29.1.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Μικρές σκέψεις για τον καινούργιο χρόνο


Το 2011 ήταν αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2012 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Γι’ αυτές τις δυσκολίες θα πρέπει να προετοιμασθούμε.
Δεν ωφελούν οι κριτικές που εκτοξεύονται από τα περισσότερα ΜΜΕ για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, και να απαξιώσουν τους λίγους σοβαρούς που απέμειναν. Χρειαζόμαστε κριτική, αλλά κριτική δημιουργική, που θα γεννήσει πράξεις, που θα αφήσει τη λογική ελεύθερη να ανεβάσει τη σκέψη και την ψυχολογία μας.
Σαν λαός έχουμε δύναμη και ικανότητες και έχουμε αποδείξει ότι σε κρίσιμες στιγμές μεγαλουργούμε. Πρέπει να πιστέψουμε ότι και τώρα μπορούμε. Μόνο που χρειαζόμαστε πρότυπα.

Με ικανοποίηση βλέπω ότι σε κάποια ΜΜΕ αρχίζουν να ακούγονται φωνές αισιοδοξίας. Ας βρούμε την ψυχραιμία να ανακαλύψουμε ποιος φωνάζει την αλήθεια για το κοινό καλό, και όχι μόνο για το προσωπικό του συμφέρον. Ας ξαναβρούμε την πίστη -που χάσαμε όχι άδικα- σε ένα κόσμο πολιτισμού, ήθους και δημιουργίας, διαλέγοντας με προσοχή τους σωστούς ανθρώπους που θα μας οδηγήσουν, και ας δώσουμε στα παιδιά μας τη χαρά που τους έχουμε στερήσει. Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά την αγάπη, την φροντίδα, την στοργή και τον χρόνο μας. Έτσι θα ξαναχτίσουμε αυτόν τον κόσμο -που οι ίδιοι γκρεμίσαμε- για να μας χωρέσει όλους.
Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες να ανασύρουν την δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να αντικρύσουν με αισιοδοξία τον καινούργιο χρόνο, και στην ΟΔΟ να παραμείνει και το 2012 ο φάρος που φωτίζει τα σκοτάδια της παραπληροφόρησης.

Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
nnat56@otenet.gr

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Δεκεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 622

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ