27.11.13

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επιτέλους!

Αναφώνησαν χιλιάδες χρήστες του ελληνικού σιδηροδρόμου που χρόνια τώρα γίνονται μάρτυρες της υποβάθμισής του. Διάβασα τις πατριωτικές κορώνες των συνδικαλιστών που μιλούν όχι για ιδιωτικοποίηση αλλά για αφελληνισμό! Τρομάρα τους.

Αν η σημερινή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει χρεώνονται στη ελληνική διοίκηση και κατ΄επέκταση σε κάθε έλληνα πολίτη, μακάρι που ιδιωτικοποιείται. Εγώ ντράπηκα συνταξιδεύοντας με αλλοδαπό επισκέπτη της χώρας μας και συνεχώς απολογούμην για την ποιότητα των υπηρεσιών που είχαμε στη διάθεσή μας.

Επισκέφθηκε ποτέ κάποιος συνδικαλιστής ή υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις τουαλέτες του σιδηροδρομικού σταθμού στο Δομοκό;. Δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω με το όνομα κάποιας τριτοκοσμικής χώρας γιατί θα την προσβάλλω!

Επιχείρησε κάποιος να αλλάξει το εισιτήριό του για μια άλλη ημέρα και δρομολόγιο; Αν δεν προσέλθει αυτοπροσώπως στο σιδηροδρομικό σταθμό 48 ώρες πριν την αναχώρηση θα χάσει το 80% της αξίας του. Το επιχείρησε πρόσφατα μια γνωστή μου στην Αθήνα και τιμωρήθηκε γιατί είχε προσέλθει 47 ώρες και 10 λεπτά πριν από την εκτέλεση του δρομολογίου. Ουρές και αναμονές και αναζήτηση προϊσταμένου κίνησης σε ένα κατάκλειστο γραφείο, τη φιλοδώρησαν με εκνευρισμό και 3 ώρες καθυστέρηση. Αν το εκδίδεις ηλεκτρονικά γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις και ηλεκτρονικά; διερωτήθηκε ένας αλλοδαπός φίλος μου και φίλος των σιδηροδρόμων.

Κατά τα άλλα προχωρήσαμε σε ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων χωρίς να είσαι σίγουρος αν η θέση που επέλεξες είναι κατά τη φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας ή αντίθετα! Συμβαδίζει και αυτό με την όλη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Τα βαγόνια είναι άγνωστο πότε απολυμάνθηκαν τελευταία φορά ή τουλάχιστον υπέστησαν ένα καλό καθάρισμα. Οι τουαλέτες τριτοκοσμικές και μερικές πόρτες δεν ανοίγουν αυτόματα αν δεν υψώσεις το χέρι σου και το κινήσεις μπροστά στο φωτοκύταρο.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου, η αλλαγή της μηχανής στο Δομοκό από 12 λεπτά κράτησε μια ώρα! Η μηχανή που συνδέθηκε άνοιγε και έκλεινε τη δεξιά σειρά από τις πόρτες των βαγονιών με τις αριστερές να μην υπακούουν. Δοκιμές και ξύσιμο της κεφαλής των αρμοδίων οδήγησαν στην αλλαγή μηχανής. Και ώ του θαύματος. Στο μεταξύ οι επιβάτες που πληροφορήθηκαν την αιτία της καθυστέρησης, όχι από τα μεγάφωνα αλλά από στόμα σε στόμα, άρχισαν να έρχονται στο χώρο της μηχανής και να στολίζουν τους υπευθύνους με ευχές. Καταγράφω μερικές γιατί κάποιες δεν γράφονται. «Αμάν, πότε θα σας ιδιωτικοποιήσουν, να ησυχάσουμε» και «καλά σας έκαναν και σας κόψαν τους παχυλούς μισθούς».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιουλίου 2013, αρ. φύλλου 701


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ