20.6.17

Τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα



Τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιου.

Οι δύο υπουργοί εξήραν το έργο και την προσπάθεια του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που οδήγησε σε αυτό «το στολίδι» όπως το χαρακτήρισαν για την περιοχή. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι η Σχολή θα αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και διεθνή ακτινοβολία και θα προσφέρει γνώση, μόρφωση και αγωγή στους πυροσβέστες χωρών της Βαλκανικής που πολλές από αυτές δεν διαθέτουν Σχολές Πυροσβεστών.



Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «μπορούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να κάνουμε βήματα μπροστά, να προωθήσουμε τη γνώση, να προωθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου, να προχωρήσουμε σε διεθνείς συνεργασίες και αυτό συμβολίζει η πρωτοπόρα Σχολή Πυροσβεστών», ενώ αναφέρθηκε και στις σφοδρές πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις για να μην γίνει η Σχολή στην Πτολεμαΐδα.

«Θέλω να σας συγχαρώ που κλείνατε τα αυτιά σας στις σειρήνες που έλεγαν ότι δεν θα γίνει η σχολή» είπε στην ομιλία του ο κ. Θ. Καρυπίδης, απευθυνόμενος στους γονείς και στους δόκιμους πυροσβέστες και συμπλήρωσε «με την επιλογή σας δείξατε απεριόριστη εμπιστοσύνη και μας δώσετε δύναμη, ώστε το εγχείρημα να ολοκληρωθεί και να μπορούμε να σας δώσουμε τις δυνατότητες καλύτερης εκπαίδευσης». Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε «μια μεγάλη ώρα για την Πτολεμαΐδα και όλη τη χώρα», αλλά και στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τη λειτουργία της Σχολής, αλλά και τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας».



Ο κ. Καρυπίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεγάλες αντιδράσεις «από συγκεκριμένα συμφέροντα μέσα και έξω από το Πυροσβεστικό Σώμα και σε αντιπαραθέσεις που έφτασαν μέχρι και το πολιτικό προσωπικό», τονίζοντας χαρακτηριστικά «φτάσανε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουνε ακόμα και επερώτηση στη Βουλή, για να αποτρέψουν το εγχείρημα» και κατέληξε ευχαριστώντας τους υπουργούς Ν. Κοτζιά και Ν. Τόσκα και τονίζοντας ότι «είναι ένα πολιτικό μάθημα ότι πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε με τις πολιτικές του χθες».

* * *


Ανακοίνωση της 
ΝοΔΕ Καστοριάς Νέας Δημοκρατίας 

Με την μεγαλοπρεπή παρουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών, όπου μεγαλοπρεπώς παρέστησαν και εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ Καστοριάς, συμμετέχοντας στη λαμπρή τελετή.

Μάλλον έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα του νομού μας και τα στελέχη του ΣυΡιζΑ πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες των όμορων Νομών, ενώ ο δικό μας βουλιάζει, αβαντάροντας τεχνιέντως τις ενέργειες του κ. Καρυπίδη που ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική πολιτική του πορεία αφενός, αλλά προσφέροντας και χείρα βοηθείας, πολιτικό άλλοθι στον κατεφυμισμό υπουργό προστασίας του πολίτη αφετέρου.

Υπενθυμίζουμε στα στελέχη του ΣυΡιζΑ ότι για δημόσιες σχέσεις προσφέρεται και ο νομός μας, αρκεί να έχεις να επιδείξεις κάτι. Παρατηρείται επίσης η συνεχής προσπάθεια από την ηγεσία του τοπικού ΣυΡιζΑ της υπερκέρασης του θεσμού του Αντιπεριφερειάρχη τον ρόλο του οποίου προσπαθούν να αντικαταστήσουν, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα και μόνο, σε θέματα που δεν κατέχουν οδηγώντας τα έτσι σε αρνητική έκβαση επιδεινώνοντας την θέση του Νομού Καστοριάς.
Ένα έργο υποδομής, ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, κάτι που θα προάγει τον πολιτισμό του τόπου κι όχι απλά μακέτες και ψεύτικες υποσχέσεις. Μόνο που στον νομό μας τα πάντα βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ