1.12.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 1.12.2016 | 862

Εγκλωβισμένοι στην μέγγενη της κρίσης


Η είδηση ότι προχωρεί κανονικά η υλοποίηση των αποφάσεων για την δημιουργία και λειτουργία δύο ακόμη σταθμών διοδίων στην Εγνατία, ο ένας έξω από τα Ιωάννινα και στην Ιεροπηγή ο άλλος, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις στους πολίτες της Καστοριάς. Όπως και της ευρύτερης περιοχής. Με την διαφορά ότι ειδικά η Καστοριά, αρχίζει να μοιάζει με ελεύθερη και πολιορκημένη ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
Α.Λ.:
Οδοιπορικό στην Κούβα
Γνωρίζω προκαταβολικά ότι, η αφήγηση και οι εντυπώσεις μου θα προκαλέσουν ορισμένους. Κάποιοι θα την βρουν ασεβή, μιας και ο Fidel Castro, ηγέτης ή δικτάτορας της Κούβας, δεν έχει ακόμη ταφεί.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
«Απομνημονεύματα Γερμανού Καραβαγγέλη»
(Αμφιβολίες «πιστότητας» και αντινομίες «επιμέλειας»…)
Βρίσκεται αντιμέτωπος με την απερίγραπτη προπαγάνδα και τις άγριες εκκαθαρίσεις ελληνόφωνων και σλαβόφωνων πατριαρχικών από σλαβόφωνους βουλγαρίζοντες εξαρχικούς (κομιτατζήδες).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Από τη Ζαγκορίτσανη στο Τσάνιγκραντ [IV]
Σλαβόφωνοι Δυτικομακεδόνες στην Κωνσταντινούπολη
Αναλογικά στα περισσότερα τα μνήματα αναγράφεται ως τόπος καταγωγής της οικογένειας των κεκοιμημένων η κωμόπολη Ζαγορίτσανη: πρόκειται βεβαίως για τη σημερινή Βασιλειάδα Καστοριάς.

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
Ταξίδι προς την πατρίδα
Με το να πάρει κάποιος την απόφαση να κάνει ένα υπερπόντιο ταξίδι δεν είναι και τόσο σπουδαίο πράγμα, αλλά δεν είναι και εύκολο να το πραγματοποιήσεις.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Στιγμιότυπο:
Μ. Αντωνίου: Η βουλευτής Μ. Αντωνίου λέγεται ότι στην κούρσα εκλογής προέδρου της Ν.Δ. είχε υποστηρίξει με σθένος την υποψηφιότητα του (κωστακαραμανλικού) κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Είπαν... και ακροβολισμοί
Στην προηγούμενη στήλη είχα αναφερθεί στο Τανζιμάτ. Φίλος φιλομαθής ηθέλησε να ακούσει περισσότερα.

-Είπαν: Ζαχαρίας Παύλου

-Ο άλλος Κουβανός επαναστάτης

-Προεκλογική συγκέντρωση στην FYROM

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 1.12.2016 | 862

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ