3.9.14

ΟΔΟΣ: Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς


ΟΔΟΣ 5.6.2014 | 743

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που ακολουθεί, με μια πρώτη προσέγγιση, δεν είναι κακό. Σε προσεκτικότερη όμως ανάλυση αποτελεί κάτι το σπάνιο, σχεδόν ακραίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του γραφείου του δημάρχου Καστοριάς, για ανώνυμες υπαρκτές (ή όχι) φήμες ανωνύμων με φέϊγ-βολάν, που κατά το δελτίο τύπου σκορπίστηκαν προεκλογικά.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ποιος» ή «πόσοι» τα βρήκαν, τα είδαν, τα διάβασαν τέλος πάντων αυτά το «φέϊγ-βολάν» μπορεί ο καθένας να απαντήσει για τον εαυτό του, αλλά προφανώς ελάχιστοι.

ΟΠΩΣ ΑΚΟΜΗ πιο ελάχιστοι θα έδωσαν σημασία και στο περιεχόμενό τους. Εκτός απ’ αυτούς που πληροφόρησαν τον ίδιο τον θιγόμενο.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δεν θα έπρεπε λογικά να συνοδεύεται από τα φέϊγ-βολάν; Τα ΜΜΕ δεν θα έπρεπε να τα παρουσιάσουν και αυτά, για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη σφαιρικά;

ΩΣΤΟΣΟ αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, όλοι θα μιλούσαν για λάσπη στον ανεμιστήρα και άλλα τέτοια βαρυσήμαντα.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ αν «θεσμικά» επιτρέπεται από το γραφείο του δημάρχου του Δήμου Καστοριάς να αναφέρεται σε τέτοιου είδους ζητήματα, η απάντηση είναι αυθόρμητη: Πρωτοφανής μάλλον ενέργεια αυτή του γραφείου του δημάρχου, με μια ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος. Που με την απάντησή του, πολλαπλασίασε ουσιαστικά την δραστικότητα των ανώνυμων φημών.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ αν μπορεί να γίνεται αναφορά σε δελτίο τύπου του γραφείου του δημάρχου για τις ιδιωτικές εργασίες και ασχολίες των μελών της οικογένειάς του, η απάντηση είναι και πάλι προφανής: φυσικά όχι.

ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΟΤΕΡΟ να μην περιβάλλονται τόσο στενά οι υποψήφιοι από τα μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να μην εμφανίζονται θρασείς και ασυνείδητοι να τα εμπλέκουν, ανώνυμα ή όχι, με φέϊγ-βολάν ή όχι.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ πάλι, τι ήταν αυτό που έκανε το γραφείο τύπου του δημάρχου με δελτίο τύπου που υπογράφει ο ίδιος, να απαντήσει σε ανώνυμες προεκλογικής ηθικής καταγγελίες και… φήμες, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν απάντησαν σε κανέναν απολύτως δημότη που έθεσε ερωτήματα δημόσια, σε κανένα από τα επώνυμα σχόλια και σοβαρά γενικά προβλήματα της Καστοριάς και του Δήμου, η απάντηση, δεν είναι εύκολη.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ποιον δείχνει ως υπεύθυνο αυτής της «διασποράς» ο ίδιος ο δήμαρχος, με το δελτίο τύπου του γραφείου του Δήμου Καστοριάς (όχι του σπιτιού του ή του προεκλογικού του χώρου), η απάντηση είναι προφανής: δείχνει αυτόν που υποτίθεται ωφελούνταν απ’ αυτές τις συκοφαντίες.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ευθέως είναι προφανές ότι το μυαλό του καθενός μπορεί να οδηγηθεί στην κατεύθυνση ενός αντιπάλου, που ξάφνιασε με την λακωνικότητα και την προσοχή των εκφράσεών του.

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΥΤΕΛΕΙΣ, του δρόμου και του πεζοδρομίου, σχόλια και αοριστίες, γίνονται αφορμή για διαγγέλματα.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ η Καστοριά έκανε ακόμη ένα βήμα πίσω. Ή μάλλον πιο πίσω, διότι η ενέργεια παρατηρείται για πρώτη φορά.

ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ μη εν Δήμω θα έλεγαν οι αρχαίοι. Και για τον λόγο αυτό, η ενέργεια αυτή του «γραφείου δημάρχου» ελπίζεται ότι στο μέλλον δεν θα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή σε κανέναν.
.


* * * 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καστοριά 02/06/2014


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά δυστυχώς, ακόμη και μέχρι σήμερα, γίνεται προσπάθεια να σπιλωθεί το όνομά μου. Κατασυκοφαντήθηκα εγώ και οι οικογένειά μου με τη διασπορά φημών αλλά ακόμη και με φέιγ βολάν που «ρίχτηκαν» σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Προεκλογικά επέλεξα να μην ασχοληθώ με τις φήμες αυτές και τη γενικότερη παραπολιτική, πιστεύοντας ότι, ως εν ενεργεία δήμαρχος είχα την υποχρέωση –το καθήκον– να παραθέσω το έργο που συντελέσθηκε κατά τη θητεία μου και τα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σήμερα όμως οφείλω, να απαντήσω συγκεκριμένα, σε αυτά που είχαν στόχο την προσωπικότητα και την υπόληψη μου.

Πρώτον, σχετικά με το «πόθεν έσχες» που υποτίθεται ότι αποκρύπτω. Τα περιουσιακά μου στοιχεία βρίσκονται καταγεγραμμένα στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) την οποία υποβάλλω ανελλιπώς κάθε χρόνο, εδώ και περίπου 20 χρόνια, στις αρμόδιες υπηρεσίες (Αντιεισαγγελία Αρείου Πάγου). Ο τελευταίος έλεγχος μάλιστα, έγινε τον Οκτώβριο του 2013 από την υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του Υπ. Οικονομικών, κατά τον έλεγχο αυτόν δεν καταγράφηκε, όπως ακριβώς δεν καταγράφηκε ποτέ και στο παρελθόν, κάτι το μεμπτό.  

Δεύτερον, σχετικά με την φήμη ότι μέλη της οικογένειας μου αγόρασαν συγκεκριμένο ακίνητο (πρώην κατάστημα Κωτσόβολος). Το ακίνητο αυτό δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κανενός μέλους της οικογένειάς μου, ούτε έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια, ούτε καν σκέψη αγοράς του. Το κτίριο αυτό εκμισθώνεται από εταιρεία Γουνοποιίας στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά μου, όπως ακριβώς εκμισθώνονται αμέτρητα καταστήματα σε εταιρείες γουνοποιίας και σε γουνο- ποιούς της Καστοριάς.

Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας είναι επίσης, και οι φήμες περί αγοράς οποιονδήποτε άλλων ακινήτων και οικοπέδων (Sprider, πρώην πρατήριο υγρών καυσίμων κ.λπ.)  

Επιθυμία μου, με τη δήλωση αυτή και την παράθεση της αλήθειας, δεν είναι απλώς να «ακυρώσω» τις συκοφαντίες που «διοχετεύτηκαν» στην κοινωνία της Καστοριάς για να προσβάλουν το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Επιθυμία και στόχος μου είναι να συμβάλλω ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοια φαινόμενα στην Καστοριά και στο δήμο μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ, σε θιασώτες του χειρότερου πολιτικού παρελθόντος να γυρίσουν την κοινωνία μας σε εποχές που η σπίλωση προσώπων και υπολήψεων αποτελούσε σύνηθες προεκλογική και μετεκλογική τακτική.

Η σημερινή δημοτική αρχή κατά τη θητεία της αλλά και προεκλογικά  αγωνίστηκε ώστε η – αναγκαία για τη δημοκρατία - αντιπαράθεση εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου να γίνεται με όρους πολιτικού πολιτισμού, προγράμματος, έργων και σχεδιασμού για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και ως αντιπολίτευση, και σε αυτή την κατεύθυνση ευελπιστώ ότι θα κινηθεί και η νέα δημοτική αρχή, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε οριστικά όλα όσα διχάζουν, προσβάλλουν και γυρνούν πίσω την κοινωνία μας.
Ευχαριστώ για άλλη μία φορά όλους τους συνεργάτες μου, όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Δήμαρχος Καστοριάς
Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιουνίου 2014, αρ. φύλλου 743




12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/9/14

    "Δήμαρχος Καστοριάς
    Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης"
    ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΛΕΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΖΑ !3/9/14

    Ναι, Ανώνυμε @1, παρελθόν... αλλά.... ΙΣΤΟΡΙΚΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/14

    Όλο εκπλήξεις είναι τέλος πάντων αυτός ο άνθρωπος.
    Καλά τα λες, Παναγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/14

    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ;; ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΘΩΩΘΕΙ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε ζούμε στην εποχή της Αντουανέτας!3/9/14

    Η κυρία Πατρώνου (κι όχι μόνο) τόσες φορές απεύθυνε δημόσια ερώτηση στον Δήμαρχο Καστοριάς, και έλαβε αποστομωτική σιωπή, εκ μέρους του Χατζησυμεωνίδη. Ποτέ δεν απάντησε σε θέματα που αφορούν την πόλη και το Δήμο. Αλλά, για τα φέιγ βολάν, πρώτος πρώτος στο χορό του λαϊκισμού. Όχι μόνο αυτός αλλά όλοι τους.
    Γι' αυτό τους "μαύρισαν" οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΧ3/9/14

    Περασμένα, ξεχασμένα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/9/14

    XX μην είσαι τόσο σίγουρος ότι τα περασμένα είναι και ξεχασμένα. Και προπαντός τα καλά. Από όποιον, όποτε, όπως.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα λέμε αυτά!3/9/14

    @Δε ζούμε στην εποχή της Αντουανέτας!

    Δίκιο έχεις! Ζούμε στην εποχή του λετά σε μουά! Ήθελα νάξερα ένιωσε κάποιος -έστω και ένας- λίγη ντροπή για την πλημμυρισμένη πόλη μας; Γιατί... Δεν τάβαλε μαζί μας ο Θεός! Αυτοί αφήσαν τα φρεάτια και βούλωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοναχικός περιπατητής3/9/14

    Κάντε και λίγη υπομονή βρε παιδιά. Καλά τα είπαμε για τον Απερχόμενο. Τον δημόσιο λόγο της Καστοριάς με τον νέο Δήμαρχο πώς τον αντιλαμβανόμαστε, που πριν από τον Δήμο τον ίδιο ανακοίνωσε ονόματα Αντιδημάρχων τοπικό σάιτ;
    Και έξω να πέσει [δεν το παρουσίαζε όμως σαν προγνωστικά αλλά σαν αποκαλύψεις] είναι αυτό δεοντολογικό;
    Κι ύστερα λέει και ξαναλέει η "ΟΔΟΣ" περί ισότιμης αντιμετώπισης των τοπικών εφημερίδων... εδώ κάποιοι έχουν τρυπώσει για τα καλά και παριστάνουν και τους μεσσίες της ενημέρωσης!
    Συμπέρασμα: τώρα πια δεν θα μιλάμε για δημόσιο λόγο αλλά για βουβαμάρα!
    [ή έστω υπαγόρευση]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/9/14

    Μακάρι να κάνω λάθος: έχω την αίσθηση ότι η νέα Δημοτική Αρχή ξεκίνησε μία από τα ίδια. Ίσως και χειρότερα...
    Επιστρέφει δριμύτερο, κατά τα φαινόμενα, το ραδιοφωνικό κουτσουμπολιό με την συμμετοχή των συνεργατών του κ. Αγγελή. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/9/14

    @ Μοναχικός περιπατητής
    Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος μπορεί να μιλάει για... "αποκαλύψεις" και ότι άλλο ορέγεται η ψυχή του και η τσέπη του, βεβαίως βεβαίως. "Τράγκες" έχει και η Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεταξοσκώληξ4/9/14

    Μόνο "τράγκες" έχει η Καστοριά; Και πού να ιδείς "τριανταφυλλοπλαίοι" ... Μόνο που δεν σκέφτονται ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά΄, είναι και μικρός ο τόπος μας και είναι γνωστό πλέον ποιοί έχουν διασυνδέσεις με γραφεία σεβάσμια (σε μεγάάάλο βαθμό μιλάμε)
    Και να ήταν μόνο για τα δελτία τύπου, στην ευχή να πάει!
    Το κακό είναι ότι έχουν και τα τυχερά τους, τα δωράκια τους λέμε, και ο κόσμος γελάει πίσω από την πλάτη τους που νομίζουν ότι περνιούνται για αντικειμενικοί. Οι ίδιοι που τους τα δίνουν τους αδειάζουν κιόλας.
    Διότι ως γνωστόν την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ