24.2.14

Περδίκκας Παπακώστας



Απεβίωσε την π. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, σε ηλικία 79 ετών, ο Περδίκκας Παπακώστας, φίλος και συνεργάτης της ΟΔΟΥ. Η πολιτική κηδεία του πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Στην συνέχεια η σορός του θα αποτεφρωθεί στην Βουλγαρία.
H εκρηκτική προσωπικότητά του, η νεανικότητα του πνεύματός του, οι προοδευτικές απόψεις τους και οι αγώνες του για μια πιο δίκαιη κοινωνία, τον έκαναν σίγουρα να διακριθεί μεταξύ των Καστοριανών της γενιάς του. Η απώλειά του είναι ταυτόχρονα σημαντική απώλεια και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία παρακολουθούσε και συνέδραμε ακόμη και από απόσταση, με τον διακριτικό τρόπο που ένας πραγματικός διανοητής της Αριστεράς και καλλιεργημένος άνθρωπος μπορεί να έχει. Οι συνεργασίες του με την ΟΔΟ, ήταν σημαντικές και στο μέτρο τους συνέβαλαν στο να αποκτήσει η εφημερίδα τον πλουραλιστικό χαρακτήρα της.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 31 Οκτωβρίου 2013, αρ. φύλλου 713.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ