29.1.17

Διαξιφισμοί

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Νύχτα και στα κρυφά, ενώ έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα και χωρίς καμία συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιστά πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες –ποιος άραγε ξέρει– στην Καστοριά. Πόσοι είναι, πόσοι θα έρθουν ακόμα και για ποιο χρονικό διάστημα; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν νιώθει την ανάγκη να δίνει εξηγήσεις και απαντήσεις. Συνηθίζεται άλλωστε αυτό στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

* * *

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ | Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς



Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να εγγράψει το ξενοδοχείο του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο να κάνει μπίζνες.  Αν λοιπόν θέλει η κ. Αντωνίου να είναι συνεπής στο ρατσιστικό της κρεσέντο ας διαγράψει από την ΝΔ το στέλεχο της και ας καταφερθεί εναντίον των στελεχών της ΝΔ που με γραπτές προτάσεις τους ζητούσαν την μεταφορά προσφύγων στον νομό με στόχο να κάνουν μπίζνες.
Όπως είναι γνωστό οι νομοί Καστοριάς και Φλώρινας έχουν εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για φιλοξενία προσφύγων σε στρατόπεδα ή σε καταυλισμούς. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος, ενοικιάζει ξενοδοχεία και σπίτια για την προσωρινή στέγαση οικογενειών που έχουν ήδη όλα τα νόμιμα χαρτιά για να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, μέχρι να φύγουν για τον τόπο που έχουν επιλέξει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου και βρίσκονται υπό την προστασία και την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ. Αυτό το παραβλέπει η κ. Αντωνίου ή δεν το γνωρίζει ως επαγγελματίας ημιμαθής που είναι, και με την περρίσια αθλιότητα που την διακρίνει ξεκίνησε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας. 
Καλούμε την κ. Αντωνίου να ολοκληρώσει το παραλλήλημμα της, καταγγέλλοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον αρμόδιο επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής, στέλεχος της ΝΔ κ. Αβραμόπουλο, αποκαλύπτοντας διεθνώς το ξενοφοβικό και ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο λύκος μπορεί να αλλάζει το τρίχωμα του αλλά δεν αλλάζει τα χούια του. Είναι απόγονος της ίδιας συντηρητικής παράταξης όταν μετά την Μικριασιατική καταστροφή, τα στελέχη της αποκαλούσαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ως "Τουρκόσπορους" και με πρωτοσέλιδα των φυλλάδων που την υποστηρίζαν κραύγαζαν "βουλιάξτε τα καράβια που τους φέρνουν". Η κ. Αντωνίου είναι άξια συνεχιστής αυτής της ξενοφοβικής και ρατσιστικής παράταξης! Άλλωστε είναι η ίδια που πηγαίνει βολτίτσες αγκαζέ με την Χρυσή Αυγή.

Η ΟΔΟΣ δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο της Ν.Ε. του ΣυΡιζΑ



* * * 


Απάντηση της Μαρίας Αντωνίου στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς


Το λάδι στο καντήλι του αριστερού κατσαπλιαδισμού, ευτυχώς για την πατρίδα μας, τελειώνει. Το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί και τυπικά ο πολιτικός του θάνατος όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τολμήσει να προκηρύξει εκλογές. Όσα ψέματα και αν εφεύρουν πλέον κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Κι επειδή ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, τα θρασύδειλα τρολ της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς (που κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι), αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεσα με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά, ναι, αυτήν που οι ίδιοι έλεγαν ότι δεν θα γίνει ποτέ, επέλεξαν να με υβρίζουν. Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα παραμένουν: Πόσοι πρόσφυγες και ποιας εθνικότητας θα έρθουν στην Καστοριά; Πόσο καιρό θα μείνουν; Γιατί δεν ήταν ενήμερες οι τοπικές αρχές και η κοινωνία του τόπου μας; Γιατί όλα έγιναν νύχτα και κρυφά; Υπάρχει άραγε κράτος;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 850



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ