η διακήρυξή του μου φαίνεται δελεαστική. Παθών και εγώ αφού ο συμπατριώτης μου υπουργός έβαλε το χέρι του βαθειά μέσα στην τσέπη μου και πήρε το 1/4 των αποδοχών και το χειρότερο είναι πως το βάζει και κάθε μήνα, στην ίδια ακριβώς ημερομηνία και παίρνει τα ίδια.! Μάλιστα με απειλεί πως, αν δεν κάτσω φρόνημα, θα μου πάρει και άλλα!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή της μεγάλης παράταξης, αν πληροφορείτε εκεί επάνω, τα εδώ τεκταινόμενα. Αυτοί που καταδίκαζαν τον λαϊκισμό του ΠαΣοΚ, ολισθαίνουν όλο και περισσότερο σε αυτόν. Δεν τους συνετίζουν ούτε και οι παραινέσεις των ευρωπαίων ομοϊδεατών τους που εξέφρασαν την δυσφορία τους για τη μη ψήφιση του μνημονίου.

Ομολογώ πως τέτοια φθηνή μικροπολιτική δεν την περίμενα από έναν νέο πολιτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εμπειρία επαφών με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δρώμενα. Μου φαίνεται πως έχει πολύ δίκιο ο λαός που στις δημοσκοπήσεις και στο ερώτημα ποιόν θεωρεί ως τον καταλληλότερο να διευθύνει τις τύχες αυτής της χώρας απαντά κατά πλειοψηφία «κανένας».

Πώς όμως με «κανένα» επικεφαλής θα φέρουμε το ελληνικό σκάφος σε υπήνεμο λιμάνι εν μέσω τέτοιας τρικυμίας, με χαλασμένα όργανα πλοήγησης, σκάφος που τρίζει και γέρνει επικίνδυνα, ανυπάκουο πλήρωμα, μηχανή που αγκομαχά και μερικούς επιβάτες που αντί να κλείνουν ανοίγουν τρύπες στα ύφαλα, είναι το μεγάλο μου ερώτημα. Καλή φώτιση σε όλους μας.

1 σχόλιο:

  1. Hi, I just popped in to say hello, great blog, congratulations!
    You can visit mine if you feel like.
    Cheers from Argentina!
    Humberto.

    www.humbertodib.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ