24.6.17

1η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης

Η 1η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης με στόχο την ανάπτυξη διακρατικής και διαπεριφερειακής στρατηγικής για την επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης στα Βαλκάνια, στα πλαίσια εφαρμογής της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στη Βλάστη Κοζάνης.
Στη Συνάντηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα διακρατικών, διαπεριφερειακών συνεργασιών και συνεργειών, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων υπηρεσιών μέσω της αξιοποίησης διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Επίσης τέθηκαν οι βάσεις για μεταφορά τεχνογνωσίας σε περιφερειακό επίπεδο, με τη δημιουργία εθνικών σημείων επαφής για την εφαρμογή και παρακολούθηση της πρωτοβουλίας καθώς και ενεργούς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας ως δομικό στοιχείο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στον βαλκανικό χώρο.
Στο περιθώριο της 1ης Συνάντησης Στρογγυλής Τραπέζης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου και των εμπλεκομένων φορέων, αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου για την περαιτέρω ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στη Δυτική Μακεδονία και την καταρχήν παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων σε 100 νέους αγρότες της Εορδαίας, οι οποίοι θα καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά.
Στόχος του υπουργείου είναι έως τον Οκτώβριο του 2017 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες καθώς και να έχουν επιλεγεί οι νέοι αγρότες στους οποίους θα παραχωρηθούν οι υπό καλλιέργεια εκτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και σε καθεστώτα ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ