7.6.15

Επεισόδιο Πετσάλνικου με τον γ.γ της Βουλής

Σε σήριαλ φαρσοκωμωδίας –αναφέρουν τα Παραπολιτικά- έχει εξελιχθεί για μια ακόμα φορά το χωροταξικό των γραφείων της Βουλής με πρώην προέδρους της Βουλής και πρώην πρωθυπουργούς να συμπεριφέρονται ως μικρά παιδιά και να ζητούν ανταλλάγματα για να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα επιστράτευσε μέχρι και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος λειτουργώντας ως μεσίτης περιδιαβαίνει εδώ και λίγες ημέρες τους διαδρόμους της Βουλής για να εντοπίσει τον κατάλληλο χώρο για τον πρώην πρωθυπουργό.

Η ένταση πάντως είναι τεράστια καθώς οι περισσότεροι από τους πρώην πρωθυπουργούς ή προέδρους της Βουλής που δικαιούνται γραφείο, είτε αρνούνται να μετακομίσουν εκτός κτηρίου είτε ζητούν ανταλλάγματα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ο καυγάς του Φ.Πετσάλνικου με τον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου τον γ.γ της Βουλής απαιτώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε στον κ. Παπανδρέου το γραφείο που είχε ζητήσει. Ο γ.γ της Βουλής του απάντησε ότι προτεραιότητα έχουν οι νυν πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων και όχι οι πρώην με τον κ. Πετσάλνικο να εκρήγνυται και εν τέλει οι φωνές των δύο ανδρών να ακούγονται στους διαδρόμους.

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα -αναφέρει και το newsit.gr -η μάχη των γραφείων στη Βουλή με τον Γιώργο Παπανδρέου να επιμένει πως πρέπει να του βρουν. Ο κ. Παπανδρέου δικαιούται γραφείο ωστόσο, επειδή δεν είναι βουλευτής του ζητήθηκε να μεταφερθεί σε ένα κτήριο εκτός του κοινοβουλίου το οποίο όμως ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων.

Παρόλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚιΔηΣο επιμένει να του βρουν γραφείο εντός της Βουλής.  Έγινε μάχη με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ε.Βενιζέλο για το ποιος θα πάρει το γραφείο στο ισόγειο του κοινοβουλίου με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση καθώς το κόμμα του έχει εισέλθει στη Βουλή, σε αντίθεση με του Γιώργου Παπανδρέου που δεν συγκέντρωσε πάνω από 3%.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μπήκε μαινόμενος μέσα στο κοινοβούλιο και έψαχνε να βρει γραφείο στον 1ο όροφο για τον Γιώργο Παπανδρέου, παρόλο που ο χώρος είναι περιορισμένος και δεν χωρούν ούτε τα ήδη υπάρχοντα κόμματα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Φεβρουαρίου 2015, αρ. φύλλου 775.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ