18.7.15

Λόγος & Αντίλογος

Απάντηση της Περιφέρειας στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας  κ. Άγγελο Αγγελόπουλο, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ ανέφερε ότι για τα προβλήματα στελέχωσης των κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής η Περιφέρεια πρόσφερε επικοινωνιακή και μόνο “βοήθεια” για την επίλυσή τους:

Στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας κ. Άγγελο Αγγελόπουλο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Πάγια θέση της περιφερειακής αρχής είναι οι αρμοδιότητες των νοσοκομείων να περιέλθουν στην περιφέρεια.2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ως πρόταγμά της την πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομειακών κλινικών της περιφέρειας, χωρίς να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων.
3. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δια του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη στήριξε την παθολογική κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας, που παρουσίασε δυσλειτουργία στο πρόγραμμα των εφημεριών της.
4. Σε συνάντηση του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, του διοικητή του Γ.Ν. Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου Γιώργου Παύλου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπου Τσεβεκίδη και παρουσία του κ. Άγγελου Αγγελόπουλου συζητήθηκε και δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα (από το 2010) της λειτουργίας της μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής του Μαμάτσειου, έτσι ώστε να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και σε τακτικά και σε επείγοντα περιστατικά.
5. Με τη συνδρομή του περιφερειάρχη και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη δόθηκε προσωρινή λύση στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
6. Μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη προς το υπουργείο Υγείας για την στελέχωση όλων των νοσοκομειακών κλινικών της Δυτικής Μακεδονίας, αναμένονται οι ενέργειες του υπουργείου για την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων.
Φαίνεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος δεν παρακολουθεί ή δεν του αρέσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ενέργειες του περιφερειάρχη και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη.
Ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να γνωρίζει, να ενημερώνεται και να ενημερώνει σωστά τους πολίτες χωρίς να κάνει ο ίδιος επικοινωνιακά παιχνίδια…


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ 5 Μαρτίου 2015, αρ. φύλλου 778.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ