19.10.13

Λόγος & αντίλογος

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Ενώ όλοι συζητάμε για απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών, και βιώνουμε τον ένα φόρο μετά τον άλλο, για κάποιους το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει στο 2005 όταν λεφτά υπήρχαν.

Ομιλίες προσλήψεις, συντηρήσεις εγκαταστάσεων για ομιλίες και εκθέσεις για την Χλωρίδα και την Πανίδα του Γράμμου. Σας κοινοποιώ την σχετική ανακοίνωση.

Με εκτίμηση
Γιάννης Κωστίδης

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ της συμπλήρωσης 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μια σειρά ομιλιών.
Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου, ώρα 13:30, από τον αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστμίου Μακεδονίας, Δημήτρη Σταματόπουλο, με θέμα: «Βαλκανικές Μεγάλες Ιδέες και Βαλκανικοί Πόλεμοι».

Κατά τη διάλεξη θα συζητηθούν τα ανταγωνιστικά αλυτρωτικά οράματα που αναπτύχθηκαν στα βαλκανικά κράτη κατά την περίοδο που προηγήθηκε των Βαλκανικών Πολέμων, καθώς και η επίδραση των αλυτρωτικών Ιδεών στην τελική διαμόρφωση των συνόρων, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν χάρτες και φωτογραφίες της εποχής.

Στις 12:00, την ίδια μέρα, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου  Εθνικής Συμφιλίωσης ομιλία που θα βασίζεται στις εικόνες από την έκθεση φωτογραφιών του ΠΕΣ από τον Ραϋμόνδο Αλβανό, επιστημονικό συνεργάτη του ΠΕΣ και διδάκτορα Ιστορίας ΑΠΘ με θέμα: «Από το Μακεδονικό Αγώνα στον Εμφύλιο Πόλεμο. Οι βασικές ιστορικές τομές που όρισαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας και διαμόρφωσαν την Ελλάδα του εικοστού αιώνα».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με περιήγηση στην έκθεση με ιστορικές  φωτογραφίες και στην έκθεση για τη Χλωρίδα και την Πανίδα του Γράμμου του  Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Η είσοδος και η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ελεύθερη για όλους.

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Λιβάδια Κοτύλης,
τηλέφωνο: 24670 62136
https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses
http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιουλίου 2013, αρ. φύλλου 701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ