29.6.14

Λόγος & Αντίλογος

Μια κοινωνική όαση με σοβαρή αποστολή

Στην εφημερίδα  ΟΔΟ, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση από μια ομάδα ανδρών και γυναικών εθελοντών με ιερή αποστολή, βαθειά ανθρώπινη και αλτρουιστική, με θέμα ένα από τα σοβαρά πάθη του ανθρώπου: το αλκοόλ. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο αρχικό στάδιο εκδήλωσης αυτού του πάθους, αλλά και αυτούς που το εμφανίζουν σε περισσότερο προχωρημένη μορφή: Αλκολικοί Ανώνυμοι».
Όπως ανακοινώθηκε, διαθέτουν μέλη με ικανότητες σχετικά με την έφεσή τους στο ποτήρι. Γι’ αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία αυτή η κίνηση και θα ευχηθούμε την πιο δυνατή επιτυχία στο έργο της.
Φυσικά, η κάθε περίπτωση, δηλαδή το κάθε άτομο ξεχωριστά, που έχει αυτή την τάση στο ποτό, αποτελεί και μια ξεχωριστή ιδιομορφία. Γιατί οι λόγοι που τον οδηγούν εκεί είναι συνήθως διαφορετικοί, όπως κληρονομικοί, οικογενειακοί, κοινωνικοί και άλλοι που βασανίζουν τον άνθρωπο στην καθημερινότητα. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η ανεργία. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται πόση δύσκολη είναι αυτή η προσπάθεια.
Πλην όμως, τα προαναφερόμενα μέλη πιθανόν να είναι αυτοί που κάποτε ήταν θύματα αυτού του πάθους και το νίκησαν. Οπότε έχουν την σχετική πείρα και θα γίνουν οι «καθηγητές» σ’ αυτό το έργο αφού δηλώνουν πως θα «τα δώσουν όλα».
Όποιος δεν συναναστράφηκε με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί να γνωρίζει τι πνεύμα επικρατεί γύρω από το ποτήρι, έχοντας τη δική τους φιλοσοφία και με ποιον τρόπο το φέρνουν στο στόμα τους για να δροσίσουν τα λαρύγγι τους. Εκεί φαίνεται η αγάπη τους για το φαρμάκι, ενώ παράλληλα στο άλλο χέρι κρατάνε το καμίνι-τσιγαράκι. Μετά από λίγο αρχίζει το θόλωμα, η τρεμούλα και η ζωή παίρνει την κατηφόρα. Κι εδώ φαίνεται το δύσκολο έργο των προαναφερόμενων εθελοντών, αλλά και των κατάλληλων εκπαιδευτών.
Αυτή την καταστροφή σκοπεύουν να προλαμβάνουν οι σημερινοί εθελοντές με διπλό όφελος: πρώτον, να σώσουν ανθρώπινες ζωές, δυστυχισμένα σπίτια και παιδιά, και δεύτερον να προσφέρουν κοινωνικό και εθνικό έργο στο κράτος, το οποίο ήταν υποχρεωμένο να ιδρύσει ειδικά άσυλα και νοσοκομεία. Άξιο το έργο της.
Η ομάδα ζητεί επίσης και τη δική μας συμπαράσταση. Να τους υποδείξουμε άτομα τόσο από το περιβάλλον μας, όσο και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με αυτόν τον εθισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν/απευθυνθούν στα γραφεία της ΔηΝαΚ επί της λεωφόρου Κύκνων, στο πρώην στρατόπεδο Μηχανικού στην περιοχή ΛΥΒ, αλλά και στο τηλέφωνο 6984878842.
Το χρέος μας και οι ευχές μας, ας τους συνοδεύουν στο πανανθρώπινο έργο τους.

Νίκος Πρώϊος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 732

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ