13.12.13

Πέντε



«Κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο και τους τρεις δημάρχους, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο, έδωσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο επισκοπικό μέγαρο Καστοριάς για τα τρέχοντα γεγονότα…
…Ο σεβασμιώτατος συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης το θέμα της κατάργησης της Ταξιαρχίας από την περιοχή μας και της γενικότερης αναδιάταξης του στρατού, όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν από κοινού τις προσπάθειές τους για να παραμείνει ενισχυμένη η δύναμη του στρατού στην Καστοριά ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
"Κάνω έκκληση στον κ. πρωθυπουργό να διατηρήσει το Στρατό στην Καστοριά για την ασφάλεια του τόπου μας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο σεβασμιώτατος, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των φορέων…».

Δελτίο τύπου της Ι.Μητρόπολης Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 705

14 σχόλια:

  1. ΤΖΑ !13/12/13

    Πολιτικοποίηση του Χριστιανισμού ή Εκχριστιανισμός της Πολιτικής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/13

    Τι μου θυμίζει η φωτογραφία, τι μου θυμίζει!
    http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/04/23/IMG20280573.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/13

    @ΤΖΑ απο ατακουλες καλα πας, απο ουσια και θεολογια μαλλον οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΑ !13/12/13

    Ανώνυμε τρίτε (και φαρμακερέ;;;)
    άσε την τηλεδιάγνωση και πιάσε τον Συνέκδημο.
    Παίζεις με την ευαισθησία μου, μα την ουσία μου δεν την προσέχεις... Και τί ζητάω; Τί ζητάω;
    Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω...
    (αυτό το τελευταίο είναι αλλουνού παπά Βαγγέλιο),
    αλλά ταιριάζει με την περίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια φωνή απ' το υπερπέραν13/12/13

    @2
    Εμένα μου θυμίζει ότι αυτό το σαλόνι το βλέπω μόνο στις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/12/13

    @ΤΖΑ Προφανως αγνοεις την εννοια της πολιτικης κ του πολιτικου λογου καθως τα συνδεεις και τα εξαρτας απο τους πολιτικους. Ο πολιτικος λογος δεν ειναι ο κομματικος λογος. Αφου τα αντιδιαστειλεις μεταξυ τους, θα καταλαβεις τις διαφορες. Τοτε θα καταλαβεις οτι η πολιτικοποιηση ειναι αδοκιμος ορος οταν αναφερεσαι στην Εκκλησια, διοτι ουτως ή αλλως εχει δημοσιο λογο και αρα λογο που απευθυνεται σε πολιτες. Αυτο που απαγορευεται ειναι η κομματικοποιηση. Τελος, σκοπος της Εκκλησιας ειναι ο αγιασμος ολου του κοσμου, δια της μετοχης του στα Μυστηρια της. Εφοσον η πολιτικη ζωη του τοπου περιλαμβανει και χριστιανους (για το οποιο μαλλον νιωθεις αβολα), ειναι αυτονοητο οτι θα επηρρεαζεται και απο αυτους! Η Εκκλησια, ως σωμα Χριστου, δεν ειναι ιδιωτικη υποθεση. Η Εκκλησια υπερκειται ιδεολογιων, φιλοσοφιων ακομα κ εθνων. Η Εκκλησια περιλαμβανει μεσα της ολο τον κοσμο. Το κακο ειναι οτι πολλοι σημερινοι χριστιανοι ειναι αγευστοι της πνευματικης ζωης κ γιαυτο, εξ αντικειμενου, η Εκκλησια τους ειναι παντελως ακατανοητη. Μα εντελως ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/12/13

    2$
    Στην κεφαλή της αίθουσας είναι ο Χριστός και στο βιντεο ο Μουτσαχεντιν, είναι το ίδιο για σένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/12/13

    @6
    Τα ίδια λένε και εκεί! Στην Τεχεράνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/12/13

    @6 Είναι απίστευτο πώς παραποιείς τον λόγο του Χριστού!!!!!!
    Θέλεις πολιτική φίλε???? Ξυρίσου και βάλε κουστούμι. Αυτό λέει ο Χριστός. Έλεος με την Τεχεράνη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/12/13

    @7
    Ο Αγιατολάχ είναι αυτός, άλλος είναι ο Μουτσαχεντίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/12/13

    ....γιατί ο Χριστός είχε δώσει διαφορετική απάντηση στους μαθητές των Φαρισσαίων, όταν τον ρώτησαν για τη ρωμαϊκή φορολογία "απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" (Ματθ. ΚΒ',21)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/12/13

    @9 Αλλο πολιτικη, αλλο κομματικος λογος κ αλλο πολιτικος λογος! Στο σχολειο δεν διδαχθηκες Πολιτικη Αγωγη?
    @8 Πες μας ΑΚΡΙΒΩΣ τί λενε στην Τεχερανη, εσυ που κατεχεις την εγκυκλια ισλαμικη παιδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/12/13

    Η "σχολή Χριστόδουλου" ζει και βασιλεύει στη Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/12/13

    Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης και τους σχολιασμούς εδώ, νομίζω ένα απόσπασμα που διάβασα, σε άλλη ανάρτηση, από την ΟΔΟ, θα βοηθούσε:

    "Ακόμη πιο πρωτοφανής είναι και η εικόνα, που διαρκώς επαναλαμβάνεται, να πραγματοποιούνται συσκέψεις πολιτικού περιεχομένου στο… μητροπολιτικό γραφείο της τοπικής Επισκοπής.

    Άτυπες βεβαίως, αλλά βασικά αυτό ακριβώς είναι και το πραγματικό πρόβλημα. Διότι αν τις προέβλεπε κάποιο τυπικό ή κανόνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, ίσως και να μην προκαλούσε τόσα ερωτηματικά.

    Έτσι η εικόνα του αντιπεριφερειάρχη, των δημάρχων και του μητροπολίτη να συσκέπτονται για τα αμιγώς πολιτικά προβλήματα θεσμικά, προκαλεί ερωτηματικά.

    Πόσο αντέχει μια τέτοια κατάσταση στην στοιχειώδη πολιτική λογική, και πώς είναι δυνατό αυτοί που εκλέγονται από τον ελληνικό λαό ως υπεύθυνοι, να εκχωρούν ένα μέρος των ευθυνών σε ομάδα think tank υπό τον τοπικό μητροπολίτη, ο οποίος βεβαίως δεν έχει εκλεγεί από κανένα.

    Αν και ελέω Θεού, προφανώς δεν είναι υπεύθυνος, δεν μπορεί να γίνει, αλλ’ ούτε υποχρεούται να δραστηριοποιείται σε καταστάσεις που τον αποκλειστικό λόγο (και ευθύνη) έχουν οι πολιτικοί και μόνο αυτοί. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

    Μάλιστα το πρόσφατο παράδειγμα μιας σύσκεψης (από την οποία ευτυχώς απουσίαζε αυτή την φορά το εικόνισμα της οσίας Σοφίας της Κλεισούρας σε καρέκλα) με θέμα την κατάργηση της Ταξιαρχίας και την αποχώρηση στρατιωτικών μονάδων από την Καστοριά, που μετά την άρνηση της κυβέρνησης να υποχωρήσει εξελίχθηκε και αυτή την φορά σε φιάσκο, πρέπει να διδάξει το καθήκον της προσοχής και της περισσότερης υπευθυνότητας σε όλους. Πουθενά στον (δυτικό) κόσμο δεν προβλέπεται και δεν αντέχεται μια τέτοια κατάσταση. Εκτός κι’ αν αρχίζει να εξυφαίνεται κάποια θεοκρατική αντίληψη. Οπότε θα άλλαζε το θέμα"

    πηγή:
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6493.html?showComment=1387028523690#c8236463829252595483

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ