12.10.10

Ανακοινώσεις των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου

Oι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ενημέρωσαν τις θέσεις τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου εν’ όψει της συμμετοχής του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο 20-10. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ζήτησαν επιτακτικά να ανακοινώσει από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται καμία «εθνολογική Μακεδονική» ταυτότητα και «Μακεδονική» γλώσσα.Ο κ. Πρωθυπουργός δεν αναφέρθη καν σ’ αυτό το φλέγον θέμα, ούτε στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, την επιθετικότητα της Τουρκίας, ούτε και στην συνεχιζόμενη βάναυση κατοχή της Κύπρου. Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη από τον κ. Πρωθυπουργό στην αλλαγή του κλίματος, τα προβλήματα της επόμενης χιλιετίας και την παγκόσμια φτώχεια.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατήγγειλε από το βήμα την Ελλάδα για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας του*. Πού ήταν ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πατρίδας; Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος τον κ. Παπανδρέου θα πρέπει να τον απασχολεί η φτώχεια στην Ελλάδα, η λειψυδρία στην Ελλάδα και μια δίκαιη διακυβέρνηση η οποία απαραιτήτως πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δραστικές μειώσεις κόστους των ατόμων τα οποία αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προσηλωμένες στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα στην οποία η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν στα εθνικά και οικονομικά θέματα, παραμένουν ακλόνητες στην υποστήριξη του Ελληνισμού και δεν αποδέχονται ουδεμία υποχώρηση στα εθνικά θέματα. Η Ελλάδα στο παρελθόν βρέθηκε σε απείρως χειρότερη οικονομική θέση από τη σημερινή, αλλά παρέμεινε ακλόνητη στην υπεράσπιση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου αναμένουν από τον κ. Πρωθυπουργό το ίδιο να πράξει και τώρα. Ευελπιστούν ότι θα υπερασπίσει το ελληνικό εθνικό συμφέρον όπως αυτό εκφράζεται από τη θέληση του ελληνικού λαού και της ομογένειας. Ειδάλλως η ιστορία θα είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο αμείλικτος κριτής οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν προστατεύει το εθνικό συμφέρον.

Σημείωση: Ο κ. Πρωθυπουργός ούτε καν απάντησε στο επίσημο αίτημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για κατ’ ιδίαν συνάντηση.


***


Ακολουθεί η επιστολή 
των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου 
η οποία εστάλη στον κ. Πρωθυπουργό:


Σεπτέμβριος 2010

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Λυπούμεθα πάρα πολύ γιατί δεν λάβαμε θετική απάντηση στο αίτημα του Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου για κατ’ ιδίαν συνάντηση το οποίο είχε σταλεί στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, αλλά και στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης.

Σας γράφουμε επ’ ευκαιρία της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του μηνός και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Συνέλευση ΣΑΕ ΗΠΑ στο Σικάγο το 2007, από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και πιο πρόσφατα από την ολομέλεια του Συνεδρίου της AHEPA στο Μόντρεαλ του Καναδά. Επιπλέον υπήρξε κοινό ψήφισμα μεταξύ Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και περίπου εκατό Μακεδονικών Οργανώσεων το οποίο δηλώνει: «...ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.

ΖΗΤΟΥΝ από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία».

Όπως καταλαβαίνετε η Ομογένεια είναι αδιάσπαστα ενωμένη με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική την οποία εξασκείτε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Θεωρούμε οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον του Ελληνισμού. Ο δε όρος Δημοκρατία «Μακεδονίας του Βαρδάρη» ενσαρκώνει την χειρότερη μορφή αλυτρωτισμού των Σκοπίων και μας παραπέμπει στην έννοια της διαιρημένης και σκλαβωμένης «Αιγιακής Μακεδονίας», είναι δε επιχειρηματολογία του 19ου αιώνος. Επιπλέον ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) ενώνει και δεν διαχωρίζει τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο διαπραγματεύεται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του. Οι εχθροί μας ήδη μας κοροϊδεύουν πως η Ελλάδα είναι μια χώρα νότια της «Μακεδονίας».

Απαιτούμε κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας στον ΟΗΕ να ανακοινώσετε επίσημα ότι η Μακεδονική ταυτότητα είναι μια Ελληνική πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα από χιλιετίες.

Επίσης καμιά έννοια «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής «Μακεδονικής» ταυτότητας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Η Μακεδονική «εθνική» ταυτότητα, όπως ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε κύριε Πρωθυπουργέ, διεκδικεί οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβάνοντας τα 25% της Ελλάδας. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ η οποία αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί πρώτα από το συνταγματικό δικαστήριο της ΠΓΔΜ, να γίνει δεκτή από δημοψήφισμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ και να επικυρωθεί επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως η μια και μοναδική ονομασία της χώρας αυτής.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πέραν μιας και μοναδικής ονομασίας για την ΠΓΔΜ αποτελεί παραβίαση της ενδιαμέσου συμφωνίας.

Κύριε Πρόεδρε,
Σκεφτείτε το πολύ πριν υπογράψετε την παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας σε ένα Σλαβοαλβανικό κράτος είκοσι ετών.

Με εκτίμηση,
(έπονται υπογραφές)


ΥΓ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του «Ευρωπαίου Ελληνόφωνα κεντροαριστερού δικηγόρου» που εσείς προσωπικά διορίσατε ως Πρόεδρο της ΔΕΘ ο οποίος κατέβασε από την είσοδο της ΔΕΘ, τις σημαίες της Θεσσαλονίκης, επειδή είχαν επάνω τους ως απεικόνιση, την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Θεσσαλονίκη και όχι η Σολούν, ούτε η Σαλονίκη, ούτε η Σαλόνικα έδωσε το όνομά της στη νύφη του Θερμαϊκού. Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε αμέσως του θέματος το οποίο διέσυρε διεθνώς τη φήμη της συμπρωτεύουσας και πρώην συμβασιλεύουσας και να επιβάλετε αυστηρότατες κυρώσεις στους υπευθύνους. Να απαιτήσετε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνισμό για αυτή του την πράξη και να αποκατασταθούν άμεσα τα σύμβολα του Μακεδονικού ελληνισμού.


***


Ακολουθεί επιστολή 
στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον


9 Σεπτεμβρίου 2010

Εξοχότατη κυρία Υπουργέ,

Εμείς, οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις σας απευθύνομε αυτή την επιστολή, διότι εμείς και υπόλοιπη ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε συγκλονισμένο από τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού Πρέσβη στα Σκόπια κ. Reeker σε συνέντευξή του σχετικά με τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη (Alpha TV Σκόπια), ο πρέσβης δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν προβλέπει αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας, υποστηρίζοντας κατ’ ουσία διπλή λύση για το θέμα του ονόματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των ΗΠΑ της Πρεσβείας στα Σκόπια, στην οποία έχουν τοποθετηθεί αποσπάσματα από τη συνέντευξη προωθώντας τη "θέση των ΗΠΑ", ο κ. Reeker δήλωσε: "Δεν πιστεύουμε ότι η λύση πρέπει να συνεπάγεται στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας ή του «Μακεδονικού» συντάγματος. Αυτό είναι το δικό σας Σύνταγμα. Είναι το άγιο κείμενό σας. Αυτό που χρειάζεται είναι οι δύο πλευρές, η Ελλάδα και η Μακεδονία, να συμφωνήσουν σε ένα διεθνές σημείο αναφοράς που θα χρησιμοποιηθεί στη θέση του ΠΓΔΜ».

Επιπλέον, ο Πρέσβης Reeker καλεί το κοινό των Σκοπίων να αγκαλιάσει τη θέση των ΗΠΑ: «Αυτό που λέμε είναι να δούμε το πραγματικό ζήτημα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ταυτότητα ή τη γλώσσα που μιλάτε. Πρόκειται για λύση που πρέπει να βρεθεί η οποία θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε το Σύνταγμα σας και τη χώρα σας, και θα ενισχύσει το κράτος σας, στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας... ».

Θεωρούμε ότι τα σχόλια του Πρέσβη Reeker κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την Alpha TV Σκόπια είναι ανθελληνικά και σαφώς υπέρ της ΠΓΔΜ. Ως εκ τούτου είναι πολύ επιζήμια για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σημειώνουμε επίσης ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή την ανθελληνική στάση που πηγάζει από το γραφείο του Αμερικανού Πρέσβη στα Σκόπια. Μόλις πριν μερικούς μήνες στο τεύχος του Απριλίου 2010 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ, με τίτλο «Σκόπια, η Αρχαία Μακεδονία χτίζει σύγχρονη δημοκρατία" το περιεχόμενο του οποίου ήταν εξαιρετικά προσβλητικό και προκλητικό για τον Ελληνισμό. Μια ενοχλητικά λανθασμένη φράση από το άρθρο δήλωσε ότι «σήμερα μείζονα τμήματα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκεται εντός των ορίων των γειτονικών χωρών». Με τέτοια ατυχή σχόλια και πράξεις, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει νομιμοποίησε τις ανησυχίες της Ελλάδας για τα Βαλκάνια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, υπερασπίζοντας την αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων.

Ο Πρέσβης Reeker έδειξε βαθιά έλλειψη γνώσης της ιστορικής αλήθειας όσον αφορά την Μακεδονία. Σχετικά με την ιστορική αλήθεια θα θέλαμε να συστήσουμε στον κ. Πρέσβη την επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα 367 παγκοσμίου φήμης ιστορικών, αρχαιολόγων και ερευνητών οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη τους για τις γελοίες αλυτρωτικές διεκδικήσεις, την εκστρατεία αρχαιοποίησης των Σκοπίων και του ιστορικού ρεβιζιονισμού από την εθνικιστική κυβέρνηση της χώρας. Η επιστολή και τα ιστορικά δικαιολογητικά μπορεί να βρεθούν στην εξής ιστοσελίδα: http://macedonia-evidence.org/

Το σχόλιο του κ. Πρέσβη πως "... αυτό είναι το σύνταγμά σας, αυτή είναι η ιερή βίβλο σας ..." είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ίσως ο Πρέσβης να θεωρεί ότι το σύνταγμα της ΠΓΔΜ έχει θέση δίπλα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, το Ταλμούδ, το Κοράνι και τα άλλα Ιερά Βιβλία! Είμαστε βέβαιοι πως ο Πρέσβης Reeker γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αντίθεση με τα Ιερά Βιβλία που υφίστανται εδώ και αιώνες, το σύνταγμα της ΠΓΔΜ είναι σχετικά καινούργιο (περίπου 20 ετών) και μπορεί να αλλάξει πάλι με απόφαση του λαού (έχει γίνει στο παρελθόν).

Η καθαυτού έννοια «Μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας είναι μια άμεση επίθεση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και κλοπή της Μακεδονικής ταυτότητας (Ελληνικής από πολιτιστικής και ιστορικής άποψης) από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ. Λόγω του ονόματός του ένα «Μακεδονικό έθνος» θα απαιτήσει οτιδήποτε Μακεδονικός/ή/ό. Θεωρούμε ότι η συμπερίληψη του ονόματος «Μακεδονία» ως μέρος της οριστικής ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι ταπεινωτική προς τον Ελληνισμό και προκειμένου να προωθούν σχέσεις καλής γειτονίας και μια επιτυχημένη Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ, η λέξη Μακεδονία δεν θα πρέπει να προσδιορίζει τη χώρα, το έθνος ή τη γλώσσα των κατοίκων της ΠΓΔΜ.

Πιστεύουμε ότι η εθνικότητα και η γλώσσα τους πρέπει να αναγνωρίζονται επίσημα ως εθνικότητα ή γλώσσα των κατοίκων της "Δημοκρατίας της ..." Η μεγάλη Αλβανική μειονότητα, καθώς και οι Ρομά, οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι και οι Έλληνες που ζουν στις χώρες της ΠΓΔΜ, όπως αποδεικνύεται από την απογραφή του 2006, δεν ταυτίζονται με τη λεγόμενη «Μακεδονική» ταυτότητα. Ως εκ τούτου, η ερώτηση είναι σε πια από τις ταυτότητες και σε πιο γλώσσα αναφέρεται ο Πρέσβης Reeker;

Για να λήξει η καταστροφική έννοια του Μακεδονισμού, είναι επιτακτική ανάγκη αλλαγής του συνταγματικού ονόματος και Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αν και μια μεγάλη και ισχυρή χώρα, χρειάζονται συμμάχους, φίλους και πελάτες στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε. Είναι καιρός για τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενεργήσουν ως σύμμαχοι και φίλοι στην Ελλάδα και να γυρίσουν τη σελίδα αντιστρέφοντας την καταστροφική απόφαση της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius στην εγκύκλιο οποία εστάλη (868. 014 / 26 Δεκ. 1944) ότι «Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί τη συζήτηση περί «Μακεδονικού έθνους», περί Μακεδονικής «πατρικής γης», ή περί Μακεδονικής «εθνικής συνείδησης» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει καμία εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα, και αποσκοπεί στη δημιουργία επιθετικών βλέψεων ενάντια στην Ελλάδα», ήταν ορθές στη δεκαετία του 40, όπως είναι ορθές και τώρα. Το παρόν Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγνωρίζει ως «Μακεδόνες» τα παιδιά του ανθρώπων που ο Stettinius τη δεκαετία του 40 σαφώς προσδιόρισε ότι δεν είναι Μακεδόνες. Μας είναι αδιανόητο να καταλάβουμε πού βρίσκεται η λογική.

Με εκτίμηση,
(έπονται υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ