1.3.17

Η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την φέτα (και για τα 2 χρόνια της κυβέρνηση)

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ, υπερψήφισαν την CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, με την οποία η φέτα, ένα από τα βασικά προϊόντα της χώρας μας, αποκτά πλέον επιπρόσθετες δυσκολίες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣυΡιζΑ καταψήφισαν.
Και όμως, πριν λίγο καιρό στις 4-10-2016, 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση γιατί, δήθεν, δεν προστατεύει την φέτα στη συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά! Αυτή είναι η ΝΔ, που ζητά να κυβερνήσει τη χώρα-και μάλιστα με...«Συμφωνία αλήθειας»! Οι αγρότες μας γνωρίζουν την Αλήθεια. Γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα στην κατάρρευση και ποιοι αγωνίζονται να τον ανασυγκροτήσουν. Άλλα λένε στην Ελλάδα άλλα πράττουν στο εξωτερικό. Η υποκρισία, η διγλωσσία και τα ψέματα της Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια».


  • Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Finance & Markets Voice η βουλευτής Καστοριάς κ. Ο. Τελιγιορίδου, και σε ερώτηση αν είναι  ικανοποιημένη από τα δύο χρόνια που κυβερνά ο ΣυΡιζΑ με τους ΑνΕλ, απήντησε: 

«Αν αναλογιστούμε σε τι κατάσταση παραλάβαμε τη διακυβέρνηση πριν από δύο χρόνια και σε τι συνθήκες εσωτερικού και εξωτερικού πολέμου -κυριολεκτικά- βρισκόμαστε, αν αναλογιστούμε ότι πέρα από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, αντιμετωπίζουμε και την πρωτοφανή προσφυγική κρίση, νομίζω ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι, μπαίνουν οι βάσεις για την ανάκαμψη της χώρας, ύστερα από εφτά χρόνια λεηλασίας. Ήδη, αυτό φαίνεται, τόσο στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες. Και αυτό το λίγο που μπορέσαμε να κάνουμε με τη 13η σύνταξη, είναι ένα δείγμα της αντίληψης που έχουμε για το αύριο. Ασφαλώς παραμένουν τα μεγάλα δομικά προβλήματα της ανεργίας, του Ασφαλιστικού, της αναγκαστικής υπερφορολόγησης, λόγω των στρεβλώσεων που για δεκαετίες επικράτησαν στο μοντέλο της δήθεν «ανάπτυξης», που επέβαλε το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια και ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας κρίνει όταν θα έρθει η ώρα του αληθινού απολογισμού. Στο τέλος της τετραετίας».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 874




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ