19.11.16

Από την Γεωργία και την Αυστρία στην Φλώρινα

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο Αρκτούρος, τρία μικρά αρκουδάκια που βρέθηκαν μετά τις πλημμύρες στην Τιφλίδα της Γεωργίας και πέντε λύκοι από ιδιωτικό ζωολογικό κήπο του Roßleithen της Αυστρίας που παραμελούσε ο ιδιοκτήτης τους λόγω οικονομικής αδυναμίας, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
H βρετανική οργάνωση Born Free, με την οποία συνεργάζεται ο Αρκτούρος, πρότεινε τη μεταφορά των μικρών αρκουδιών από την Γεωργία στο καταφύγιο στο Νυμφαίο, πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Αρκτούρο και οι αρκούδες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Ελλάδα.  Η δε οργάνωση Four Paws Austria, ζήτησε από τον Αρκτούρο να σώσει τους αυστριακούς λύκους αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία τους. Τα τρία αρκουδάκια και οι πέντε λύκοι θα ζήσουν στα πρότυπα καταφύγια, χώρους τους οποίους ο Αρκτούρος σκοπεύει σύντομα να επεκτείνει λόγω του αυξημένου αριθμού των αρκούδων και λύκων που φιλοξενούνται πλέον στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας ώστε να συμβιώνουν με ασφάλεια.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ