25.2.13

ΟΔΟΣ: Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς και η στοχοποίηση των φοιτητών



ΣΑΝ ΚΡΥΟ ΑΣΤΕΙΟ αστείο θα μπορούσαν να θεωρηθούν όσα ανέφερε σε δηλώσεις του, εφημέριος ως εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς.

ΤΙ ΑΛΛΟ να σκεφτεί κάποιος ακούγοντας τον ιερέα, μπροστά σε μικρόφωνα να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν νέοι, κυρίως φοιτητές, αλλά και καταγόμενοι από εδώ, που ενεργούν «πνευματιστικές» τελετές, καλούν τα «πνεύματα» και ασκούν την «σολομωνική». Και ότι απ’ αυτές τις ανοησίες υπάρχει κίνδυνος έλευσης του Εωσφόρου.

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήταν αστείο, ούτε φάρσα. Σοβαρολογούσε. Ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως, προφανώς υπό το κράτος της πνευματικής αγωνίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, όχι μόνο προέβη σε ενέργειες που ως δημόσιος λόγος θύμιζαν κάτι από μεσαίωνα, αλλά το χειρότερο στοχοποίησε αδιακρίτως τους νεαρούς φοιτητές που απέμειναν στην Καστοριά.

ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ που η Καστοριά φθίνει, οι εξορκιστές της έλειπαν.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, χωρίς λόγο, δημιούργησε θέμα, για επιπολαιότητες και νεανικές ανοησίες. Αν συμβαίνουν και σε όποια έκταση συμβαίνουν. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να καλεί ιερείς για αγιασμό, όταν φεύγουν οι φοιτητές.

ΑΥΤΟ ΔΑ έλειπε της Καστοριάς, να αρπάξουν όλοι από ένα θυμιατήρι και ένα κομμάτι βασιλικό.

ΠΑΡΑΞΕΝΗ επιπολαιότητα, σε ένα τόπο σαν την Καστοριά. Να ενοχλούν οι νεαροί, αλλά όχι και οι φλυτζανούδες, οι ξεματιάστρες και οι άλλες. Να μην γίνεται κανένα σχόλιο για τις Ρούλες από το Κάϊρο, τις Μπούλες από το Χαρτούμ και τις αναγνώστριες του ταρώ. Και να τα βάζει η επίσημη Εκκλησία με τις εφηβικές ελαφρότητες και πλάκες.

ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ η ψυχραιμία και η περίσκεψη σ’ όσους ανοίγουν το στόμα τους να κάνουν δηλώσεις, σ’ αυτόν τον τόπο;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Δεκεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 669
φωτό: Giulio Paolini, Αέρας, 1983. 
Musée départemental de Rochechouart, Γαλλία.


Σχετική κείμενο: 

80 σχόλια:

  1. Βαγγέλης24/2/13

    Ρέ σείς ποιά Ρούλα από τό Κάϊρο καί ποιά Μπούλα από τό Χαρτούμ ;;;;;;; Εγώ πού ζώ καί δέν βρίσκω μιά μάγισσα νά μού δώσει ένα βοτάνι νά τή δέσω τή δικιά μου τή σκορδόπιστη;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/13

    Ή Καστοριά εκτός από πολιτική Μπανανία, κατάντησε και θεοκρατική Τεχεράνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επώνυμος24/2/13

    Αξιότιμε κ. Μπαϊρακτάρη,
    συγχαρητήρια για τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάσατε ένα θέμα λεπτό! Διότι, το μόνο εύκολο είναι να ισχυριστούν και πάλι ότι επιτελείται θεάρεστο, φιλανθρωπικό, αντιαιρετικό έργο και οι πολέμιοι της Εκκλησίας έβαλαν στο στόχαστρο έναν δυναμικό ιερωμένο.
    Ειδικά στην τρίτη παράγραφο κάνετε σαφές ότι αναγνωρίζετε πνευματική αγωνία, αλλά το απαράδεκτο είναι η τακτική που θυμίζει Μεσαίωνα.
    Επειδή και οι κρίνοντες κριθήσονται, χρειάζεται επιτέλους σε αυτόν τον τόπο να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα να πληρώσουμε το τίμημα των λόγων και των πράξεών μας.
    Μετα από την έκταση που πήρε το ζήτημα υπήρξε απάντηση του Εκπροσώπου της Μητροπόλεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η Μητρόπολη Καστοριάς εδώ και χρόνια αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει για οτιδήποτε στην ΟΔΟ. Προτιμούν συγκεκριμένα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    (Αν και το υστέρημα του ελληνικού λαού από το οποίο συντηρείται -και ευτυχώς- η Εκκλησία, πληρώνεται και από την ΟΔΟ, όπως και από τους αναγνώστες της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λ. Π.24/2/13

    Ειλικρινά έμεινα άναυδος από την απάντηση σας, κ. Μπαϊρακτάρη. Δεν μπορώ φυσικά να την αμφισβητήσω, αλλά ειδικά η αρχική έκφραση (οι δύο πρώτες σειρές) θυμίζουν έντονα μια δήλωση εκ μέρους της Μητροπόλεως για την Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων, που δημοσιεύθηκε σε ένα άλλο "είπαν..." παλαιότερα (συγγνώμη που δεν θυμάμαι με ακρίβεια).
    Μπούμεραγκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/13

    Το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς απαντάει ακόμη και σε άγνωστα, ανεπίσημα, και αμφιβόλου επαγγελματισμού blogs, απευθυνόμενο μάλιστα με την έκφραση: «Αγαπητέ μου blogger….». Τέτοια επίπεδο! Προφανώς η συνταγή της γνωστής τακτικής με αυτήν των Αγίων Αναργύρων, είναι πολιτική του Σεβασμιότατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επώνυμος24/2/13

    Και να ήταν αυτό το μοναδικό μπούμεραγκ, κύριε Λ.Π. !
    Εδώ διέδωσαν αμφιβόλου γνησιότητος επιστολή μοναχού και έστρεψαν τον κόσμο στον διχασμό, χωρίς να έχουν την εκκλησιαστική βούληση να επιλύσουν το πρόβλημα μεταξύ τους (όπως μέμφονταν την δημοτική σύμβουλο της Λιθιάς για τον τρόπο που βρήκε να λύσει το πρόβλημα της 28ης Οκτωβρίου).
    Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ή όπως λέμε στην Καστοριά : Τα δικά μας (τα νάμια) είναι σύκα και πατιένται, των αλλωνών είναι καρύδια και βροντάν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετάει πετάει ο Διάβολος;24/2/13

    Προς τι η συζήτηση για απάντηση της Μητρόπολης;
    Τι θα μπορούσαν να απαντήσουν;
    Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, δεν απευθύνεται σε ελεύθερους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/2/13

    @ 007
    Είπαμε να κρατήσουμε τα νόμιμα, φίλε, έστω τα προσχήματα. Μπορεί να είμαστε επαρχιώτες, αλλά αναγνωρίζουμε και στον άλλον το δικαίωμά του να συμμετάσχει στον διάλογο, δεν θέλει κανείς μας πιστεύω να μονοπωλεί τη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/2/13

    Σας στέλνω έναν από την Ιερά Σύνοδο να σας στρώσει όλους εκεί μέσα.
    http://www.youtube.com/watch?v=MVVnyvwzqNo

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ!
    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/2/13

    Τώρα που το ξαναβλέπω ζητώ συγγνώμη. Στον "πετούμενο" απαντούσα και όχι στον Επώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/2/13

    Πρόταση τι να ντυθείτε στο Tριώδιο:
    http://cdn.deguisetoi.fr/images/rep_articles/gra/di/deguisement-diable-femme-halloween_4.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/2/13

    Πώς φαίνεται ρε karditsa ότι δεν είσαι δικός μας... Εδώ εμείς έχουμε "παπα φραπέ", "παπα κάμερα", ο "παπα σούζας" είναι αλλού. Όπως και άλλοι που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί ήθελαν να κάνουν καριέρα στην πρωτεύουσα. Εμείς εδώ είμαστε μεγάλα κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/2/13

    Mpa pire fwtia h odos apopse !!!!!
    Apofasiste poy tha ginei to party na ntytho k na ertho.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρυσά Ράσα24/2/13

    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό φίλοι σχολιαστές, και δεν πρέπει να αστειεύεστε. Θα ήταν προς όφελος και της Ι. Μητρόπολις να διαβάσει σοβαρές κριτικές επί του θέματος
    Νομίζω ότι η συνέντευξη του εκπροσώπου της Ι. Μητρόπολις, προσβάλλει τους φοιτητές και την νεολαία της Καστοριάς. Ο λόγος κατά την άποψή μου είναι ρατσιστικός: Σήμερα είναι οι φοιτητές, αύριο οι Εβραίοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/2/13

    Γιατί "Χρυσά Ράσα"? Δεν είναι σοβαρές οι κριτικές μας? Και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν εκεί μέσα σαΐνια στα κομπιούτερ που τα διαβάζουν, αλλά μετά σφυρίζουν κλέφτικα... Όπως τους συμφέρει τα ερμηνεύουν και τα διαδίδουν. Έχουν τον τρόπο τους. Αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Το δίκιο δε χάνεται ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος24/2/13

    karditsa
    Αχ και νάξερες τι μας θυμισες μ αυτό που μας έβαλες να δούμε! Που να ξερες τι έγινε φετος στον Αγιασμό στα λύκεια... Εμείς εχουμε παιδιά στο σχολείο και ξέρουμε ότι ο δέσποτας έβαλε κάτι φωνές του παπά που είνε και καθηγητής... Αλλά τι να τους κάνω τους καθηγητές; Ένας δεν βγήκε να τον σταματήσει που και δίκιο νάχε ο τρανός δεν ήταν όμως σωστό να αλωνίζει σε ξένο χωράφι. Εκείνη την ώρα ήταν αδικαιολόγιτος! Βλέπεις δεν υπήρχαν και κάμερες και δεν έμεινε το ντοκουμέντο! Τα παιδιά όμως δεν μπορείς να τα γελάσεις, τα είδαν και τα άκουσαν και η καρδιά τους γνωρίζει το σωστό. Οι μεγάλοι να δούμε πότε θα μυαλώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/2/13

    Ποιοι Εβραιοι μπρε χρυσορασατε;;;;; Εδω ο δημαρχος δεν ξερει κατα που ειν τα σπιτια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος24/2/13

    (...) O σήμερον χριστιανισμός ,σεβαστοί μου πατέρες, δύναται να συγκριθεί προς ωραίαν ραφαήλειον εικόνα την οποίαν αλλεπάλληλοι γενεαί αμαθών ζωγράφων παρεμόρφωσαν δι' αφυών επιχρώσεων...

    (...) Δυο τινά υπάρχουσιν , Άγιοι μου πατέρες, εν τη χριστιανική θρησκεία, η θεία αυτής αλήθεια, ήτις την καθιστά σεβαστήν, και αι ανοησίαι των ανθρώπων, αίτινες την κατέστησαν καταγέλαστον.

    Εμμανουήλ Ροΐδης

    (δια την αντιγραφήν ο "ψάξε-ψάξε")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε. Μ.25/2/13

    Κατά τα άλλα... "Πρόσωπο της χρονιάς" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θανάσης25/2/13

    Τα κατάφεραν πάντως, και ο λόγος από δημόσιος να γίνει αγοραίος και οι φοιτητές που είχαν στοχοποιηθεί να φύγουν. Τώρα ό,τι και να μας πουν δεν πείθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος25/2/13

    Για το 15 σχόλιο

    Πάλι καλά σοβαρά είναι τα σχόλια και οι κριτικές που γίνονται. Το βαθμό γελοιότητας των δικών τους δηλώσεων δεν μπορούμε να τον φτάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος25/2/13

    Πολύ καλά τα είπε ο εκπρ.Τύπου,πολλά γίνονται στα σπίτια των φοιτητών,νοικιάζω σπίτι σε φοιτητές και ξέρω και ακούω πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οξαποκεί25/2/13

    Τελικά ο υπουργός άκουσε τον μητροπολίτη και μας πήρε -για το καλό μας- τους φοιτητές.
    Τώρα η Καστοριά θα αγιάσει, μια που έφυγε ο Οξαποδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατερίνα25/2/13

    Σιγά βρε "ψάξε-ψάξε" με τα αρχαία του Ροΐδη! Οι μεγαλόσχημοι στην εποχή μας προσπαθούν να κάνουν εντύπωση με άλλα αρχαία. Ξέρεις εσύ τί σημαίνει "συμπεριφορά απάδουσα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λεωνίδας25/2/13

    Χολλυγουντιανή δόξα ζήλεψαν και οι δικοί μας.
    http://www.youtube.com/watch?v=LlFhybmvrY0

    Προειδοποίηση : Σκηνές ακατάλληλες για ανήλικους
    (όχι που θα με ακούσετε όσοι είστε τώρα κάτω των 18, αλλά εγώ σας το λέω καλού-κακού :
    Μη ψήνεστε για τέτοια άκυρα, γιατί παίζει και να σας χαλάσουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος25/2/13

    @Λεωνίδα
    Η Λίντα Μπλερ προφανώς είναι φοιτήτρια Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνης25/2/13

    Αυτό δεν είναι δημόσιος λόγος της Καστοριάς αλλά ο μονόλογος ενός παπά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος25/2/13

    Ψάξε-ψάξε
    μετά τον Ροΐδη σκέφτηκα να βρω κι εγώ κάτι του Λασκαράτου, αλλά -με το χέρι στην καρδιά τώρα- πιστεύω ότι η Καστοριά δε χρειάζεται κι άλλον ζουρλό Κεφαλλονίτη. Της φτάνει αυτός που έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολίτης ο ελάχιστος26/2/13

    Τόσα χρόνια παίρνουν θέση και εκφράζουν τη γνώμη τους οι άνθρωποι που ζουν στην Καστοριά (και όχι στους αιθέρες...) και ορισμένοι του τοπικού ιερατείου δείχνουν συνεχώς νοοτροπία και συμπεριφορά που μόνο ως "Αυτισμός" μπορεί να χαρακτηριστεί.
    (με την κυριολεκτική στη γλώσσα χρήση του όρου και όχι την ιατρική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος26/2/13

    Μόνο μπούρδες ακούμε στην Καστοριά!
    Αρχοντομπούρδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος26/2/13

    @ 30
    Στη δική τους περίπτωση μπορεί να χραρακτηριστεί και ως φιλαυτία, αφού δεν ήρθαν στη θέση των παιδιών και των γονιών που τα ανάθρεψαν.
    Στο κάτω-κάτω κι αν έγιναν τέτοια παραστρατήματα, οι παπάδες θα υποκαταστήσουν γονείς και κηδεμόνες; Σε αυτούς έπρεπε πρώτα να απευθυνθούν οι νοικοκύρηδες και να χειριστούν το θέμα. Σαν πολλά χωράφια θέλουν να σπέρνουν, να οργώνουν και να θερίζουν μερικοί μέσα στην παραζάλη τους.
    ΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,
    που δεν πήραν ακόμη χαμπάρι πόσα φίδια κολοβά σέρνονται δίπλα τους έτοιμα να τους φαρμακώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κ.Χ.26/2/13

    31 τώρα είσαι απόλυτος και αδικείς τόσους ανθρώπους που είπαν και σωστά πράγματα. Άλλο αν δεν εισακούστηκαν.
    Ακόμη και τα λόγια του εκπροσώπου δεν πιστεύω ότι είναι "μπούρδες", αλλά εκφράστηκαν με λάθος τρόπο. Κρίμα που αυτό δεν το παραδέχτηκε ακόμη και ο ίδιος και ακόμα χειρότερο που δεν συμμετέχει στο διάλογο.
    Σήμερα εντελώς συμπτωματικά (μιλώ ειλικρινά) έπεσε το μάτι μου για πρώτη φορά σε μία ανάρτηση σε άλλη τοπική ιστοσελίδα, όπου ο ίδιος απαντούσε με κάτι μακροσκελέστατα σχόλια σε έναν billi, μια αμαρτωλή κλπ (Αύγουστος-Σεπτέμβρης 2011 δε θυμάμαι και σίγουρα).
    Τα σχόλια δικά σας !

    Υγ. Όχι ότι δεν πίστεψα τον κ. Μπαϊρακτάρη, αλλά είναι αλήθεια ότι την προτίμηση τους σε άλλα τοπικά ΜΜΕ την εξέλαβα μόνο σχετικά με τις ανακοινώσεις και τις φωτογραφίες που τους δίνουν και όχι τον σχολιασμό στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κ.Χ.26/2/13

    Για τους ολιγόπιστους και ευσκανδάλιστους,
    που θέλουν και αποδείξεις : http://www.alphafm.gr/archives/27618

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος26/2/13

    Πόσο πάει ο αγιασμός πάτερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Περικλής26/2/13

    Με έναν που εκφράζει ρατσιστικές θέσεις, δεν πρέπει να συνδιαλεγόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος26/2/13

    Και άλλη απάντηση:
    http://oladeka.blogspot.gr/2013/01/oladeka.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φοιτητής26/2/13

    Παναγια μου ιντα μου μελε να παθω οχου οχου ο Σατανας μπηκε στο σπιτι μου οχου οχου και αιντε τωρα να φωναξω 5 παπαδες να τονε διωξουνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο φίλος του Τασούλη26/2/13

    Συνονόματε κοίτα μη χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα! Δογματικό σε βρίσκω. Αυτά τα "πρέπει" μας τα είπαν κι άλλοι, αλλά προκοπή δεν είχαν. Κι άμα δεν θες να συνδιαλέγεσαι, κάτσε φάε και πιες τουλάχιστον, βρε αδερφέ!

    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος26/2/13

    Φώναξε τη μάνα σου βρε κουζουλέ, να σε ραντίσει με Αγίασμα !

    (αν είναι από τους Αγίους Αναργύρους μη το πείτε και σε πολλούς παραέξω, αν δεν αντέχετε τη γλωσσοφαγιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιωρίκας27/2/13

    Ας μη τρέφουν ψευδαισθήσεις στα γραφεία της μητρόπολης ότι με έργα βιτρίνας μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Φυσικά και γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι τα καλά τους έργα και δεν είναι αχάριστοι. Τα λάθη όμως είναι λάθη και είναι μεγαλείο όταν τα παραδέχεται όποιος τα έχει διαπράξει. Και σε αυτήν την περίπτωση δυστυχώς μιλάμε για γκάφα τρανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος27/2/13

    Γκοστμπάστερς !
    http://www.youtube.com/watch?v=btFqdtYFdUk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. D. E.27/2/13

    Γιωρίκα συμφωνώ με όσα γράφεις. Η στάχτη στα μάτια μπορεί να είναι:σιγά, γιατί το κάνετε θέμα; για καλό το έκαναν. Προσωπικά δεν με πειράζει και τόσο που ασχολείται η Μητρόπολη ακόμη και με αυτό το ζήτημα, αν και δεν πιστεύω ότι αφορά περισσότερους από πέντε έξη ανθρώπους.
    Με πειράζει όμως που αφήνει σε εκρεμότητα άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρά για πολύν κόσμο εδώ στην Καστοριά. Το ξέρουν πολύ πολύ καλά αλλά προσπαθούν να μας απασχολούν με άλλα. Όποιος έχει τα γένεια έχει και τα χτένια. Κι αυτοί από γένεια δόξα τω Θεώ είναι όλοι μια χαρά! Τα χτένια ακόμα τα ψάχνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος27/2/13

    ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ; ΓΙΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ; ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μ. Κ.27/2/13

    Δε μας "χαιρετάει" κι ο "εκπρόσωπος" που όταν εμείς καιγόμασταν για σοβαρή ενημέρωση αυτός έκανε την πάπια! Πίσω απ' το δάχτυλο μας θα κρυβόμαστε; Πάλι νομίζει ότι έχει να κάνει με κάφρους; Επειδή τον περιτριγυρίζουν γλύφτες και σιγανοπαπαδιές νομίζει ότι έχουμε άχυρο στο κεφάλι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος27/2/13

    Βρε μπας και κάποιος φοιτητής τραγουδούσε με πάθος αυτό το τραγούδι και παρεξηγήθηκε το παιδί κι έγινε άδικα τόσος σαματάς;
    http://www.youtube.com/watch?v=DPT3ltoUYFI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος27/2/13

    Αρχοντομπούρδες, εννοείς τις πολιτικές μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φιλαρέτη Π.27/2/13

    Διάβασα σε τοπικό ΜΜΕ ότι ο Σεβασμιώτατος έστειλε μήνυμα σε όσους αντιδρούν για αυτά που λέει στα κηρύγματα και τις δηλώσεις του :
    http://www.alphafm.gr/archives/64190

    Ως Χριστιανή κι εγώ αναρωτιέμαι. Ο ίδιος πήρε το μήνυμα από τα λόγια αυτών που έχουν διαφορετική άποψη για ζητήματα της τοπικής μας Εκκλησίας;
    Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος27/2/13

    Ο μητροπολίτης είναι της "σχολής Χριστόδουλου".
    Κολαούζο δεν θέλει.
    Πάμε παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 50-5027/2/13

    No 49 ξέρεις γιατί μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος27/2/13

    @49
    Δε πα νάναι και της Σχολής Καλών Τεχνών; Τώρα τι κάνουμε είναι το θέμα κι όχι τα περασμένα μεγαλεία του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος28/2/13

    Πλησιάζει η κατανυκτική περίοδος των κατανυκτικών''''
    Εγγίζει ψυχή το τέλος,εγγίζει και ού φροντίζεις,
    ουχ ετοιμάζη, ο καιρός συντέμνει,
    διανάστηθι εγγύς επί θύραις ο Κριτής εστίν,
    ώς όναρ, ώς άνθος,ο χρόνος του βίου τρέχει,
    τί μάτην ταραττόμεθα;

    Καλό Σταυρικό Οδοιπορικό να έχουμε .
    Το Εύχομαι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος28/2/13

    @ 52

    Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε.
    Καλή Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος1/3/13

    Καλόν Μήνα,χαρούμενο και ευλογημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΑΑ1/3/13

    Διάβασα το σύνδεσμο που μας κοινοποίησε η κα Φιλαρέτη και την ευχαριστούμε.
    Επιλέγω:

    «Η Εκκλησία είναι απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».
    Δήλωσε ο Μητροπολίτης.
    -Φαίνεται εξαιρεί τους φοιτητές της Καστοριάς!!!

    «Αυτοί που θέλουν να μου κλείσουν το στόμα και να μη μιλάω για την πατρίδα, δεν θα καταφέρουν τίποτα».
    Ανέφερε ο Μητροπολίτης.
    -ΠΟΙΟΙ θέλουν αν σας κλείσουν το στόμα Σεβασμιότατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος1/3/13

    Σεραφείμ!!!!!ε-σέ-να- θέ-λου-με,ε-σέ-να θέ-λου-με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος1/3/13

    Σεραφείμ ο επόμενος δήμαρχος Καστοριάς. (Να μην πούμε ο επόμενος πρωθυπουργός!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος1/3/13

    ΝΑΤΟΣ! ΝΑΤΟΣ!
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος1/3/13

    Σε ποια Πατρίδα αναφέρεστε Σεβασμιώτατε;
    Και τι εννοείτε πατρίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος1/3/13

    Φυσικά εξαιρεί τους φοιτητές ο Μητροπολίτης Καστοριάς.
    Α! Όλα κι' όλα. Σατανιστές δεν χωρούν στην κοινωνία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το αντίπαλον δέος2/3/13

    Για τον Ανώνυμο 59

    Του Ιωάννη Πολέμη
    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας

    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
    Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;

    Μὴν εἶναι κάθε της ρηχὸ ἀκρογιάλι
    καὶ κάθε χώρα της μὲ τὰ χωριά;
    κάθε νησάκι της ποὺ ἀχνὰ προβάλλει,
    κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

    Μὴν εἶναι τάχατε τὰ ἐρειπωμένα
    ἀρχαία μνημεῖα της χρυσὴ στολή,
    ποὺ ἡ τέχνη ἐφόρεσε καὶ τὸ καθένα
    μία δόξα ἀθάνατη ἀντιλαλεῖ;

    Ὅλα πατρίδα μας! Κι αὐτὰ κι ἐκεῖνα,
    καὶ κάτι πού ῾χουμε μὲς τὴν καρδιὰ
    καὶ λάμπει ἀθώρητο σὰν ἥλιου ἀχτίνα
    καὶ κράζει μέσα μας: Ἐμπρὸς παιδιά!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ,
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΙ ;;;;;;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μιμόζα η αισχυντηλή2/3/13

    Εσείς σχολιαστές 58 και 59 δεν συμφωνείτε με τα "Χρυσά Ράσα" (θου Κύριε ... για ψευδώνυμο!) που ζητάει σοβαρές κριτικές για το θέμα;
    Λέμε και καμιά σαχλαμαρίτσα, για να περνάει η ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος3/9/13

    Εεεε Παναγιώτη είσαι άπαικτος !!!!!!!
    Τέτοια επικαιροποίηση, τέτοιος συγχρονισμός με την καθημερινότητά μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καίτη Π.3/9/13

    ΑΓΑΠΗΤΗ "ΟΔΟΣ"
    Πολύ καλό το άρθρο αλλά και τα σχόλια αξιοπρόσεκτα! Είναι κρίμα όταν δεν εισακούονται τα σοβαρά τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος3/9/13

    Η Καστοριά δυστυχώς πέρασε τα άκρα, και ζει σε Μεσαίωνα. Γι' αυτό και η θεοκρατική (τουλάχιστον) Αλεξιάδα (διοργάνωση Δήμου+Μητρόπολης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος29/12/13

    Παπάδες:
    http://www.youtube.com/watch?v=z3edvD67MZY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος30/12/13

    Τουλάχιστον στην καστοριά οι φοιτητές δεν βγάλανε ένα τέτοιο βίντεο για αυτά που τους έσουραν. Όχι ότι κι αυτός ο νεαρός δεν έχει δίκιο. Αλλά χρειαζόταν να δούμε πως αντιδρράνε και αλλού όταν τους προσβάλλουνε γενικεύοντας και δαιμονοποιόντας. Μπράβο στον ανώνυμο που ανέβασε.
    (για γέλια και για κλάματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Με φόβο να αγαπώ παπά μου;4/2/14

    "Ο θρησκευτικός φανατισμός -σήμερα στην Ελλάδα- δεν στηρίζεται στη βεβαιότητα της πίστης και των αξιών, αλλά στον φόβο", γράφει σήμερα το Βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος4/2/14

    Ευτυχώς υπάρχει και η Εκκλησία, μπας και αυξηθεί η επισκεψιμότητα!........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Με φόβο να σ' αγαπώ παπά μου4/2/14

    ...ήθελα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Βαγγέλης4/2/14

    @70

    Συμμαζέψου μαρήήή !!!
    Άμα είσαι παπαδιά, πες τα του παπά ιδιαιτέρως, όχι έμαθες κι εσύ το PC και κόλλησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος4/2/14

    Πού την εννοείς την επισκεψιμότητα; Στο μπλογκ ή στις εκκλησιές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μιμόζα η αισχυντηλή4/2/14

    1) Μην ορύεσαι, αγαπητέ Ευάγγελε !
    2) Άγνωστε που αναρωτιέσαι, αγάπα εσύ κι ό,τι βγει, βρε αδερφέ... (ή αδερφή, δεν ξέρω κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Χρόνης4/2/14

    Ε ρε και σας πάρει χαμπάρι ο "Ανώνυμος 68" ...
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2014/01/912014.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος4/2/14

    Τι γίνεται ρε παιδιά? Μύγα τσε-τσε σας τσίμπησε και πλακώσατε όλοι μαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος4/2/14

    Μπα... μην ανησυχείς @75. Έτσι είναι οι σχολιαστές στην "Οδό"... τσιμπημένοι !
    Δε βλέπεις και το άλλο;
    Ένα χρόνο έχουν που την παιδεύουν αυτήν την ανάρτηση κι ακόμα άκρη δε βγάλαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΠΖ4/2/14

    Καλωσορίζω την ομήγυρη (ανησυχούσα τελευταία στην απουσία ημών και υμών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος5/2/14

    Μην ανησυχής, ΠΖ όλοι εδώ είμαστε.
    Ομήγυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος5/2/14

    "Ομήγυρη"!!
    Ωμοί ...γύροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος5/2/14

    Και ωμή γύρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ