14.4.17

ΔΕΗ: Έχασε 22.000 πελάτες στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου

"Κύμα" φυγής καταγράφηκε από το πελατολόγιο της ΔΕΗ καθώς στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, έχασε πάνω από 22.000 καταναλωτές που αναζήτησαν φθηνότερο ρεύμα σε άλλες εταιρίες, αναφέρει η Business News. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, οι ιδιώτες προμηθευτές είχαν καταφέρει να προσελκύσουν λίγο παραπάνω από 160 χιλιάδες μετρητές, σε σύνολο 7,4 εκατομμυρίων.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αριθμός των πελατών (μετρητές) που είχε φύγει από τη ΔΕΗ είχε σκαρφαλώσει στις 183 χιλιάδες εκ των οποίων 2300 μετρητές αφορούν στη μέση τάση (μεγάλοι εμπορικοί πελάτες) και 180.600 στην χαμηλή τάση (νοικοκυριά και μικροί επαγγελματικοί πελάτες).
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μετρητών που προμηθεύεται ρεύμα από εναλλακτικούς προμηθευτές αντιστοιχεί μόλις στο 2,44%, του συνόλου των μετρητών. Ωστόσο σε επίπεδο όγκου κατανάλωσης οι συγκεκριμένοι μετρητές καταναλώνουν το 12,5% του συνόλου της κατανάλωσης στο δίκτυο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρόκειται για τους πελάτες με το πιο ελκυστικό προφίλ κατανάλωσης αφού εμφανίζουν μεγάλους όγκους και κατά συνέπεια σε αυτούς τους καταναλωτές υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εκπτώσεων σε σχέση με το τιμολόγιο του, κυρίαρχου προμηθευτή δηλαδή της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ