16.5.14

ΟΔΟΣ: Ανοικτό Κολυμβητήριο Καστοριάς


ΟΔΟΣ 20.3.2014 | 732

Στα χρόνια που πέρασαν, και στα οποία οφείλεται το σημερινό ελληνικό «θαύμα», συνήθιζαν οι αιρετοί που ενδιαφέρονται να επανεκλεγούν στην δημόσια θέση που κατέχουν, όχι μόνο να παρουσιάζουν δραστηριότητα τους τελευταίους προεκλογικούς μήνες, αλλά και να αναγγέλλουν την εκτέλεση μεγάλων έργων, για την επόμενη θητεία.

Αυτός είναι και ένας λόγος τον οποίο επικαλούνται για να πείσουν τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την επανεκλογή τους: να ολοκληρώσουν το έργο ή το «έργο» τους. Και να δημιουργήσουν συνθήκες για διάδοχες καταστάσεις.

Από την παλιομοδίτικη αυτή πεπατημένη, δεν φαίνεται να αποστασιοποιείται ούτε ο σημερινός δήμαρχος Καστοριάς. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ξεκινήσει κάποιο έργο, ακόμη και «μπαλώματα» στις δημοτικές οδούς και τα πεζοδρόμια. Αυτό όμως που έγινε γνωστό από τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του Δήμου Καστοριάς, είναι ότι επέστρεψε από Αθήνα, ανακοινώνοντας μεγαλεπήβολα έργα.

Μεταξύ των οποίων και ανοικτό κολυμβητήριο. Για το οποίο με «διευκρινίσεις» επιπέδου του «θα δούμε», συμπλήρωσε ότι «θα» καταβληθούν προσπάθειες να αξιοποιηθούν τα χρήματα της κληροδοσίας, ή δωρεάς τέλος πάντων Κυριαζή, για να γίνει… «κλειστό»!

Για τις υποσχέσεις αυτές η ΟΔΟΣ επισημαίνει την προ μηνών ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς ότι θα προκηρύξει κατά προτεραιότητα μελέτη για το μέλλον και αβέβαιο έργο κατασκευής ανοικτού κολυμβητηρίου. Ενώ ήδη ακόμη και τότε υπήρχε το κληροδότημα Κυριαζή (περί του οποίου ξέσπασε τελευταία θόρυβος) για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου.

Ώστε να μην γίνεται κατανοητός ο λόγος που δεν αποφασίζεται πιο σθεναρά και χωρίς μισόλογα και «θα» από τον Δήμο η διάθεση των χρηματικών κεφαλαίων που διατέθηκαν για τον λόγο που έταξε ο αείμνηστος Καστοριανός της παλαιότατης παροικίας στο Παρίσι. Παρά να αποφασίζεται η προκήρυξη της μελέτης, ενός κατώτερου και λιγότερο χρήσιμου, άλλου έργου.

Την ίδια στιγμή που όλες οι γειτονικές πόλεις, σε Δυτική Μακεδονία αλλά και Ήπειρο, διαθέτουν από χρόνια τώρα, κλειστά κολυμβητήρια. Ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες στην Καστοριά, θα αχρηστεύουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του έτους το κολυμβητήριο, αν γίνει ποτέ βεβαίως, και δεν γίνει ανοικτό.




Το ανησυχητικό είναι ότι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, περίμενε την εκπνοή της (πρώτης;) θητείας του για να εξαγγείλει κάτι που θα μπορούσε να έχει υλοποιήσει από χρόνια πριν, ακόμη και στο παρελθόν όταν ήταν ακόμη αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Παπουλίδη.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αντί ο Δήμος Καστοριάς να πρωτοστατήσει ακόμη και δυναμικά, ακόμη και με ρήξεις, ή και μέσω δικαστηρίων την ενεργοποίηση ενός συλλόγου που υποτίθεται ότι συστάθηκε από τον ίδιο τον Δήμο Καστοριάς, από πολλά (μα πολλά) χρόνια πριν για να διαχειριστεί τα (πολλά χρήματα της δωρεάς) του κολυμβητηρίου, ανέχεται επί χρόνια τώρα μια αδικαιολόγητη αδράνεια.

Με αποτέλεσμα να έχουν σωρευτεί τα προβλήματα, η αχλύ του μυστηρίου, οι υπόνοιες ότι ενδεχομένως να υπάρχουν άλλα ζητήματα όπως και απειλές μέσα από τα μισόλογα, πίσω απ’ αυτή την αινιγματική υπόθεση.

Και ζητεί, από τον... σύλλογο, να επαναδραστηριοποιηθεί, και εκλέξει νέα διοίκηση! Να πράξει δηλαδή αυτό που δεν πράττει για πολλά (πάρα πολλά) χρόνια τώρα.
Μήπως υπάρχουν πτυχές που δεν γνωρίζουν οι πολλοί;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 732


Σχετικά κείμενα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ