22.1.12

Θέατρο “Under Control”


Ο σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Under Control», βασισμένη στο έργο «contracts» του Μ. Μπάρτλετ.
Το “Under Control”, περιγράφει τις διαδοχικές συναντήσεις της μάνατζερ μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με μια υπάλληλο, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Θέμα των συναντήσεων αυτών, το συμβόλαιο εργασίας που έχει υπογράψει η υπάλληλος με την εταιρεία και ο όρος που υπάρχει σε αυτό, σύμφωνα με τον οποίο, είναι υποχρεωμένη να αναφέρει στη διοίκηση οποιαδήποτε ερωτική ή σεξουαλική σχέση της με κάποιο άλλο υπάλληλο της ίδιας εταιρείας.
Το έργο ξεκινάει σαν μια ρεαλιστική περιγραφή του ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος στις μεγάλες πολυεθνικές, για να εξελιχθεί κατόπιν  σε μια γκροτέσκο κωμωδία εξωφρενικών καταστάσεων και να καταλήξει στο τέλος, σε μια τραγική απεικόνιση της βαρβαρότητας, με την οποία οι απρόσωπες εταιρείες αντιμετωπίζουν το ανθρώπινο δυναμικό που έχουν στην υπηρεσία τους.
Το μεγάλο κατόρθωμα του έργου είναι, ότι ενώ οι καταστάσεις που περιγράφει φαίνονται εκ πρώτης όψεως εξωφρενικές και μη ρεαλιστικές, στο τέλος σου αφήνει  μια τρομακτική αίσθηση οικειότητας, που σε παγώνει και σε οδηγεί σε σκέψεις για το πού μπορεί να φτάσει το οικονομικό μοντέλο που έχουμε φτιάξει και ποιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσει ακόμα για να καταφέρει να επιβιώσει.
Το “Under Control”, έργο του 30χρονου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάικ Μπάρτλετ, είναι ένα εξαιρετικά επίκαιρο έργο και  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το  Μάιο του 2008 στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο.

Παίζουν: Μαρία Μουστάκα, Ελένη Τσαδήλα. Μουσική σύνθεση: Σάσα Παπουλίδου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, "Μικρός ξενώνας Βυσσινόκηπο" (Απόσκεπος), ώρα 21:00 (για την συγκεκριμένη παράσταση είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 2467029721)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου και Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, "Blue Note" (Διοικητηρίου 3), ώρα 21:00
                                      
Γενική είσοδος : 5,00 €


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ